D. Estulin: H ατζέντα της Βilderberg για το 2012 (VIDEO)


"Τα έθνη του κόσμου πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Ενώ προσπαθούν να διαπραγματευτούν τα χρέη τους, καταστρέφονται και υποκαθίστανται από μια παγκόσμια φασιστική δικτατορία των τεχνοκρατών. Οι οικογένειες χάνουν τις αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής".

    "Las naciones del mundo van cayendo una tras otra. Intentando negociar sus deudas, se están viendo destruidas y reemplazadas por una dictadura fascista imperial o internacional de los tecnócratas. Las familias están perdiendo los ahorros de toda su vida".
Daniel Estulin
4 Ιουνίου 2012
Στον απόηχο της φετινής συνόδου της Λέσχης Bilderberg, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μια συνέντευξη που έδωσε ο γνωστός Ισπανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Daniel Estulin, δίνει το στίγμα των θεμάτων που εμφανίζονται σε πρώτο πλάνο ως ο κύριος άξονας για τους συνέδρους, τα ισχυρά μέλη της παγκόσμιας ελίτ που έλαβαν πρόσκληση για να συμμετάσχουν στην φετινή σύνοδο.
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε την 1η μέρα της συνόδου (31/05) στον γνωστό ιδιοκτήτη του διαδικτυακού καναλιού Ιnfowars, Alex Jones, και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου, την ώρα που ο Jones βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο Westfields Virginia, μαζί με τους συνεργάτες του, για να καλύψει την σύνοδο.
Σύμφωνα με τον Estulin, οι συνεδριάσεις άρχισαν από νωρίς το πρωί (8:00 π.μ) της 1ης μέρας της συνόδου. Τα σημεία τα οποία, σύμφωνα με τον Estulin, θεωρούνται το στίγμα της φετινής συνόδου είναι τα εξής:
Η Λέσχη Bilderberg θα προσπαθήσει να αναζητήσει μέσα στους επόμενους μήνες έναν τρόπο να υποτιμήσει το δολάριο ΗΠΑ σε σχέση με το νόμισμα της Κίνας. Αυτό, δεν αποτελεί ακριβώς είδηση, αφού οι αρκετά ενημερωμένοι το γνωρίζουν εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό που ίσως εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι μια ομάδα περίπου 125 ισχυρών ατόμων βρίσκεται σε έναν χώρο και από κοινού αποφασίζει πώς θα συμβεί αυτή η καταστροφή της αξίας του δολαρίου και η ενίσχυση του κινεζικού νομίσματος. Φυσικά, η Ουάσιγκτον δεν θα βγει για να ανακοινώσει κάτι τέτοιο δημόσια. Απλά θα παρουσιάσουν μια εικόνα κατάλληλη, όπου θα ενοχοποιείται η Κίνα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ. Έτσι θα έχουμε μια μετάθεση ευθύνης, την στιγμή που αυτό που πραγματικά επιδιώκει η Ουάσιγκτον είναι:
1. ένα υποτιμημένο δολάριο
2. τον πληθωρισμό που θα προκύψει από αυτή την υποτίμηση και
3. την διόγκωση των χρεών όλων των χωρών και την αύξηση των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων που συνδέονται με αυτήν.
Φυσικά, οι λαοί θα γίνουν τα πειραματόζωα σε αυτή τη διαδικασία, και σε αυτή τη φάση, ο αμερικανικός λαός. Ο πλούτος των λαών χρησιμοποιείται σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι. Η αγοραστική αξία του δολαρίου ΗΠΑ θα θυσιαστεί για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, χωρίς καν να ερωτηθεί ο αμερικανικός λαός.
Ένα άλλο θέμα που απασχολεί άμεσα τη Λέσχη Bilderberg, και στο οποίο αναφέρθηκε ένας από τους συνέδρους σε εμπιστευτική συνομιλία που είχε με τον Estulin, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εκτελεστεί μια νέα μεγάλη έκρηξη σε στυλ Lehman Brothers. Ο σύνεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ βρίσκονται και οι δύο σε μια τροχιά σύγκρουσης, η οποία θα οδηγήσει σε μια δεύτερη γιγαντιαία έκρηξη τύπου Lehman".
H συζήτησή των συνέδρων πάνω σ' αυτό το θέμα δεν ολοκληρώθηκε στην πρωινή σύσκεψη της 1ης ημέρας της συνόδου και θα συνεχιστεί το απόγευμα.
Ένα άλλο σχετικό και κεντρικό θέμα της συζήτησής τους είναι ο πανικός των αναλήψεων από τράπεζες, γεγονός που θα καρφώσει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο όλων των σύγχρονων οικονομιών. Έχουμε ήδη γίνει μάρτυρες μιας εσκεμμένης προπαγάνδας, που οδηγεί τους καταθέτες των οικονομικά ανίσχυρων χωρών να σχηματίζουν ουρές έξω από τράπεζες.
Αυτό το είχαμε ήδη προβλέψει πριν από 2 και κάτι χρόνια. Είχαμε πει τότε ότι το πρώτο θύμα της επίθεσής τους θα είναι η Ελλάδα, πράγμα που συνέβη.
Και η Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί ξανά, σαν αδύναμος κρίκος, και στη συνέχεια η Ισπανία, η Πορτογαλία, και λογικά η Ιταλία και η Γαλλία.
Ωστόσο, η Ιταλία αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πολλοί έχουν μιλήσει για την κατάρρευση της ιταλικής οικονομίας, αλλά σύμφωνα με δικές μου πηγές, η Ιταλία δεν θα καταρρεύσει ποτέ, λόγω του ισχυρού θεσμού που υπάρχει μέσα σε αυτή τη χώρα και ονομάζεται Βατικανό. Αυτό θα φροντίσει να μην καταρρεύσει το ιταλικό σύστημα.
Είναι ενδιαφέρον επίσης να γίνει στο σημείο αυτό μια σύγκριση.
Όταν γινόταν η σύνοδος Bilderberg του 2008, το κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις, τράπεζες και πολυεθνικές, που απειλούνταν με χρεοκοπία.
Φέτος, 4 χρόνια μετά, έθνη ολόκληρα βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω της σχεδιασμένης ώθησης των τραπεζών στο χείλος της κατάρρευσης. Βλέπουμε την Ισπανία να πλησιάζει την χρεοκοπία και αυτό δεν είναι οφθαλμαπάτη.
Παράλληλα, ακούμε τις δηλώσεις του Βαν Ρομπέι, ο οποίος τάσσεται υπέρ του συντονισμού όλων των οικονομιών της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής "ένωσης τραπεζών" σε πρώτη φάση, που αργότερα θα υπαχθούν στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι η όλη υπόθεση της "διάσωσης" των χωρών όπως η Ελλάδα και η Ισπανία είναι μια παγίδα. Αντί να σώσουν αυτές τις οικονομίες, έχουν μεταφέρει τεράστιες ποσότητες χρέους, από τα χέρια ιδιωτών, τραπεζών και ισχυρών εταιρειών, στα χέρια των κρατών, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η κατάρρευση των οικονομιών.
Το χρέος αυτό δεν είναι δυνατό να αποπληρωθεί. Αυτό που επιδιώκουν στην πραγματικότητα είναι η χρεοκοπία των κρατών και των κυβερνήσεων. Αυτό το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στην Ελλάδα εδώ και αρκετούς μήνες και το βλέπουμε και στην Ισπανία αυτή τη στιγμή.
Η τραγωδία που διαδραματίζεται στην Ελλάδα σήμερα, και εμείς μπορούμε να την παρακολουθήσουμε μόνο μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, είναι απερίγραπτη. Ο ελληνικός λαός χάνει όλα αυτά για τα οποία μόχθησε στα 40 ή 50 χρόνια δουλειάς του και δεν υπάρχει κανείς να τον υπερασπιστεί. Ο πραγματικός σκοπός των διαδοχικών "πακέτων" που παραλαμβάνει η Ελλάδα δεν είναι η αποπληρωμή του χρέους της, αλλά η καταστροφή του ελληνικού κράτους.
Η ίδια διαδικασία διαφαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ισπανία. Και όλες αυτές οι δήθεν διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων και της ΕΚΤ δεν γίνονται για να εξυγιανθούν οι οικονομίες των χωρών, αλλά για να παραδοθούν τα έθνη του κόσμου, το ένα μετά το άλλο, σε μια δικτατορία των αγορών.
Και αυτό ακριβώς διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας σήμερα. Γινόμαστε μάρτυρες της υποκατάστασης των εθνών-κρατών από μια παγκόσμια φασιστική δικτατορία των τεχνοκρατών.

Edgar Mitchell στο FOX News "η κυβέρνηση και η συγκάλυψη των εξωγήινων" (VIDEO)


Ο Edgar Mitchell, είναι ο έκτος άνθρωπος που περπάτησε στο Φεγγάρι,μιλάει στο FOXNews και λέει ότι ξέρει τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο συμβάν του Roswell,και ξέρει και ένα γεγονός ότι οι εξωγήινοι είναι πραγματικοί, και υπάρχει μια συγκάλυψη από την κυβέρνηση
 "Edgar Mitchell, the sixth person to walk on the Moon, tells FOX News he knows people who were involved in the Roswell incident and knows for a fact that aliens are real and there is a government cover up." 

Eλεύθερος άνθρωπος ή ραγιάς;;; Στο χέρι σου είναι...!!!Τα δυο τελευταία χρόνια, ένα από τα κύρια επιχειρήματα των κυβερνώντων και της καθεστωτικής προπαγάνδας ήταν ότι οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες, οι απεργίες και οι άλλες αντιδράσεις των πολιτών βλάπτουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό θα κριθεί οριστικά στις εκλογές.

Ας υποθέσουμε ότι είστε πολίτης μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας, παρακολουθείτε τις εξελίξεις στην Ελλάδα και πληροφορείστε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ας υποθέσουμε ξανά ότι το βράδυ των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσοστό ψήφων και μπορούν να κάνουν κυβέρνηση.

Ποιο θα ήταν το συμπέρασμα που θα βγάζατε εσείς αν μαθαίνατε πως οι πολίτες μιας χρεοκοπημένης χώρας ψήφισαν τα κόμματα και τους πολιτικούς που χρεοκόπησαν τη χώρα τους;

Τι συμπέρασμα θα βγάζατε εσείς αν μαθαίνατε πως οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν μαζικά Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, αν και γνώριζαν για τις κομπίνες, τις μίζες, τις κλεψιές και τις απάτες;

Ασφαλώς, θα συμπεραίνατε πως οι Έλληνες είναι δουλοπρεπείς, αναξιοπρεπείς, προσκυνημένοι, διεφθαρμένοι και λαμόγια.

Ε, αυτό ακριβώς το συμπέρασμα θα βγάλουν και οι πολίτες των άλλων χωρών.

Στις 17 Ιουνίου, ψηφίζεις και για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Εκτός από την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ψηφίζεις και για τη δική σου εικόνα.

Και όχι μόνο για την εικόνα – ουσιαστικά, ψηφίζεις για το ποιος πραγματικά είσαι.

Ελεύθερος άνθρωπος ή ραγιάς; Στο χέρι σου είναι.

["Η εικόνα και η ουσία", αναδημοσίευση από pitsirikos.net]

Η επίσημη ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το γεγονός στο πρωινό του ΑΝΤ1!!!


Επί σειρά ετών οι δημοσιογράφοι όλων των καναλιών λασπολογούσαν μαζί με τους εκπροσώπους των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Καμμία πρωτοτυπία, λοιπόν, στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το ατυχές περιστατικό στην εκπομπή του Παπαδάκη. 

Πριν αναφερθούμε σε αυτό, ανακοινώνουμε προς τον Ελληνικό Λαό ότι πριν τα ΜΜΕ μας αποκλείσουν, τους αποκλείουμε εμείς. Δεν τους χρειαζόμαστε. Έχουμε στο πλευρό μας μισό εκατομμύριο Έλληνες, οι οποίοι για εμάς έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα φερέφωνα ενός αμαρτωλού καθεστώτος, τα οποία είναι απόλυτα συνένοχα για την χρεωκοπία και το σημερινό κατάντημα του Λαού μας! Εμπάργκο από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε όλα τα κανάλια και σε όλες τις εφημερίδες για να φανεί ξεκάθαρα ο αποκλεισμός μας, για να φανεί ξεκάθαρα το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν εις βάρος μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλες τις συνεντεύξεις και παρουσίες των εκπροσώπων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κατά σύστημα οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ήταν εχθρικοί απέναντί μας και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο, όχι αντικειμενικά να πράξουν την αποστολή τους, που είναι η ενημέρωση του Ελληνικού λαού, αλλά να κάνουν προπαγάνδα κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όπως λοιπόν έκαναν επί τόσα χρόνια να μιλούν για εμάς χωρίς εμάς και να μας συκοφαντούν, χωρίς να μας δίνουν το δικαίωμα της απαντήσεως, έτσι ας συνεχίσουν και τώρα, την απάντηση θα την δώσει ο Ελληνικός Λαός στις 17 Ιουνίου 2012. 

Σχετικώς με το επεισόδιο στην εκπομπή Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Επισημαίνουμε αυτά που με επιμέλεια όλα τα κανάλια αποκρύπτουν. Πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη κτυπώντας απρόκλητα τον στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων. Το δείχνει καθαρά το βίντεο. Αυτό όμως δεν το είδε κανένας, δεν το είδε ούτε η δικαιοσύνη, η οποία ξεκίνησε αυτόφωρη διαδικασία μόνο για τον εκπρόσωπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Όπως δεν άκουσε βεβαίως και τις ύβρεις της Λιάνας Κανέλλη «πουσταριά, φασισταριά» κλπ. Για αυτά κύριοι κύριοι Εισαγγελείς δεν υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία; 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχίζει τον αγώνα της για ένα δυνατό εθνικιστικό κίνημα εναντίον όλων και φυσικά εναντίον των ορφανών του Μαρξ, που κυριαρχούν στα κανάλια και παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι προπαγάνδας. Εάν θέλετε να καταδικάσουμε τον συναγωνιστή μας για την πράγματι ατυχή στιγμή, καταδικάστε και εσείς πρώτα τις ύβρεις και την επίθεση της Λιάνας Κανέλλη, αλλιώς δεν είστε τίποτε άλλο από θλιβεροί υποκριτές σε διατεταγμένη υπηρεσία. Άξιος ο μισθός σας! Στις 17 Ιουνίου θα μιλήσει ο λαός και αυτός θα κρίνει… ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λέσχη Bilderberg: "H Ελλάδα είναι νεκρή"


Οι ηγέτες της παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνησης έχουν αποκλείσει από την ζώνη του Ευρώ ορισμένα κράτη.Η άτυπη ισχυρή ομάδα ολοκλήρωσε την ετήσια συνάντησή της στις ΗΠΑ. Τα 120 μέλη της ομάδας φέρεται να αποφάσισαν να αφήσουν την Ελλάδα να παρασυρθεί στο χείλος της αβύσσου.

Η ομάδα Μπίλντερμπεργκ συνεδρίασε φέτος στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο Μάριον της Βιρτζίνια. Η συνάντηση διήρκεσε 4 ημέρες, δηλαδή, μία ημέρα περισσότερο από το προβλεπόμενο πρόγραμμα.

Η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση ποτέ να εξοφλήσει τις οφειλές της. Ποτέ. Και δεν είναι η μόνη. Η Ελλάδα είναι νεκρή, μεταδίδει μια...

Άγνωστη πηγή που υποτίθεται ότι συμμετείχε στη συνάντηση της παγκόσμιας κυβέρνησης που αποτελείται από τους πιο ισχυρούς τραπεζίτες, οικονομολόγους, πολιτικούς, μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης και μέλη βασιλικών οικογενειών.

Η απόφαση για την καταστροφή της Ελλάδας είχε παρθεί από το 2009, μετά τη Συνεδρίαση της Λέσχης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα κηρύχθηκε επίσημα ως χρεοκοπημένη.

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε το 1945, στο ξενοδοχείο Bilderberg της Ολλανδίας, για να καθορίζει το μέλλον του κόσμου μαζί με τα δύο "αδέλφια" της την Τριμερή Επιτροπή και το CFR (Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων) όπου συμμετέχουν μόνιμα ο David Rockfeller και ο Baron Rothchild οι δύο αρχηγοι δηλ. οι δύο οικογένεις για τις οποίες εργάζεται ο μισός πλανήτης.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗ ΒΟΛΕΨΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΞΥΛΟ! ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΑΙ "ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ" ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ!


"Άγαλμα" πρέπει να κάνουν στον Κασιδιάρη και την Χ.Α οι διάφοροι συστημικοί παράγοντες (κόμματα, Μμε, νταβατζήδες κλπ): Γιατί το λέμε αυτό; 
Διότι, πολύ απλά, ένα τέτοιο γεγονός ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ, για να αποπροσανατολίσουν τον λαό από το πραγματικό διακύβευμα των Εκλογών και τη φτώχεια του!

