1)«Κατώτερη μορφή επικοινωνίας και μορφή ψυχασθένειας το Facebook», 2)«Είμαστε τα προϊόντα του Facebook»


 «Κατώτερη μορφή επικοινωνίας και μορφή ψυχασθένειας το Facebook»
alopsis

Λάβρα κατά των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται η καθηγήτρια Σέρι Τερκλ στο βιβλίο της «Μόνοι μαζί»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Facebook μάς τρελαίνει... Αυτό ισχυρίζεται κορυφαία κοινωνιολόγος στις ΗΠΑ, ενώνοντας τη φωνή της με πλειάδα ειδικών που λένε ότι τα sites κοινωνικής δικτύωσης δεν συνδέουν τους ανθρώπους - αντιθέτως, τους απομονώνουν από την πραγματικότητα προκαλώντας κάτι σαν σύγχρονη τρέλα στον ψυχισμό τους.


Οι φρενήρεις ρυθμοί με τους οποίους επικοινωνούμε online μέσω του Τwitter, του Facebook και των γραπτών μηνυμάτων «οδηγούν σε μία ψυχοπαθολογική συμπεριφορά», γράφει στο νέο της βιβλίο «Μόνοι Μαζί» η Σέρι Τερκλ, καθηγήτρια στο ΜΙΤ, η οποία πρωτοστατεί στην επίθεση κατά των νέων μορφών επικοινωνίας.
Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου του κωμικού Στίβεν Κόλμπερτ, όπου είπε ότι έχει πάει σε κηδείες όπου οι πενθούντες συγγενείς ελέγχουν κάθε δύο λεπτά το iΡhone τους.
Η θέση της δρος Τερκλ είναι απλή: η τεχνολογία απειλεί να κυριαρχήσει επί της ζωής μας και να μας απομονώσει από την επαφή με τους άλλους ανθρώπους. Δημιουργώντας μας την ψευδαίσθηση ότι μας επιτρέπει να επικοινωνούμε καλύτερα, μας κάνει να ζούμε σε μία κυβερνο-πραγματικότητα πολύ κατώτερη, και συχνά πιο σκληρή, από τον πραγματικό κόσμο.

Κλασικό παράδειγμα θεωρείται η περίπτωση της άτυχης Σιμόν Μπακ. Είχε 1.048 «φίλους» στο Facebook, όταν όμως ανακοίνωσε ότι θα αυτοκτονήσει δεν βρέθηκε κανένας να την αποτρέψει, και ούτε ένας δεν προσπάθησε να τη σώσει, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί τόσο εύκολα στην πραγματική ζωή. Η επίθεση εναντίον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει μόδα στις ΗΠΑ. Ενα άλλο μπεστ σέλερ, του Νίκολας Καρ, που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον τίτλο «Στα ρηχά: Να τι κάνει το Ιnternet στο μυαλό μας», υποστηρίζει ότι το βασικό ανθρώπινο ένστικτο για αναζήτηση νέων πληροφοριών και κοινωνική δικτύωση μας έχει εθίσει στο «εύκολο αλλά ρηχό» ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πολλοί υπάλληλοι γραφείου ελέγχουν τα e-mail τους ως και 30 φορές την ώρα. «Εχουμε γίνει σαν τα ποντίκια σε εργαστήριο υψηλής τεχνολογίας, σαν πειραματόζωα που πατάμε άσκοπα μοχλούς με την ελπίδα ότι θα κερδίσουμε κάποια ψίχουλα κοινωνικής ή διανοητικής τροφής. Αυτό που κάνει ακόμη πιο ακαταμάχητα τα ψηφιακά μηνύματα είναι η αβεβαιότητα. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι κάποιο σημαντικό e-mail περιμένει να το ανοίξουμε, παρ΄ ότι ξέρουμε πως τα περισσότερα μηνύματα που έρχονται online είναι ασήμαντα» γράφει ο Καρ.

(Πηγή: "ΤΟ ΒΗΜΑ" 25/1/2011)
http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1742

2)«Είμαστε τα προϊόντα του Facebook» (Αγγελική Μπούμπουκα)
alopsis

Την ώρα που η τεχνολογία επιτρέπει μαζική εισβολή σε κάθε πτυχή της ιδιωτικής μας ζωής, καθώς μεταβαίνουμε σε πολύπλοκα τεχνικά συστήματα επικοινωνίας, η συζήτηση για το πώς θα συνδυάζονται στο μέλλον οι έννοιες «ασφάλεια» και «ιδιωτικότητα» γίνεται όλο και πιο επίκαιρη.


