Τι μας ψεκάζουν? (Ντοκιμαντέρ Ελληνικοί υπότιτλοι)


 Δείτε τι λένε για τους ψεκασμούς..

* Κορυφαίους επιστήμονες της γεωμηχανικής να παραδέχονται ότι θέλουν να ψεκάσουν στην στρατόσφαιρα μικρά σωματίδια από διάφορα μέταλλα και ιδιαίτερα το αλουμίνιο.

* Να λένε ότι οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν ώστε τα σωματίδια στη στρατόσφαιρα να παρεμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να ψύξουν τον πλανήτη, με πρόσχημα τον περιορισμό του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

* Ότι τα σωματίδια αλουμινίου θα δημιουργούνται με μια μέθοδο ψεκασμού αερίου αλουμινίου από τις εξόδους των τζετ, το οποίο θα οξειδώνεται στη στρατόσφαιρα, δημιουργώντας "ποιοτικά" σωματίδια αλουμινίου.

* Ότι όχι μόνο είναι φθηνή η όλη διαδικασία τοποθέτησης τέτοιων σωματιδίων στη στρατόσφαιρα, αλλά και ότι η δημιουργία ή η ανάλογη τροποποίηση αεροπλάνων είναι μια απλή διαδικασία.

* Ότι βιάζονται να το κάνουν, χωρίς να ενδιαφέρονται ουσιαστικά να εξετάσουν καλά τις επιπτώσεις αυτών των σωματιδίων και ιδιαίτερα του αλουμινίου στη φύση και στην ανθρώπινη υγεία, αν και υποψιάζονται (ή μήπως γνωρίζουν;) ότι οι επιπτώσεις είναι πολλές.

Και βέβαια, όπως η απλή λογική συστήνει, όταν λένε ότι θέλουν να κάνουν κάτι νέο, σημαίνει ότι το έχουν ήδη κάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι έγινε με τους υπολογιστές, έτσι έγινε με το διαδίκτυο και γενικά με κάθετι νέο τεχνολογικά. Όλα ξεκίνησαν στα πλαίσια απόρρητων σχεδίων, και μετά από χρόνια δημοσιεύτηκαν στο ευρύ κοινό.

Έτσι λοιπόν οι ψεκασμοί που λένε ότι θέλουν να κάνουν, είναι οι ψεκασμοί που κάνουν εδώ και δεκαετίες.

Πρόστιμο σε εφημερίδα για συνταγή...«εκρηκτικών» λουκουμάδων


Μια μεγάλη εφημερίδα της Χιλής, η La Tercera, θα αποζημιώσει 13 αναγνώστες της οι οποίοι κάηκαν επειδή ακολούθησαν κατά γράμμα μια εκρηκτική συνταγή για... λουκουμάδες.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση και καταδίκασε τον εκδοτικό όμιλο Copesa, που εκδίδει την εφημερίδα, σε καταβολή αποζημιώσεων, από 1.500 μέχρι και 20.000 ευρώ, στους 13 αναγνώστες. Η συνταγή για τους εκρηκτικούς λουκουμάδες, που προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο των επίδοξων μαγείρων, είχε δημοσιευτεί στο ένθετο έντυπο «Γυναίκες» της εφημερίδας.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στη Χιλή το 2004, όταν 15 άτομα κατέφυγαν στη δικαιοσύνη γιατί υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια, τα μπράτσα και το στήθος, προσπαθώντας να φτιάξουν τη συνταγή «τσούρος (λουκουμάδες) με κρέμα αμυγδάλου βήμα προς βήμα».
Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, του 2008, το πρόβλημα της συνταγής βρισκόταν στην ισορροπία που έπρεπε να πετύχουν οι μάγειρες μεταξύ της θερμοκρασίας του λαδιού, των διαστάσεων των τσούρος και των συστατικών τους. Οι σεφ που είχαν ρωτηθεί τότε υποστήριξαν ότι η συνταγή από μόνη της ήταν καλή, όμως απευθυνόταν σε επαγγελματίες και όχι σε ερασιτέχνες και για αυτό απαιτούσε επαγγελματικά σκεύη, κατάλληλα για την παρασκευή λουκουμάδων και όχι ένα απλό τηγάνι.
«Ακολουθώντας πιστά τη συνταγή που δημοσίευσε η εφημερίδα ήταν αδύνατον να αποφευχθεί η έκρηξη», έκρινε το δικαστήριο υποχρεώνοντας την εφημερίδα να αποζημιώσει με το ποσό των 125.000 ευρώ συνολικά τους 13 αναγνώστες της.

Παράταση 10 ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας


Δεκαήμερη παράταση θα δοθεί για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, λόγω του συνωστισμού που επικρατεί σε τράπεζες, εφορίες και ΕΛΤΑ. Την σχετική επίσημη ανακοίνωση θα κάνει εντός των ημερών το υπουργείο Οικονομικών.
Η παράταση θα ισχύσει για την πληρωμή των τελών μέσω εφοριών, τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Ενώ παράταση θα δοθεί και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στις εφορίες.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι αύριο θα γίνει έκτακτη συνάντηση των εφοριακών με τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση ώστε να αναστείλουν οι εφοριακοί την 48ωρη απεργία που έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη και την Παρασκευή (29 & 30 Δεκεμβρίου).

ΕΠΕΙΓΟΝ!!! Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!! Παρακαλούμε διαβάστε το είναι σύντομο.Αυτό το μήνυμα είναι για όσους βγαίνουν τη νύχτα, πηγαίνουν σινεμά, και τους σπουδαστές που βγαίνουν από το πανεπιστήμιο ή κολέγιο, και για οποιονδήποτε κυκλοφορεί γενικά..
"Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και σας πεί να το πάτε στην διεύθυνση που λέει (ακόμα κι αν είναι κοντά), πηγαίντε το στην αστυνομία και όχι στην διεύθυνση." Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς.
ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ, ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ.
Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρούσα ανακοίνωση και στείλετε σε όσο περισσότερους φίλους σας. Μπορείτε να αποτρέψετε πολύ πόνο από οικογένειες... Αυτό κυκλοφόρησε από την Αστυνομία..