Έτσι, ξεχάστηκαν αφενός σημαντικότατα θέματα όπως: Οι συνεχόμενες αυτοκτονίες συμπολιτών μας, οι μισθοί και συντάξεις πείνας, οι ελλείψεις φαρμάκων ακόμα και για καρκινοπαθείς, η τρομοκρατία του λαού με το ψευτοδίλλημα περί δραχμής και ευρώ, η απίστευτη ανεργία, οι καθημερινές δολοφονίες και ληστείες Ελλήνων από λαθρομετανάστες κλπ!

Μάλιστα, το...ζήτημα αποπροσανατολισμού προσφέρεται για ατελείωτο κουτσομπολιό, τηλεπαράθυρα και κομματική σπέκουλα για αρκετές ημέρες ακόμα!

Επίσης - κρατήστε το αυτό - "φορτώνει" τα άκρα, αναβαθμίζοντας τον ρόλο τους ως...μπαμπούλα, ενώ "σώνει" και το Κκε, που δύσκολα έμπαινε στη Βουλή!

Ευνοεί όμως και την Χ.Α: Δεν ξέρουμε αν είναι σε αριθμό ψήφων (αυτό θα φανεί στην κάλπη), αλλά σίγουρα τους επιστρέφει στον...αγαπημένο τους ρόλο: Αυτόν του θύματος που "πολεμούν όλοι" κι εκείνο επειδή "αγανάκτησε"...τους πλακώνει στο ξύλο και "ηρωοποιείται" στα μάτια του λαού!

Ένας γνώριμος ρόλος που βλέπαμε γι' αρκετά χρόνια και διακόπηκε για λίγο, όταν μετά τις Εκλογές της 6ης Μαίου 1 - 2 στελέχη της βγήκαν στα Μμε, αναγκασμένα εκ των πραγμάτων να προφέρουν (αποτυχημένα) πολιτικό λόγο.

Τρίβει τα χέρια του λοιπόν το Σύστημα, διότι τέτοια γεγονότα του δίνουν το δικαίωμα να πολώσει το κλίμα όπως και όποτε θέλει: Είναι, με λίγα λόγια, ένας άσος στο μανίκι για χρήση ανά πάσα στιγμή!

Το ερώτημα είναι: Οι λεγόμενοι Εθνικιστές της Χ.Α, δεν τα ήξεραν αυτά; Κι αν όχι, γιατί "έπεσαν στην παγίδα" του Συστήματος που "πολεμούν"; Να πρόκειται απλά για βλακεία ή για κάτι άλλο;;;

Ο καθένας, είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του!

Πως κατεβάζω ταινίες/σειρές/μουσική/αρχεία με torrents


Πήρατε πρόσφατα (ή έχετε από καιρό) "γρήγορο" internet. Και ένας από τους λόγους που μπήκατε στα έξοδα είναι ότι ακούτε από διάφορους φίλους, γνωστούς και άγνωστους ότι κατεβάζουν τις πιο πρόσφατες ταινίες πριν παιχτούν στους κινηματογράφους της Ελλάδας, βλέπουν τον 8ο κύκλο της αγαπημένης σας σειράς (και έχουν τους προηγούμενους 7) ενώ εσείς παρακαλάτε τα κανάλια και τα βίντεο κλαμπ να δείξουν/φέρουν τον δεύτερο κύκλο, αποκτούν ολόκληρη την δισκογραφία των Pink Floyd σε μια νύχτα (άντε δύο), και έχουν μονίμως τα τελευταία παιχνίδια για το PC και το Playstation και το XBOX σε DVD.

- Από που τα κατεβάζεις όλα αυτά; ρωτάτε.
- Με torrents, σας απαντούν.
- Δηλαδή;

Εδώ συνήθως ακολουθεί ένα σύνολο απαντήσεων που ακούγεται τόσο μπερδεμένο ώστε να σας οδηγήσει σε απλανές βλέμμα τύπου "σε έχω χάσει εδώ και ώρα, μιλάς κινέζικα, θα χρειαστώ πτυχίο πληροφορικής ΑΕΙ για να σε καταλάβω". Στην πραγματικότητα τα πράγματα ΔΕΝ είναι δύσκολα ή μυστήρια. Έχουν απλώς τη λογική τους.

Πριν αρχίσω κι εγώ τις τεχνικές εξηγήσεις που θα οδηγήσουν στο γνωστό απλανές βλέμμα, μερικά απλά βήματα για να βρεθείτε να κατεβάζετε την πρώτη σας ταινία σε δέκα λεπτά.

Τι χρειάζεστε;
Ένα πρόγραμμα που να "κατεβάζει" torrents (torrent client). Υπάρχουν αρκετά. Θα πρότεινα πλέον το μTorrent ή (uTorrent διεθνώς). Πολύ σταθερότερο από το BitComet, και επιπλέον, μερικά torrent sites δεν υποστηρίζουν το BitComet, οπότε όσοι το έχετε, απλώς απεγκαθιστάτε (αφού μετακινήσετε σε ασφαλές σημείο τα ήδη κατεβασμένα ΠΛΗΡΗ αρχεία από τα directory που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε. Όσα είναι μισά, ή τα χάνετε ή αφήνετε το BitComet να ολοκληρώσει τη δουλειά του). Για το μTorrent θα χρειαστούν πολύ λίγες ρυθμίσεις "με το χέρι", για να εκμεταλευτείτε στο έπακρο τη γραμμή σας. Από εδώ (για τεχνικούς και μη λόγους που δεν είναι της παρούσης), θα θεωρήσω δεδομένο ότι αυτό θα εγκαταστήσετε. Κατεβάζετε λοιπόν αυτό ή κάποιο άλλο και το εγκαθιστάτε. Το τρέχετε. Το πρόγραμμα τρέχει αλλά δεν φαίνεται να γίνεται τίποτε ιδιαίτερο γιατί... δεν του έχετε πει τι να κατεβάσει. Οπότε πάμε στο δεύτερο πράγμα που χρειάζεστε.

Ένας browser. Ο Internet Explorer σας κάνει, όπως και ο Google Chrome ή Mozilla Firefox.

Πηγαίνετε σε κάποια διεύθυνση "ψαχτήρι" torrents. Βασικές προτεινόμενες (ως σχετικά αξιόπιστες) torrentz.com, thepiratebay.org, eztv.it. Το τελευταίο (eztv) ειδικεύεται στις τηλεοπτικές σειρές κάθε είδους.

Πίσω στο θέμα μας. Βλέπετε ανοίγοντας οποιοδήποτε από τα παραπάνω sites, το γνώριμο περιβάλλον "ψαχτηριού". Γράφετε στο πεδίο το όνομα της ταινίας/σειράς/παιχνιδιού/συγκροτήματος/προγράμματος που σας ενδιαφέρει, και σας επιστρέφονται απαντήσεις, σχεδόν όπως θα συνέβαινε και στο Google.

Και κάπου εδώ αναρωτιέστε. Η ίδια ταινία υπάρχει 40 φορές με παρόμοια ονόματα. Ποια από όλες τις "εκδοχές να διαλέξω"; Αυτό θα το απαντήσουμε παρακάτω. Για την ώρα ας πούμε ότι διαλέγετε την πρώτη της λίστας και κάνετε κλικ πάνω της. Ο explorer το πιθανότερο είναι ότι θα σας ρωτήσει αν θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο ή να το "εκτελέσετε" με μTorrent (ή όποιο άλλο πρόγραμμα torrent client εγκαταστήσατε). ΠΡΟΣΟΧΗ! το αρχείο αυτό (μικροσκοπικό σε μέγεθος, μερικά kb) ΔΕΝ είναι η ταινία. Είναι η "εντολή" και οι "οδηγίες" στο μTorrent για το ποιο αρχείο θέλετε να κατεβάσετε και πως να το χειριστεί. Ας πούμε ότι διαλέγετε "εκτέλεση" με μTorrent. (Αν το αποθηκεύσετε, θα μείνει να περιμένει στο σκληρό σας δίσκο τη στιγμή που θα του κάνετε διπλό κλικ, οπότε και θα ξεκινήσει η παρακάτω διαδικασία).

Το μTorrent ανοίγει (αν δεν είναι ήδη ανοιχτό) και βλέπετε ένα παράθυρο διαλόγου όπου σας ενημερώνει ότι θα τρέξει το "τάδε" torrent και θα φέρει ένα πακέτο αρχείων (ή ένα μόνο αρχείο ανάλογα) μεγέθους τόσων MB, περιμένοντας να του πείτε OK. Με το OK βλέπετε ότι η ταινία σας έχει πλέον μπει στην λίστα των εισερχομένων και σιγά σιγά έρχεται στον υπολογιστή σας. Μερικές ώρες/μέρες μετά (εξαρτάται από τη γραμμή σας αλλά και από άλλους παράγοντες) η ταινία είναι πλέον στον σκληρό σας δίσκο (σε μορφή avi συνήθως) και αρκεί ένα διπλό κλικ επάνω της για να την δείτε με το media player των windows, ή κάποιο άλλο "καλύτερο" πρόγραμμα προβολής avi.

Πριν την διαγράψετε από τη λίστα του μTorrent  (όπου πλέον η αλλαγή θέσης και χρώματος του ονόματος της ταινίας, σας ενημερώνει ότι την έχετε ολόκληρη και την μοιράζεστε με τον υπόλοιπο κόσμο) καλό θα ήταν να συνεχίσετε να την μοιράζεστε για λίγο καιρό προκειμένου να δώσετε την δυνατότητα και σε άλλους να την αποκτήσουν. Αυτό στα πλαίσια της "καλής συμπεριφοράς" στο internet. (γνωστή και ως netiquette).

Ποιο torrent να διαλέξω;
Χρησιμοποιώντας κάποιο "ψαχτήρι" για torrents συνήθως μας επιστρέφονται περισσότερες από μία εκδοχές για το ίδιο πράγμα. Ειδικά αν ψάχνουμε για ταινία η επιλογή μας θα πρέπει να γίνει προσεκτικά λαμβάνοντας υπ' όψην τους παρακάτω παράγοντες:

Ποιότητα της ταινίας.
Η ποιότητα μπορεί να φαίνεται από το όνομα του αρχείου πχ το DVDrip μέσα στο όνομα του αρχείου υπαινίσσεται ότι η ταινία έχει προκύψει από DVD άρα είναι υψηλής ποιότητας. Το ίδιο και Blueray, HD HDTV, κλπ κλπ υψηλής ποιότητας. Ο χαρακτηρισμός Screener αναφέρεται σε εκδόσεις που διανέμονται συνήθως σε κριτικούς κινηματογράφου σε DVD και είναι καλής ποιότητας. Βέβαια για να αποφεύγουν την πειρατεία, πολλές φορές έχουν ασπρόμαυρα κομμάτια, λογότυπα ή υδατογραφήματα. Ακολουθούν τα TC ή Telecine που είναι ψηφιακές μετατροπές από φιλμ ή καμιά φορά και από VHS βιντεοκασέτα. Χειρότερη ποιότητα από όλα έχουν οι εκδόσεις Cam-Camera στις οποίες όπως λέει και το όνομά τους, κάποιος μπαίνει στον κινηματογράφο με την κάμερά του, μαγνητοσκοπεί την ταινία και στην συνέχεια την ανεβάζει στο internet. Οι εκδόσεις cam εμφανίζονται την ίδια μέρα με την πρεμιέρα κάποιας ταινίας, αλλά η ποιότητά τους είναι από χείριστη μέχρι ανεκτή. Γενικά, εκτός και αν ανυπομονείτε να δείτε κάποια ταινία, καλύτερα να περιμένετε για κάτι καλύτερο.

ΟΜΩΣ...η περιγραφή μπορεί να είναι παραπλανητική ή ψεύτικη. Η ταινία που περιέχεται μπορεί να είναι άλλη από αυτή που αναφέρεται. Ένας καλύτερος τρόπος να ελέγξει κανείς το ποιόν της ταινίας είναι τα σχόλια.

Σχολια
Σχεδόν σε κάθε ψαχτήρι (και προτιμήστε αυτά που έχουν) υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης σχολίων. Εκεί οι users που έχουν ήδη δει την συγκεκριμένη έκδοση, έχουν συνήθως την καλοσύνη να αξιολογήσουν / βαθμολογήσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ταινίας (πχ εικόνα 7/10, ήχος 6/10). Επίσης θα δείτε αν η ταινία είναι αυτό που λέει και όχι κάποια βολιβιανή τσόντα βαφτισμένη Άρχοντας των δαχτυλιδιών από κάποιον με διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ. Αν στα σχόλια δείτε Fake ή Password αφήστε το εντελώς και πηγαίνετε παρακάτω.

Πόσοι έχουν την ταινία;
Στα αποτελέσματα της αναζήτησης, συνήθως εμφανίζονται και δυο στήλες. Η μια γράφει seeders και η άλλη leechers ή peers.

Seeders είναι όσοι έχουν ολόκληρη την ταινία και την μοιράζονται την δεδομένη στιγμή. Όσο περισσότεροι, υπάρχουν, τόσο περισσότεροι θα σας δίνουν, ότι μπορεί ο καθένας οπότε τόσο γρηγορότερα θα κατέβει η ταινία.

Leechers ή peers είναι αυτοί που κατεβάζουν αυτή τη στιγμή την ταινία και δεν την έχουν ολόκληρη. ΚΑΙ αυτοί θα σας δώσουν ότι μπορούν (και θα πάρουν από εσάς ότι μπορείτε να τους δώσετε). Καλό είναι δηλαδή να υπάρχουν αρκετοί seeders και λιγότεροι peers.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο μεγάλος αριθμός seeders δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι η ταινία έχει καλή ποιότητα. Ανατρέχετε πάντα στα σχόλια!

Διαθέσιμοι Υπότιτλοι
Ένας αντίστροφος τρόπος αναζήτησης, αν σας ενδιαφέρουν και οι υπότιτλοι είναι να ψάξετε πρώτα για υπότιτλους της ταινίας που σας ενδιαφέρει. Οι περισσότεροι υποτιτλιστές αναφέρουν σε ποιο ακριβώς torrent ταιριάζουν οι υπότιτλοι. Επίσης, (εκτός και αν η μοναδική έκδοση που κυκλοφορεί είναι από κάμερα) υπότιτλοι βγαίνουν συνήθως για "καλές" εκδόσεις της ταινίας. Οπότε βλέπετε την έκδοση και ψάχνετε το αντίστοιχο ομώνυμο torrent.

Η ταινία κατέβηκε αλλά δεν έχει υπότιτλους
Τις περισσότερες φορές, ταινίες και σειρές είναι στη γλώσσα που προβλήθηκαν και ΔΕΝ έχουν υπότιτλους. Για να βρείτε υπότιτλους, κάνετε μια αναζήτηση στο google με το όνομα της ταινίας/σειράς και τη λέξη subs, subtitles, υπότιτλοι. Λόγω θέματος "νομιμότητας", δεν θα δοθούν link εδώ.

Αν η έκδοση της ταινίας που κατεβάσατε ταιριάζει με την έκδοση για την οποία είναι φτιαγμένοι οι υπότιτλοι που κατεβάσατε τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλώς βάζετε την ταινία και τους υπότιτλους στον ίδιο φάκελο. Μετά, δίνοντας στο αρχείο των υποτίτλων (αυτό με την κατάληξη srt) ίδιο όνομα με το αρχείο της ταινίας (αυτό με την κατάληξη avi), δίνετε στο player να καταλάβει ότι το ένα ανήκει στο άλλο και προβάλει τους υπότιτλους μαζί με την ταινία. (Αν δεν εμφανίζονται καθόλου υπότιτλοι, πιθανότατα θα πρέπει να εγκαταστήσετε το vobsub, ένα προγραμματάκι που εξηγεί στα windows πως να χειρίζονται το θέμα των υποτίτλων). 

Αν δεν είναι συγχρονισμένοι οι υπότιτλοι, θα πρέπει είτε να βρείτε άλλους που να ταιριάζουν στην ταινία, είτε να βρείτε άλλη ταινία που να ταιριάζει στους υπότιτλους, είτε να τους συγχρονίσετε μόνοι σας, πράγμα όχι ιδιαίτερα δύσκολο. Τα περισσότερα player, αλλά και το vobsub που όταν εκτελείται εμφανίζει ένα πράσινο βελάκι κάπου κάτω δεξιά δίπλα στην ώρα, έχουν χειριστήρια που αφορούν στον χρόνο εμφάνισης υποτίτλων. Αν δηλαδή έχετε μια μικρή καθυστέρηση ή προ-προβολή τους, μπορείτε πειράζοντας λίγο τον χρόνο εμφάνισης να τους συγχρονίσετε χωρίς περεταίρω ενασχόληση. Για μόνιμο συγχρονισμό τους στην ταινία σας, θα πρέπει να ασχοληθείτε με το Subtitle Workshop. Χρήσιμες οδηγίες σχετικά θα βρείτε εδώ.

Το θέμα των torrents προφανώς δεν εξαντλείται στα παραπάνω, που ως σκοπό έχουν να διευκολύνουν κάποιον να ξεκινήσει. Για τις βέλτιστες ρυθμίσεις των προγραμμάτων, τις ρυθμίσεις του εκάστοτε modem/router/firewall τα τεχνικά θέματα των torrent κλπ υπάρχουν αρκετές εξειδικευμένες σελίδες στις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε.