Παράνομο και το «Ηλεκτρονικό Τσιγάρο»

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Υγείας βρίσκεται το «Ηλεκτρονικό Τσιγάρο» μετά την απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζονται επιβλαβείς για τον οργανισμό οι ουσίες που περιέχει το νέο είδος τσιγάρου που έχει κατακλύσει την αγορά. 

Από το υπουργείο αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα έλεγχοι για τους τρόπους πώλησης του ηλεκτρονικού τσιγάρου ενώ όσο αφορά  τους καταστηματάρχες που το πωλούν στα μαγαζιά τους, αυτοί πλέον κινδυνεύουν με βαριά χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αντώνη Δημόπουλο η απόφαση του ΕΟΦ «απαγορεύει τόσο την πώληση όσο και τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, και ιδιαιτέρως εκείνων που περιέχουν σταγόνες νικοτίνης».
Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην απαγόρευση της χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε κλειστούς Δημόσιους χώρους, αφού θεωρεί ότι το κάπνισμα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επιβλαβές λόγω νικοτίνης αλλά και των άλλων ουσιών και ελαίων που περιέχει.( για να καταλαβεται πως το κρατος λειτουργεί  καθαρα για να τα περνει απο τον λαο με καθε τροπο μαλλον χανουν πολλα απο τα κανονικα τσιγαρα μονο στην ελλαδα ολα αυτα !οσο για την νικοτινη ειναι γελια η δικαιολογια που βρηκαν!! το κανονικο τι εχει?? δεν φτανει που ειναι καθαρματα ειναι και βλακες! ενα κρατος της χαζομαρας και στα λαμογια μια χαρα!)