Ο Μπρους Σνάιερ (www.schneier.com), διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας και αναλυτής περί θεμάτων ασφαλείας, πιστεύει ότι στο μέλλον θα κληθούμε να απολογηθούμε στα εγγόνια μας για τον τρόπο που εκχωρούμε τα προσωπικά μας δεδομένα προσπαθώντας να συμμετάσχουμε στην κοινωνία της πληροφορίας. Τον συναντήσαμε ως καλεσμένο ομιλητή στο Θερινό Σχολείο που διοργάνωσε την προπερασμένη εβδομάδα στην Κρήτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών (www.enisa.europa.eu).

Μίλησε για μια βίαιη αλλαγή στα κοινωνικά πρότυπα συμπεριφοράς, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των κοινωνικών δικτύων. «Υπάρχει πολλή ψυχολογική πίεση να συμμετάσχεις στα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά αν είσαι νέος. Δεν μπορείς, π.χ., να πηγαίνεις γυμνάσιο και να μην έχεις λογαριασμό στο Facebook».

Η επικοινωνία μέσω αυτών των δικτύων, όμως, αλλάζει τον τρόπο που αποφασίζουμε το ποιος θα μάθει τι για εμάς: «Παλιά αποφασίζαμε τι θα πούμε σε κάποιον την ώρα που συζητούσαμε μαζί του. Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε την ώρα που στέλνουμε τις πληροφορίες, που αναρτούμε κάτι στο FB, στο Twitter κ.λπ. Είναι μια αφύσικη διαδικασία και χρειάζεται να αναπτύξουμε μια πολιτική περί ιδιωτικότητας και να αναλύουμε τα αισθήματά μας για το ποιος μπορεί να μαθαίνει τι για εμάς».

Την ίδια στιγμή, «αμέτρητα δεδομένα για τον καθένα μας όλο και περισσότερο παράγονται, αποθηκεύονται και γίνονται αναζητήσιμα». Κι αυτά τα δεδομένα «έχουν αξία σε πάρα πολλές διαστάσεις (στο μάρκετινγκ, στον έλεγχο κ.λπ.). Δεν είσαστε πελάτες της Google ή του Facebook, αλλά τα προϊόντα τους. Σας πουλάνε στους διαφημιστές. Ολα αυτά τα μοντέλα, όλο το Ιντερνετ, βασίζονται στην εμπορία δεδομένων».

Ετσι, ο απλός χρήστης, που δεν γνωρίζει τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς δουλεύει καθετί, βρίσκεται στο τέλος της αλυσίδας των αποφάσεων που καθορίζουν αυτό το σκηνικό. «Η τεχνολογία καθορίζει τι είναι εφικτό, οι νόμοι ορίζουν τι είναι νόμιμο και οι επιχειρήσεις παράγουν ό,τι είναι εφικτό ανάλογα με το αν φέρνει κέρδος. Αυτό που λείπει από την εξίσωση είναι η νομοθεσία, που δεν μπορεί να ακολουθήσει την ταχύτητα των εξελίξεων».

Χριστούγεννα: Προσδοκίες vs Πραγματικότητα


Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων!Στολισμοί, χιόνι, διασκέδαση, αισιοδοξία και στόχοι για τη νέα χρονιά, διάφορες λιχουδιές και δώρα είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τον καθένα να ανυπομονεί για τις γιορτές!

Αρκετές φορές βέβαια, οι προσδοκίες μας δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα…
 
 

Πως να την παίξεις στα …δάχτυλα !!


Μάθε τι μπορείς να κάνεις με τα χέρια σου και βάλ’ τα εκεί που πρέπει.

Τα χέρια ψηλά όποιος πιστεύει ότι είναι φοβερός εραστής. Πρόλαβες και τα σήκωσες, ε; Δε θέλω να σε αποθαρρύνω, αλλά έχεις καταφέρει ποτέ να κάνεις μια γυναίκα να τελειώσει χωρίς καν να βγάλεις το παντελόνι σου; Ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά δεν είναι. Οι γυναίκες λατρεύουν τα χέρια σου. Συνήθως είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν πάνω σου. Τα θέλουν πάνω τους, μέσα τους, σε κάθε σημείο, με κάθε ένταση. Μην την αφήσεις να τα απομακρύνει. Ακολούθησε τις συμβουλές της Sisky Green, ειδικής σε θέματα σεξ του αγγλικού MH, και πάρε εσύ το πάνω χέρι.
Τη φιλάς παθιασμένα, αλλά εκείνη δεν φαίνεται να το απολαμβάνει.
Τι σκέφτεται: Μία απ’ τα ίδια. Κρίμα.
Το πού βάζεις τα χέρια σου την ώρα που τη φιλάς μπορεί να καταστρέψει ένα φιλί ή να το απογειώσει. Είναι ο ευκολότερος τρόπος να προκαλέσεις ανατριχίλα, μούδιασμα και πολλή υγρασία. Το θέμα δεν είναι μόνο να ξέρεις να χρησιμοποιείς τα χείλη και τη γλώσσα σου, πρέπει να ξέρεις και τι να κάνεις τα χέρια σου. Παίξε τον μικρό εξερευνητή στο επάνω μέρος του κορμιού της και θα την κάνεις να γλείφει τα δάχτυλά της.
Πάνω στο πάθος χουφτώνεις τον πισινό της και τον σφίγγεις δυνατά.
Τι σκέφτεται: Τι κάνει; Κ@λος είναι, όχι ζυμάρι.
Τσέκαρε έναν τρόπο για να ξέρεις κάθε φορά πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να βγάλεις από μέσα σου τον Κόναν το Βάρβαρο. Καθώς τη φιλάς ή την αγγίζεις, ανέβασε λίγο τους ρυθμούς και κάνε μία πιο απότομη κίνηση, σταθερά και αποφασιστικά. Αν η αντίδρασή της είναι να σε τραβήξει με δύναμη πάνω της, είσαι σε καλό δρόμο. Αν μάλιστα νιώσεις τα χείλη της να πιέζουν πιο έντονα τα δικά σου και τα χέρια της να κατεβαίνουν χαμηλά, τότε ξέρεις ότι η γατούλα που είχες δίπλα σου έχει μεταμορφωθεί σε τίγρη. Στην αντίθετη περίπτωση, που τη δεις να κουρνιάζει στην αγκαλιά σου ή να κάνει πίσω, προφανώς δεν είναι έτοιμη να περάσει σ’ αυτό το επίπεδο. Συνέχισε με πιο απαλά χάδια ή ίσως είναι καλή ιδέα να διακόψεις για λίγο το παιχνίδι. Θα της δώσεις το χρόνο να το σκεφτεί και να επανέλθει πιο αποφασισμένη.
Βάζεις τα χέρια σου στην πρώτη τρύπα που βρίσκεις.
Τι σκέφτεται: Υπάρχουν κι άλλα παιχνιδάκια εκεί κάτω.
Η κλειτορίδα της δεν είναι μόνο το μικρό εξόγκωμα που βλέπεις. Εκτείνεται αρκετά εκατοστά μες στον κόλπο της. Μάθε ότι η ευαίσθητη περιοχή που ψάχνεις εντοπίζεται στα εξωτερικά χείλη του αιδοίου της. Χάιδεψέ τα από κάτω προς τα πάνω χρησιμοποιώντας αρχικά δυο τρία δάχτυλα. Επειτα με ένα υγρό δάχτυλο κατευθύνσου προς τα εσωτερικά χείλη κι εξερεύνησε το σημείο. Τρίψε απαλά με όλη την παλάμη σου την ευρύτερη περιοχή και προετοιμάσου να αποδείξεις ότι είχαν δίκιο που σου λεγαν όταν ήσουν μικρός ότι έχεις μακρύ χέρι. Πιάσε το αιδοίο της, έτσι ώστε η παλάμη σου να ακουμπά το ηβικό οστό και τα δάχτυλά σου να κοιτάζουν προς τα κάτω καλύπτοντας τα κάτω χείλη. Ασκησε μικρές πιέσεις. Είναι ανθρώπινη σάρκα, όχι ο λεβιές του αυτοκινήτου.
Προσπαθείς να φτάσεις ολοένα και πιο βαθιά με τα δάχτυλά σου μέσα της, γιατί νομίζεις ότι αυτό της αρέσει.
Τι σκέφτεται: Τι ψάχνει; Είναι μακριά και το κινητό για να στείλω κάνα μήνυμα.
Πόσες φορές πια να σου το πει η μαμά σου για να το καταλάβεις; Δεν πρέπει να πηγαίνεις στα βαθιά. Αφοσιώσου στα πρώτα 2/3 του κόλπου της, που είναι γεμάτα νευρικές απολήξεις. Οσο κατευθύνεσαι προς τα μέσα, εκείνη δεν αισθάνεται τίποτα κι εσύ σκάβεις άδικα. Προσπάθησε καλύτερα να γνωριστείς με το περίφημο σημείο G της. Συνήθως το βρίσκεις πέντε περίπου εκατοστά από την είσοδο του κόλπου, στο μπροστινό τοίχωμά του. Δεν βάζω στοίχημα ότι θα πετύχει, αλλά δοκίμασε να το τρίψεις και να ασκήσεις μικρή κι έντονη πίεση πάνω του. Αν παραμένει απαθής, μην απογοητεύεσαι. Συνέχισε τις ανιχνεύσεις στην ευαίσθητη αρχή του κόλπου της και το χέρι του θεού ίσως πάψει για εκείνη να παραπέμπει στον Ντιέγκο.
Είσαι τόσο ενθουσιασμένος, που είναι αδύνατο να συγκεντρωθείς σε ό,τι κάνεις.
Τι σκέφτεται: Εχουμε πεθάνει; Στήθος, κώλος, κλειτορίδα. Τόσα νεύρα. Κάτι δεν έπρεπε να νιώθω;
Στη διάρκεια του ζεστάματος -και ίσως και στα πρώτα λεπτά της διείσδυσης- τα χέρια σου παρουσιάζουν σχετική επιδεξιότητα. Κάνεις μασάζ, χαϊδεύεις στήθος, χουφτώνεις κωλαράκι και πάει λέγοντας. Μετά το ποπ, όμως, βάζεις στοπ. Τα χέρια σου πετρώνουν και είτε την αγγίζεις είτε όχι, της κάνει το ίδιο. Είναι η στιγμή που προετοιμάζεται για το φινάλε και περιμένει ένα πυροτέχνημα. Συνέχισε να την αγγίζεις στο στήθος, στην πλάτη, στους γλουτούς, στα πόδια, παντού. Θα νιώθει ότι εξακολουθείς να ερεθίζεσαι αγγίζοντάς την. Πάνω απ’ όλα όμως θα βάλεις κι εσύ το χέρι σου σε έναν εκρηκτικό οργασμό, που δεν θα ξεχάσει ποτέ.
Προσπαθείς με τα δάχτυλά σου να τη φέρεις σε οργασμό, αλλά δεν τον βλέπεις να έρχεται.
Τι σκέφτεται: Ε, έχεις και παλάμη.
Ενώ είσαι ξαπλωμένος δίπλα της, βάλε το χέρι σου στο αιδοίο της με τα δάχτυλά σου στραμμένα κάτω και με κλίση ελαφρώς προς τα πίσω. Τρίψε απαλά την κλειτορίδα της και τη γύρω από αυτήν περιοχή με τη βάση της παλάμης σου. Για κάποιες γυναίκες αυτός είναι ο σίγουρος δρόμος προς τον οργασμό. Αν έχεις βρεθεί ανάμεσα στα πόδια της, πίεσε με ολόκληρη την παλάμη σου τα κάτω χείλη και τρίψε τα με κυκλικές κινήσεις. Μόλις δεις το κεφάλι της να γέρνει προς τα πίσω και την πλάτη της να σχηματίζει τόξο καθώς σε σπρώχνει με τη λεκάνη της ξέρεις ότι πέτυχες το στόχο.
Πειραματίζεσαι με τα δάχτυλά σου. Δοκιμάζεις διάφορες τεχνικές.
Τι σκέφτεται: Βάλ’ το, επιτέλους, μέσα.
Συνήθως επικεντρώνεσαι στην κλειτορίδα της και παραμελείς να φροντίσεις άλλες περιοχές. Προσπάθησε να ερεθίζεις ταυτοχρόνως περισσότερα από ένα σημεία. Ενώ παίζεις με το κουμπάκι της, χρησιμοποίησε το άλλο χέρι σου για να ερεθίσεις τα κάτω χείλη και τον κόλπο της. Ασε το μεσαίο δάχτυλο ή τον αντίχειρά σου να γλιστρήσει μέσα της χωρίς να απομακρύνεις στιγμή τα υπόλοιπα δάχτυλα από την κλειτορίδα της. Είναι σημαντικό να συντονίσεις το ρυθμό και των δύο κινήσεων. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να περιποιείσαι συγχρόνως τα εξωτερικά κι εσωτερικά χείλη, καθώς και το πρώτο τρίτο του κόλπου της που βρίσκεται προς το μέρος σου. Να θυμάσαι ότι μετά τα προκαταρκτικά, οι συγκεντρωμένες στην περιοχή νευρικές απολήξεις ανυπομονούν για ένα άγγιγμά σου.
Τρίβεις, τρίβεις… αλλά τίποτα.
Τι σκέφτεται: Φωτιά προσπαθεί να ανάψει; Μήπως να του πω ότι με πονάει;
Οταν μιλάμε για κουμπάκι, το λέμε χαριτολογώντας. Δεν παίζεις PlayStation ούτε κάνεις ζάπινγκ να πατάς με μανία, λες και τέλειωσε η μπαταρία. Στην αρχή είναι υπερευαίσθητη η κλειτορίδα. Μετά από έντονο τρίψιμο, όμως, αρχίζει σταδιακά να χάνει την ευαισθησία της. Αν εσύ κάνεις δυναμικό ξεκίνημα με έντονες πιέσεις, αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό καλό είναι να ξεκινάς απαλά και όσο περνάει η ώρα να κλιμακώνεις την ένταση και να επεκτείνεις τα χάδια και το τρίψιμο στις γύρω περιοχές. Κάν’ το βαθμιαία, για να έχεις το χρόνο να διαπιστώσεις πώς αντιδρά σε κάθε νέα πίεση. Κάλλιο πέντε και στο χέρι, λένε και κάτι ξέρουν, αφού είναι προτιμότερο το άγγιγμά σου να είναι λιγότερο έντονο απ’ όσο θέλει εκείνη παρά ενοχλητικό. Να είσαι σίγουρος ότι πάνω στον ερεθισμό της δεν θα διστάσει να ζητήσει το χέρι σου και δεν θα ‘ναι για να σε παντρευτεί, αλλά για να το κουμαντάρει εκείνη όπως της αρέσει. Αν αισθανθείς σε κάποια στιγμή ότι το παιχνίδι σου χάλασε και δεν υπακούει, ασχολήσου για λίγο με κάποιο άλλο σημείο του σώματός της κι επίστρεψε αργότερα.
Προσπαθεί με τις κινήσεις της να σε παρασύρει στο ρυθμό της.
Τι σκέφτεται: Ακολούθησέ με. Πού να πάρει και να σηκώσει!
Αν δεν είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τον τρόπο να τη βγάλεις νοκ άουτ, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να την αφήσεις να καθορίσει μόνη της την ένταση και το ρυθμό. Εκείνο που περνάει από το χέρι σου είναι να καλύψεις με την παλάμη σου τα χείλη του αιδοίου της παίζοντας συγχρόνως με τα δάχτυλά σου την κλειτορίδα της (πρέπει να είσαι ξαπλωμένος ανάμεσα στα πόδια της για να το κάνεις αυτό). Ασε το χέρι σου εκεί χωρίς να το κινείς πέρα-δώθε ή να το σπρώχνεις. Αν πραγματικά θέλει να τελειώσει, ξέρει πώς να το χρησιμοποιήσει. Εσύ προσπάθησε να είσαι ακίνητος, υπομονετικός και κυρίως αφοσιωμένος σ’ αυτό που κάνεις. Φρόντισε να της μιλάς, να της λες πόσο σε ανάβει, ότι τη βρίσκεις όμορφη και πολύ σέξι και θα την έχεις πάντα του χεριού σου.

Τί απάντησε Έλληνίδα σε έναν Αμερικάνο, ο οποίος την ρώτησε αν είναι φτωχειάΤον γύρο του διαδικτύου κάνει μία εικόνα που δείχνει την ευφάνταστη και χιουμοριστική απάντηση μιας Ελληνίδας σε έναν άντραπό το εξωτερικό, ο οποίος την ρωτά το πώς βιώνουν την οικονομική κρίση οι Έλληνες.

Πιο συγκεκριμένα, ο άντρας φαίνεται να ρωτά την Έλληνίδα, με...όλον τον σεβασμό, εάν είμαστε πλέον εδώ στην Ελλάδα φτωχοί.

Η Έλληνίδα απαντάει τα εξής: 

«Γεια σου, κανένα πρόβλημα, όντως έχεις απόλυτο δίκαιο. Εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ φτωχοί πλέον, λόγω της κρίσης και όλων των.. υπολοίπων. Δεν έχουμε λεφτά να αγοράσουμε φαγητό, πόσο μάλλον να ντυθούμε και να φροντίσουμε τους εαυτούς μας. Κυκλοφορούμε γυμνοί και ζούμε στους σταθμούς του μετρό. Κυνηγάμε και τρώμε περιστέρια στο Σύνταγμα, και πίνουμε νερό μόνον όταν βρέχει. Δεν έχουμε ίντερνετ εδώ, και έτσι τηλεφώνησα στον ξάδερφό μου στην Αμερική από ένα καρτοτηλέφωνο, το οποίο πλήρωσα πουλώντας το κορμί μου, και του ζήτησα να "ενημερώσει" τους λογαριασμούς μου στο Facebook».

Εφτά μοντέλα και οι χαζοί που τις απάτησαν (pics)


Ποιο είναι το όνειρο κάθε… θνητού άνδρα; Μα φυσικά να… γνωρίσει (και όχι μόνο) από κοντά ένα από τα παρακάτω μοντέλα. Όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τα έχουν όλα και όμως δεν είναι ευχαριστημένοι. Σήμερα το premierleague.gr σας παρουσιάζει τα εφτά σούπερ μοντέλα και τους ποδοσφαιριστές που τις… απάτησαν και το έκαναν με σαφώς χειρότερες γυναίκες, όσο και αν το ωραίο είναι υποκειμενικό. Δείτε και κρίνεται:1. Abigail Clancy (Peter Crouch)
Ο ψηλόλιγνος επιθετικός δε δίστασε σύμφωνα με τα αγγλικά δημοσιεύματα να απατήσει αρκετές φορές το «καυτό» μοντέλο
Ο Κράουτς απάτησε αυτό το πλάσμα με την παρακάτω κυρία:
2. Danielle Lloyd (Jermain Defoe)
Ο στράικερ της Τότεναμ έχει μία… συλλογή από σούπερ μοντέλα και με την… ταχύτητα του φωτός τις αλλάζει. Η πανέμορφη Danielle δεν έκατσε να σκάσει και πλέον είναι ζευγάρι με τον Jamie O’Hara της Γουλβς.
Η Danielle μόλις είδε την κοπέλα από την οποία απατήθηκε πρέπει κάτι να έπαθε… Δείτε την και εσείς:
3. Coleen Rooney (Wayne Rooney)
Ο αστέρας της Γιουνάιτεντ έκανε τη… βρωμιά με περισσότερες από μία πόρνες, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αγγλία
Η κυρία Ρούνεϊ απατήθηκε από:
4. Cheryl Cole (Ashley Cole)
Ο Άγγλος αμυντικός σύμφωνα με τις ενδείξεις απάτησε την κα Κόουλ περισσότερες από μία φορές και όπως αποδεικνύει η παρακάτω φωτογραφία δεν ήταν και το πιο έξυπνο πράγμα στη ζωή του.
Και ναι είναι αλήθεια ο Κόουλ άφησε την παραπάνω κυρία για να πάει με…
5. Menaye Donkor (Sulley Muntari)
O μέσος της Ίντερ απάτησε τη σπάνιας ομορφιάς Menaye με μία χορεύτρια lap dance
Ιδού η εν λόγω χορεύτρια:
6. Toni Poole (John Terry)
Ο αρχηγός της Τσέλσι και πρώην της Εθνικής Αγγλίας απάτησε τη σύζυγό του με τη γυναίκα του συμπαίκτη του Wayne Bridge
John Terry - Toni Poole
 Ιδού η… πέτρα του σκανδάλου που προκάλεσε τριγμούς στην Τσέλσι και στην Εθνική Αγγλίας
7. Stacey Giggs (Ryan Giggs)
Ο πολύπειρος μέσος της Γιουνάιτεντ είχε αρκετό καιρό σχέση με τη γυναίκα του αδερφού του
Η πασίγνωστη πλέον σε όλους μας Imogen Thomas

"Ποιο 1929, εδώ μιλάμε για νέο Μεσαίωνα"


Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για το μέλλον από τους Financial Times. Η οικονομική συρρίκνωση θα είναι χειρότερη από αυτή του Μεγάλου Κραχ.
Με τα πιο μελανά περιγράφεται το οικονομικό μέλλον σε άρθρο των Financial Times που εκτιμά ότι οδεύουμε προς έναν νέο Μεσαίωνα.
"Ξέχνα το 1929, εδώ έρχεται Μεσαίωνας" είναι η άποψη χρηματιστή που μετέφερε σε άρθρο του δημοσιογράφος των Financial Times.
"Πριν τέσσερα χρόνια, παρέθεσα στη στήλη μου έναν γνωστό μου χρηματιστή, ο οποίος παρομοίαζε τις τότε προοπτικές με το 1929. Πριν από λίγες εβδομάδες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: Ξέχνα το 1929, εδώ έρχεται Μεσαίωνας.
Οι απόψεις του ακούγονται ακραίες και οφείλω να αναφέρω ότι ο φίλος μου είναι ορκισμένος εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσων σχετίζονται με αυτήν, και αντιμετωπίζει την προοπτική διάλυσης του ευρώ με ανατριχιαστική ευχαρίστηση. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, η πρώτη του εκτίμηση ήταν σίγουρα σωστή", σημειώνει.
Η τρέχουσα οικονομική συρρίκνωση, σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις για τη Βρετανία, θα είναι χειρότερη από του Μεγάλου Κραχ, ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι το ευρώ θα κρατηθεί στην ζωή. Πιθανόν να εμπεριέχει μεγαλύτερη αθροιστική απώλεια παραγωγής για την βρετανική οικονομία. Κάποιοι προβλέπουν ότι το πραγματικό εισόδημα θα είναι χαμηλότερο το 2015 απ’όσο ήταν το 2002. Αντιθέτως, στην περίοδο 1929-39, οι πραγματικοί μισθοί είχαν αυξηθεί 10% και κάτι παραπάνω, σύμφωνα με την ακαδημαϊκή ιστοσελίδα measuringworth.com.
Ο Μεσαίωνας, βεβαίως, όπως σημειώνει, ήταν μια εντελώς διαφορετική περίοδος. Όμως ο στόχος τέτοιων συγκρίσεων δεν είναι να αποδείξουμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά να διευρύνουμε την αντίληψή μας για τα εφικτά σενάρια.
Οι επιπτώσεις της κατάρρευσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπως μεταφέρει από το άρθρο το euro2day.gr, δεν μπορούν να υπολογιστούν επακριβώς επιστημονικά. Όμως από την αρχή μέχρι το τέλος της πρώτης χιλιετίας μετά Χριστόν, σύμφωνα με τον ιστορικό οικονομολόγο Angus Maddison, η οικονομία της δυτικής Ευρώπης συρρικνώθηκε κατά το ένα τέταρτο και η οικονομία της Ιταλίας σχεδόν κατά το ήμισυ.
Το τι σήμαινε αυτό για τη Βρετανία, το περιγράφει ο ιστορικός της Οξφόρδης Bryan Ward-Perkins. Όταν αποχώρησαν οι Ρωμαίοι το 410 μ.Χ., τα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία διολίσθησε σε πολύ πιο πρωτόγονο επίπεδο από εκείνο όπου βρισκόταν κατά την έλευσή τους, 400 χρόνια πριν.
Ο λόγος είναι ξεκάθαρος. Όσο πιο περίπλοκη και ειδικευμένη γίνεται μια οικονομία, τόσο πιο αβοήθητοι μένουν οι πολίτες όταν διαλυθεί. Οι Ρωμαίοι εισήγαγαν ένα υψηλό επίπεδο ειδίκευσης στην Βρετανία και στην συνέχεια την πήραν πίσω.
Οι παραλληλισμοί μοιάζουν μάλλον υπερβολικοί. Όμως το μοντέλο της περιοδικής κατάρρευσης προκύπτει εμφανώς στο μακροχρόνιο ιστορικό αρχείο.
Ο Ian Morris του Stanford University, έχει υπολογίσει έναν δείκτη κοινωνικής εξέλιξης κοινωνιών κατά τα τελευταία 14.000 χρόνια. Εμφανίζεται σε αυτόν επίμονα (τουλάχιστον μέχρι την σύγχρονη εποχή) η τάση των κοινωνιών να "σκάζουν" όταν φτάνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο.
Συνοπτικά, κατατάσσει τις κοινωνίες με βάση τέσσερα κριτήρια: αξιοποίηση πόρων (τροφή, καύσιμα και ενέργεια), οργάνωση (όπως προκύπτει από το μέγεθος της κοινωνίας), επικοινωνία και πολεμική δυνατότητα.
Σε ένα συγκεκριμένο σημείο του δείκτη, οι κοινωνίες φτάνουν στο αδιαχώρητο, με μεγάλα προσκόμματα που προκύπτουν είτε από πόλεμο, είτε από ασθένειες, από ελλείψεις πόρων ή περιβαλλοντική επιδείνωση.
Η αναρρίχηση του δείκτη λίγο πάνω από το 40 αποδείχθηκε ζενίθ τόσο για την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία όσο και την κινεζική Δυναστεία των Σονγκ περί το 1.100 μ.Χ.
Όμως από το 1700 στην Δύση και το 1800 στην Ανατολή, ο δείκτης άρχισε να ξεφεύγει από την κλίμακα. Το τωρινό του επίπεδο ξεπερνά τα προηγούμενα "ταβάνια" κατά πολύ. Το κατά πόσον δημιουργείται πλέον ένα νέο "ζενίθ" ή απλώς ξεπεράσαμε το "παράδοξο της κοινωνικής εξέλιξης" όπως το αποκαλεί ο Καθηγητής Morris, μένει να αποδειχθεί.
Αυτό που μπορούμε να πούμε με κάποια σιγουριά, όμως, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύονται εξοντωτικές όλες οι οικονομικές καταστροφές. Το ΑΕΠ της Κίνας έχει εκτιναχθεί και καταρρεύσει αρκετές φορές στην μακρά ιστορία της: Πιο πρόσφατα συρρικνώθηκε 12% μεταξύ 1820 και 1870 και ξανά σχεδόν 20% μεταξύ της αρχής του α΄παγκοσμίου πολέμου και της επανάστασης του 1949. Δείτε όμως πού βρίσκεται σήμερα…
Η ρωσική οικονομία επίσης συρρικνώθηκε με το δραματικό ποσοστό 40% στα 8 χρόνια μετά την κατάρρευση του Κομμουνισμού. Στην συνέχεια ήλθε η άνθιση λόγω εμπορευμάτων και πετρελαίου και σήμερα η Ρωσία είναι εκείνη που δανείζει κεφάλαια στην Δύση.
Τέλος, θα να τονίσω ότι το πιο χρήσιμο στοιχείο τέτοιων ερευνών είναι ότι τίποτα δεν δίνει καλύτερη αίσθηση των αναλογιών, από την μακροπρόθεσμη εικόνα.
Κατά τον κ. Ward-Perkins, η μεσαιωνική Βρετανία επανέκτησε τα προ-Ρωμαϊκά επίπεδα ανάπτυξης μετά τον 8ο αιώνα. Σε αυτή την βάση, θα πρέπει να περάσουν 300 χρόνια από μια σημερινή μεσαιωνικού τύπου κατάρρευση, για να επιστρέψει η ανάπτυξη στα επίπεδα του αγγλικού Εμφυλίου.
Αν το ευρώ καταρρεύσει, θα είναι πολύ κακή εξέλιξη. Σίγουρα όμως, δεν θα είναι τόσο κακή όσο η προαναφερόμενη…

ΛΙΛΙΘ ΛΑΜΑΣΘΟΥ. ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ; Ή ΑΡΧΑΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ;


lilithΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ KAI ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΓΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Ο ΤΟΜΟΣ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΛΙΘ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  .

ΑΦΡΟΝΕΣ ΑΠΙΣΤΟΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΤΕ. ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΦΕΛΙΜ, ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΤΕ. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ ΛΑΜΑΣΘΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΓΕNΝΗΘΕΙ.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΕI Ο ΤΟΜΟΣ ΜΗΔΕΝ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΑΔΩΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΣ ΙΔΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ. ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. ΤΗΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΘΗΥΛΥΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΝ ΛΙΛΙΘ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

ΑΛΛΟ Ο ΘΗΛΥΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Η ΛΙΛΙΘ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΥΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΩΝΟΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜ.
ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΟΝ ΤΟΜΟ ΜΗΔΕΝ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