Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματοςΑλόη: Υπάρχουν πολλά είδη αλόης αλλά στην Ελλάδα τα πιο διαδεδομένα είναι η Αλόη Βέρα και η Αλόη Μπαρπαρέσενς.Όλα τα είδη είναι εξίσου αποτελεσματικά αλλά η Αλόε Βέρα περιέχει στα φύλλα της μεγαλύτερες ποσότητες από το θεραπευτικό χυμό.
Οι ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες της αλόης έχουν μελετηθεί κλινικά και οφείλονται κυρίως στους πολυσακχαρίτες που περιέχουν τα φύλλα της. Οι πολυσακχαρίτες είναι ουσίες που ξυπνούν το ανοσοποιητικό μας και κυρίως τα Τ-λεμφοκύτταρα.
Μελέτες που έγιναν σε ασθενείς με ανοσοκαταστολή έδειξαν πως ο φρέσκος χυμός αλόης μπόρεσε να πολλαπλασιάσει σημαντικά των αριθμό των Τ-λεμφοκυττάρων σε 3 βδομάδες.
Ο χυμός της αλόης έχει αποτελεσματική δράση απέναντι σε όλους τους ιούς χωρίς να δρα άμεσα σε αυτούς αλλά μέσω της ενίσχυσης των λευκών αιμοσφαιρίων.

Τρόπος χρήσης: Μόνο ο φρέσκος χυμός είναι αποτελεσματικός. Μην ξοδεύετε άδικα τα χρήματα σας σε συσκευασμένους χυμούς αλλά αγοράστε μια γλάστρα με αλόη και καλλιεργείστε την μόνοι σας.
Χρησιμοποιούμε μόνο το εσωτερικό τζελ και όχι το πράσινο μέρος του φύλλου. Το πράσινο μέρος έχει ισχυρή καθαρτική δράση και μπορεί να προκαλέσει διάρροια. 60-120 μλ από το τζελ είναι αρκετό για περιοδική πρόληψη και ενίσχυση του αμυντικού συστήματος. Άτομα με σοβαρές ασθένειες μπορεί να πειραματιστούν με αρκετά μεγαλύτερες ποσότητες.View the Original article

Δεν υπάρχουν σχόλια: