Το ύπουλο τέχνασμα του Hotmail για να δώσετε το κινητό σας τηλέφωνο


Και που ξέρω εγώ ότι δεν είναι hackers;   Δυστυχώς δεν είναι, είναι πράγματι η Microsoft.   Αλλά είναι βέβαια ψέμα αυτά που γράφουν.   Θα μπορούσαν κάλλιστα να παρέχουν στοιχεία της υποτιθέμενης ζημιάς που έγινε στον λογαριασμό σου.   Ή να σε αφήνουν να βλέπεις επαφές και άλλες υπηρεσίες του Live εκτός από την αποστολή email.   Αλλά πολύ απλά η Microsoft θέλει το κινητό σας τηλέφωνο!   Αντί να το ζητάει επίμονα (αλλά ευγενικά) κάθε τόσο όπως η Google ή να το απαιτεί για κάποιες δουλειές όπως το Facebook, καταφεύγει σε τερτίπια.
Κρίμα και ξεφτίλα τους.   Απλά η μητέρα μου θα πρέπει να το γυρίσει σε Gmail ή Yahoo τώρα…
Το ακριβές κείμενο:
Your account has been blocked
Why are you seeing this?
Someone may have used your account to send out a lot of junk messages (or something else that violates the Windows Live Terms of Service).
We’re here to help you get your account back.
What do you need to do?
We’ll ask you to provide us with a mobile phone number where we can send you a verification code and we’ll add this phone number to your Windows Live profile for future use.  After you enter the code, you can change your password and sign in.
We’ve cleaned your account settings
Often customers get here because someone else has access to your account and are using it without your knowledge to send spam. To protect you and your contacts, we’ve removed any Hotmail auto-replies or linked accounts you may have had.

Ποιος σώφρων άνθρωπος ανακοινώνει το διαζύγιό του στο Facebook;!(c) Joe Taylor
To Facebook από την αρχή με τις κατηγορίες του προκάλεσε γέλιο.  “In a relationship and its complicated” για παράδειγμα δημιούργησε από μόνο του έναν νέο τρόπο σκέψης!   Στις εικόνες δυο παραδείγματαεναλλακτικών κατηγοριών που θα μπορούσαν να υπάρξουν.   Μπορείτε να προσθέσετε και δικά σας βέβαια, ίσως θα έπρεπε να είναι custom πεδίο και αυτό. πχ
* Ερωτικό τρίγωνο με την Χ και την Ψ.
* Σε σχέση έτσι όπως νομίζουν ότι είναι σχέση τα 12χρονα (εκτός κι αν έχουν ξεκλειδώσει νέα πίστα σε ηλεκτρονικό παιχνίδι οπότε το ξεχνάνε)
* Σε σχέση αλλά θα το αλλάξω αμέσως αν δεν σταματήσει να ασχολείται διαρκώς με το βρωμοFacebook του!
Είναι και ενδιαφέρουσα μελέτη του βαθμού στον οποίο έχει μπει το Facebook στην ζωή μας.   Άλλωστε το γράφει και στην ταυτότητά μας, “έγγαμος” ή “άγαμος” δεν είναι καν προσωπικό δεδομένο…   Παρόλα αυτά πολλοί θεωρούν “χοντράδα” να ανακοινώσουν στους “φίλους” τους στο Facebook ότι χωρίζουν.   Ένα μέρος είναι οι παραδοσιακές φοβίες γύρω από το διαζύγιο, άλλο οι φοβίες γύρω από το Facebook και τα νέα μέσα που λειτουργούν συχνά χωρίς καθορισμένους ακόμα κανόνες καλής συμπεριφοράς.
Σίγουρα υπάρχουν τρόποι και τρόποι να το κάνει κανείς αυτό.   Για παράδειγμα είναι μάλλον καλή ιδέα να μην γίνει συζήτηση με σχόλια κάτω από την ανακοίνωση. “Μπράβο, καιρός ήταν φίλε!” ή “άντε πια ο βλάκας σε είχε πρήξει!!” δεν θα βοηθήσουν και πολύ στην αποφόρτιση της  σχέσης μετά από χωρισμό.
Μερικά πολιτισμένα ζευγάρια (όχι μόνο διασημότητες) βγαίνουν και τα λένε και συμφωνούν ότι αμέσως μετά θα αλλάξουν ταυτόχρονα την κατάστασή τους στο FB.   Προφανώς τα περισσότερα ζευγάρια όταν χωρίζουν δεν έχουν τέτοια ευγένεια σαν προτεραιότητα όμως.   Τι κάνεις λοιπόν αν ο άλλος/η μονομερώς αλλάξει από “παντρεμένος σε” ή “σε σχέση με” σε “Single”;   Ο κύριος στην φωτογραφία, αν και ήταν ουσιαστικά χωρισμένος καιρό, τελικά την σκότωσε μόλις είδε την αλλαγή στο Facebook της!   Τσαντισμένοι/ες πρώην

Το είδε στο FB και την σκότωσε!
έχουν κάνει πράξεις απελπισίας (“Βγαίνω για ποτό και ότι ήθελε προκύψει″) για να πικάρουν τους πρώην τους.   Ή αστεία όπως να κάνεις tag τον σκύλο σε μια φωτογραφία με το όνομα του πρώην.   Πολλά δικηγορικά γραφεία στις ΗΠΑ απαιτούν από τους πελάτες τους σε περιπτώσεις διαζυγίων να διακόψουν τελείως τους λογαριασμούς τους στο Facebook ή και να τους απενεργοποιήσουν!
Ακόμα και αν είναι θέμα καλών τρόπων, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι σχέσεις μας πια είναι πολύ δύσκολο να βρεις τον ιδανικό τρόπο.   Πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να ανακοινωθεί όταν εκδοθεί επίσημα το διαζύγιο για παράδειγμα.   Άλλοι ότι πρέπει να το πεις σε έναν έναν όλους τους φίλους σου και γνωστούς.   Και στις δυο περιπτώσεις θα υποπέσεις σε άλλο σφάλμα (ευγένειας αλλά και ουσίας) όμως καθότι θα το ξέρουν κάποιοι αλλά όχι άλλοι.  (“Καλά, τόσο καιρό δεν το είπες σε εμένα ρε;”)
Σίγουρα οι χαρακτήρες που αρέσκονται στα μελοδράματα ή όσοι/ες χρειάζονται υποστήριξη θα στραφούν στην εύκολη λύση της ανακοίνωσης στο Facebook.   Είναι σαν να λες σε όλους “δεν είμαι καλά – στηρίξτε με!”   Νομίζω ότι μια τρανταχτή (και διασκεδαστική) όψη του θέματος είναι όσοι (συνήθως γυναίκες έχω δει να το κάνουν) αλλάζουν τακτικά την κατάστασή τους κάθε φορά που πλακώνονται με το ταίρι τους.  “Παντρεμένη”, “Ελεύθερη”, αμέσως μετά “Είναι πολύπλοκο” και άντε πάλι από την αρχή.    Και είναι από αυτά τα μικρά πράγματα που περνάνε απαρατήρητα όταν βλέπεις χωρισμένα ζευγάρια (αφού έχουν ξεκόψει και την Facebookική “φιλία”) να ξαναβρίσκονται μετά από καιρό πολιτισμένα ή και εγκάρδια στο Facebook…