Γιατί το Harvard χρηματοδότησε έρευνα για απαγωγές από εξωγήινους!

  Όταν σε ολόκληρο τον κόσμο οι απαγωγές από εξωγήινα όντα αντιμετωπίζονται ως "γραφικές", το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προχώρησε στη χρηματοδότηση επιστημονικών μελετών για την μελέτη του φαινομένου! Μπορεί η είδηση να ακούγεται υπερβολική, αλλά μην βιαστείτε να βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα.
  Το γεγονός είναι ότι στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις Η.Π.Α. έχουν πραγματοποιηθεί ήδη διαφορετικές επιστημονικές μελέτες σε δύο ανεξάρτητα τμήματα, προκειμένου να μπορέσουν να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το αν οι εμπειρίες που έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και τις περιγράφουν με τόσο παραστατικό τρόπο είναι πραγματικές ή όχι.
 Το pyles.tv και η Όλγα Τάντου επικοινώνησαν με τον καθηγητή Ψυχολογίας Richard McNally, υπεύθυνο για το ένα από τα δύο πειράματα του Harvard και του ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για το ασυνήθιστο εγχείρημα.

"Γιατί κάναμε τα πειράματα"

  "Διεξήγαμε δύο πειράματα, σε ανθρώπους που ισχυρίζονταν ότι είχαν απαχθεί από εξωγήινους. Θα πρέπει να πω ότι η αρχική έρευνα ήταν βασισμένη σε άλλες αναμνήσεις των ατόμων, όπως για παράδειγμα οι αναμνήσεις από σεξουαλική παρενόχληση στην παιδική ηλικία.
  Και ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε καθώς μελετούσαμε τις αναμνήσεις από σεξουαλική παρενόχληση κατά της διάρκεια της παιδικής ηλικίας, ήταν ότι είμασταν αβέβαιοι για το ποιοι από αυτούς είχαν γνήσιες αναμνήσεις από γεγονότα που όντως είχαν συμβεί αλλά τα είχαν ξεχάσει, και ποιοι είχαν αναπτύξει λανθασμένες αναμνήσεις για σεξουαλική παρενόχληση ενώ ήταν παιδιά.
  Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να εξετάσουμε στο εργαστήριό μας μία ομάδα ατόμων για την οποία είμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι είχαν λανθασμένες απαντήσεις. 

Τα δύο πειράματα για τις απαγωγές από εξωγήινους
  Στο πρώτο πείραμά μας, το βασικό συμπέρασμά αφορούσε στην πιθανότητα που υπάρχει γενικά κάποιος να αναπτύσσει λανθασμένες αναμνήσεις. Και βρήκαμε πως οι άνθρωποι που ισχυρίζονταν ότι είχαν απαχθεί από εξωγήινους έτειναν να σκοράρουν ψηλότερα σε αυτή τη μέτρηση, έτειναν να αναπτύσσουν περισσότερες λανθασμένες αναμνήσεις.Προκειμένου να είμαστε βέβαιοι για το αρχικό μας συμπέρασμα, προχωρήσαμε και σε άλλο πείραμα.  
  Στο δεύτερο πείραμα, καταγράψαμε σε κασέτες τις λεπτομερείς περιγραφές των συμμετεχόντων από τις συναντήσεις τους με τους εξωγήινους, και στη συνέχεια στο εργαστήριό μας «παίξαμε» τις κασέτες στους ίδιους που περιέγραφαν τα γεγονότα. Ενώ ακούγανε τις αναμνήσεις τους που είχαμε καταγράψει σε κασέτα, μετρούσαμε τη συναισθηματική τους αντίδραση στις αναμνήσεις."
"Οι αντιδράσεις τους ήταν όμοιες με των βετεράνων του Βιετνάμ"!
  
Τους είχαμε συνδέσει με μόνιτορς, ώστε να μετρούμε τους χτύπους της καρδιάς τους, πόσο ιδρωμένες ήταν οι παλάμες τους, ή την ένταση που καταγραφόταν στο πρόσωπό τους καθώς θυμόντουσαν αυτές τις αναμνήσεις.
  Βρήκαμε πως οι φυσιολογικές αντιδράσεις, οι συναισθηματικές αντιδράσεις, που είχαν στις αναμνήσεις των απαγωγών τους από τους εξωγήινους ήταν το ίδιο μεγάλες με τις αντιδράσεις που συναντήσαμε στους βετεράνους του Βιετνάμ που έπασχαν από μετα-δραματική διαταραχή στρες, όταν και εκείνοι άκουγαν τις αφηγήσεις των αναμνήσεών τους.
   Και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι λανθασμένες αναμνήσεις απαγωγών από εξωγήινους ήταν το ίδιο ισχυρές με αυτούς που είχαν αντίστοιχες πραγματικές αναμνήσεις τραυματικών γεγονότων."
"Δεν είναι ψεύτες όσοι λένε ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους!"

  Τώρα θα αναρωτιέστε  γιατί άνθρωποι που είναι απόλυτα ειλικρινείς, έχουν συναισθηματικές αντιδράσεις, δεν πάσχουν από καμία ψυχική ασθένεια και κυρίως δεν μας λένε ψέματα, φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους. Βρήκαμε, λοιπόν, τα ακόλουθα:
  Πρώτον, τα άτομα που πιστεύουν ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους έχουν την τάση να πιστεύουν και σε αυτά που αποκαλούμε πεποιθήσεις της νέας εποχής, όπως είναι η αστρική προβολή, οι προηγούμενες ζωές, και οι επισκέψεις Α.Τ.Ι.Α. (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων) στη Γη.
  Δεύτερον, σημειώνουν υψηλά σκορ σε μία ψυχολογική διαδικασία που την αποκαλούμε «αφομοίωση». Έτσι, κάποιος που σημειώνει υψηλό σκορ στην «αφομοίωση», είναι υπερευαίσθητος όταν βλέπει το ηλιοβασίλεμα, δακρύζει διαβάζοντας κάποιο μυθιστόρημα, και γενικότερα πρόκειται για άτομα που έχουν έντονη φαντασία στη ζωή τους.

  Τρίτον, που είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο, έχουν επεισόδια υπνικής παράλυσης,  που συνοδεύονται από ψευδαισθήσεις. Για παράδειγμα, ενώ κάποιος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι λίγο πριν την αυγή, ξυπνάει και ενώ προσπαθήσει να μετακινηθεί, δεν τα καταφέρνει. Είναι εντελώς παράλυτοι, γεγονός που τους τρομάζει.

"Η υπνική πράλυση, υπεύθυνη για πολλές περιτώσεις!"
   "Η υπνική παράλυση δεν είναι επικίνδυνη ή παθολογική  κατάσταση. Διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, ίσως και ένα λεπτό. Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου περιστατικού, το άτομο ξυπνάει από εκείνο το στάδιο του ύπνου κατά τη διάρκεια του οποίου ονειρευόμαστε, οπότε και είμαστε εντελώς "παράλυτοι".
  Αυτό όμως δεν το γνωρίζουμε ακριβώς επειδή κοιμόμαστε. Έτσι, καθώς κάποιος ξυπνάει σε αυτό το στάδιο του ύπνου, συνειδητοποιεί ότι είναι παράλυτος, οι μύες του είναι αδρανείς.  

  Στη συνέχεια, αρχίζουν να έχουν ψευδαισθήσεις, όπως να ακούνε ήχους, για παράδειγμα ζζζζ…, να βλέπουν φλας, να αισθάνονται τσιμπήματα ηλεκτρισμού να διαπερνούν ολόκληρο το σώμα τους, να βγαίνουν έξω από το σώμα τους, βλέπουν τα όντα μέσα στα υπνοδωμάτιά τους, ορισμένες φορές να κάθονται πάνω στο στήθος τους, κάποιες άλλες φορές να τους κοιτάζουν μέσα στο μισοσκόταδο".
"Ο,τι το βιώνουμε έντονα, δεν είναι απαραίτητα και αληθινό!"
 Θα ήθελα να τονίσω ότι οι συγκεκριμένες παραισθήσεις δεν αποτελούν σημάδι ότι πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια, στην πραγματικότητα ονειρεύονται με τα μάτια τους ανοιχτά. Ένα από αυτά τα όνειρα είναι και οι εξωγήινοι. Η εικόνα που θα δει κάποιος εξαρτάται από τον πολιτισμό μέσα στον οποίο. Οι συμμετέχοντες στο πείραμα δεν θα έβλεπαν φαντάσματα ή μάγισσες (σκηνές δηλαδή που είχαν αντίστοιχα όσοι βίωναν αυτή την κατάσταση στο παρελθόν), βλέπουν εξωγήινους μέσα στις κρεβατοκάμαρές τους. 
  Μετά από αυτή την εμπειρία συνήθως πάνε σε κάποιον "θεραπευτή" που βγάζει αμέσως το ακόλουθο συμπέρασμα: «Α, κάτι πιο τρομακτικό πρέπει να σου  έχει συμβεί και έχει κατασταλεί από τη μνήμη σου στο υποσυνείδητο".
  Έπειτα, αφού τους δώσουν να μελετήσουν υλικό αναφορικά με την απαγωγή από εξωγήινους, θα τους υπνωτίσουν και πλέον θα επανέλθουν όλες εκείνες οι έντονες αναμνήσεις όπου τους τραβούν έξω από το παράθυρο, τους παίρνουν μαζί τους στο διαστημικό τους σκάφος, και τους υποβάλλουν σε ιατρικά και σεξουαλικά πειράματα, ακόμη και να κάνουν σεξ με εξωγήινους, κ.ά. 

  Αυτές είναι πολύ έντονες αναμνήσεις, αλλά το γεγονός ότι κάποιες αναμνήσεις είναι έντονες, δεν σημαίνει ότι είναι και αληθινές. Στη συνέχεια, αποδίδουν την παράλυση που έχουν κατά τη διάρκεια του ύπνου στη συνάντηση που είχαν με τους εξωγήινους, και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτές οι αναμνήσεις ήρθαν στην επιφάνεια με την ύπνωση λόγω του ότι ήταν τρομακτικές και τις είχαν καταστείλει. Αυτή είναι η δική μας εξήγηση για ποιο λόγο πιστεύουν οι άνθρωποι ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους."

Ξύλο σε τούνελ της Μαδρίτης - VIDEO


Ξύλο σε τούνελ της Μαδρίτης - VIDEO
Η ένταση ανάμεσα στους οδηγούς των τριών αυτοκινήτων είχε αρχίσει αρκετά μέτρα πριν μπουν στο τούνελ.
Δύο οχήματα κατάφεραν να κλείσουν το δρόμο στο κόκκινο αυτοκίνητο. 8 άτομα βγήκαν έξω και χτύπησαν άσχημα τον οδηγό και τους υπόλοιπους επιβάτες.
Η Θεωρία του Χάους και το Φαινόμενο της Πεταλούδας


Η Θεωρία του Χάους και 
το Φαινόμενο της Πεταλούδας.
Τι είναι το χάος και η θεωρία του χάους 

Στον αιώνα που μας αποχαιρέτησε τρεις ήταν οι μεγάλες επιστημονικές επαναστάσεις: η σχετικότητα, η κβαντική μηχανική και η θεωρία του Χάους. Η πρώτη βρήκε τη σχέση του χώρου και του χρόνου, η δεύτερη την αρχή της αιτιότητας και η τρίτη διερευνά την έννοια της προβλεπτικότητας, πως από παρόμοιες αρχικές υποθέσεις μπορούν να προκύψουν πολύ διαφορετικά συμπεράσματα.

Η λέξη Χάος χρησιμοποιείται με διαφορετικό τρόπο, σε διαφορετικές περιπτώσεις, από 
διαφορετικούς ανθρώπους. Άλλη η έννοια του χάους στην θρησκεία ή στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία ή στην σημερινή εποχή μας (χάος = διάλυση, σύγχυση, μπάχαλο, αταξία κλπ) ή ακόμη και στην αναπαράσταση του με διάφορα σύνολα τύπουMandelbrot και άλλη η έννοια του χάους στην επιστήμη.

Στην επιστήμη το χάος ορίζεται σαν την εξαιρετικά ευαίσθητη εξάρτηση της κίνησης από τις αρχικές συνθήκες. Η απρόσμενη μεταβολή στις αρχικές συνθήκες είναι το στοιχείο του χάους - της αταξίας- που εκδηλώνεται σε μια τακτική και σταθερή φυσική διαδικασία. Δηλαδή αναλυτικότερα, χάος είναι η χαοτική κατάσταση που προκύπτει όταν μεταβληθούν έστω και κατ' ελάχιστο τα αρχικά δεδομένα ενός δυναμικού συστήματος. Αλλά στη νέα θέση που θα οδηγηθεί το σύστημα από έναν "ελκυστή", θα κατακαθίσει και θα παγιωθεί σε μια θέση που όμως πάλι η προβλεψιμότητα της θα είναι αδύνατον να εκφραστεί με νόμους αιώνιους ή ντερμινιστικά.

Έτσι όμως η λέξη χάος εκφράζει κάτι κοινό για όλους:
Την αστάθεια και την αταξία.
Τα παραδείγματα από την καθημερινή ζωή είναι πολλά. Ο καπνός του τσιγάρου που στροβιλίζεται σε πολύπλοκες και απρόβλεπτες δίνες. Η ροή του νερού που στάζει από μια βρύση. Το νερό των κυμάτων που σκάζουν πάνω σε μια ακτή. Το μελάνι που διαχέεται μέσα σε ένα ποτήρι νερού με απρόβλεπτο τρόπο. Στην αστρονομία μπορεί να έχουμε μια τυχαία μεταβολή κάποιας ιδιότητας (κλίση τροχιάς, εκκεντρότητα τροχιάς κάποιου πλανήτη κλπ). Στη βιολογία, στην κοινωνιολογία, στην οικονομία και τέλος στην ιατρική έχουμε παρόμοιες εκδηλώσεις χαοτικής συμπεριφοράς. Αλλά τα παραδείγματα δεν τελειώνουν εδώ. Το απρόβλεπτο των τιμών στο χρηματιστήριο, στα ηλεκτρικά κυκλώματα, στους χτύπους της καρδιάς, στην ροή του νερού ή του αίματος μέσα στους σωλήνες, στην μεταβολή των πληθυσμών στα πουλιά και στα φυτά είναι ορισμένοι τομείς στους οποίους συνυπάρχει το χάος.

Στην δεκαετία του 1970 οι επιστήμονες άρχισαν να προσεγγίζουν την έννοια της αταξίας. Οι μαθηματικοί, φυσικοί, φυσιολόγοι, βιολόγοι και χημικοί αναζητούσαν συνδέσεις ανάμεσα σε διαφορετικά είδη μη κανονικότητας. Μετά τις πρώτες εκπλήξεις από την χαώδη συμπεριφορά πολλών μοντέλων οι μαθηματικοί του χάους ζητήσανε να καταλάβουν τις χαοτικές κινήσεις της καθημερινής ζωής. Τις αλλαγές του καιρού. Τις διακυμάνσεις στους πληθυσμούς των αγρίων ζώων. Την εξέλιξη των τιμών στο χρηματιστήριο. Αναπαριστούν τα ανεξέλεγκτα αυτά φαινόμενα με μη-γραμμικές εξισώσεις σε Η/Υ. Κι ανακαλύπτουν την κρυφή τάξη που τα ορίζει. Έτσι οι φυσιολόγοι βρήκαν μια εκπληκτική τάξη στο χάος που αναπτύσσεται στην ανθρώπινη καρδιά, την κύρια αιτία του απρόσμενου θανάτου. Οι οικολόγοι ερεύνησαν την εμφάνιση και εξαφάνιση νομαδικών πληθυσμών εντόμων. Οι οικονομολόγοι εξέταζαν τις τιμές κάποιων προϊόντων. Οι μετεωρολόγοι εξέταζαν το σχήμα των νεφών, τις διαδρομές των αστραπών στον αέρα. Και οι αστροφυσικοί πως ομαδοποιούνται τα άστρα σε γαλαξίες. Στην αστρονομία η συνειδητοποίηση της ύπαρξης του χάους στο Ηλιακό σύστημα, παρόλο που το θεωρούσαμε ένα δυναμικό σταθερό σύστημα-- προκαλεί ερωτήματα του κατά πόσο έπαιξε ρόλο το χάος στο σχηματισμό του Ηλιακού συστήματος.

Έτσι γρήγορα οι. επιστήμονες άρχισαν να μελετούν το χάος στην εφαρμοσμένη επιστήμη από την θεωρητική που μέχρι τότε έκαναν. Μπορεί όμως το χάος να χαρακτηρίζει τα μετεωρολογικά φαινόμενα, τα κοινωνικά, τα πολιτικά και τα βιολογικά δυναμικά συστήματα, αλλά από φιλοσοφικής πλευράς ζούμε σε μια όαση τάξης μέσα σ' ένα ωκεανό χάους: Από τη μια το χάος της απροσδιοριστίας στο μικρόκοσμο και από την άλλη η χαοτική δυναμική του μακρόκοσμου, με τους πλανήτες να κινούνται σε απρόβλεπτες τροχιές. Αίφνης η κίνηση των κυμάτων που σκάνε σε μια ακτή. Η κίνηση αυτή δημιουργεί ένα άγριο κουβάρι από τροχιές και περιδινήσεις, που περιέργως όμως δεν είναι εντελώς άτακτες. Καταλήγουν να 'χουν μια μορφή, μια υποτυπώδη γεωμετρική μορφή που οι μαθηματικοί του χάους ονομάζουν παράξενος ελκυστής (strange attractor). Ένα άλλο παράδειγμα είναι το παιχνίδι φλιπεράκι, όπου οι κινήσεις της μπάλας προσδιορίζονται ακριβώς από τους νόμους της κύλισης υπό την επίδραση της βαρύτητας και της ελαστικής κρούσης -και οι δύο πλήρως κατανοητοί-, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι μη προβλέψιμο. Μέχρι τα τέλη του προ-περασμένου αιώνα, η εύρεση της τροχιάς κάθε ουράνιου σώματος γινόταν προσεγγιστικά, με τη βοήθεια των νόμων του Νεύτωνακαι Κέπλερ, αφού δεν υπήρχαν Η/Υ για περισσότερη ακρίβεια. Οι κινήσεις των πλανητών και των άλλων ουρανίων σωμάτων θεωρούνταν περιοδικές και κανονικές σαν τη κίνηση ενός τέλειου εκκρεμούς.

Στα τέλη όμως του 19ου αιώνα, ο Γάλλος μαθηματικός και αστρονόμος Henri Poincare (1854 - 1912), έκανε μια ανακάλυψη που έμελλε να αλλάξει τα θεμέλια της Νευτώνιας μηχανικής, και να αποτελέσει έτσι τη γέννηση ενός νέου κλάδου της επιστήμης: του Χάους. Συγκεκριμένα ο Poincare διαπίστωσε πως το πρόβλημα των τριών σωμάτων (μελέτησε το πρόβλημα του Ήλιου, της Γης και της Σελήνης) ήταν και παραμένει άλυτο. Άρα, δεν μπορεί να προβλεφθεί η τροχιά οποιουδήποτε ουράνιου σώματος που δέχεται την επίδραση δύο η περισσοτέρων άλλων σωμάτων. Η προσπάθεια λοιπόν να υπολογιστεί η τροχιά πχ του Πλούτωνα, δεν είναι δυνατή, αφού δέχεται την επίδραση του Ήλιου και άλλων οκτώ πλανητών.

Ο Poincare αποκάλυψε το χάος στο Ηλιακό σύστημα καί μαζί ανακάλυψε την απρόβλεπτη εξέλιξη ενός μη γραμμικού συστήματος. Είχε κατανοήσει πως πολύ μικρές επιδράσεις μπορούν να μεγεθυνθούν μέσω της ανάδρασης. Γι' αυτό και διατύπωσε την άποψη "Μια ελάχιστη αιτία που διαφεύγει της προσοχής μπορεί να προκαλέσει ένα σημαντικό αποτέλεσμα". Η γέννηση του χάους και του απρόβλεπτου ήταν γεγονός. Αλλά χρειάστηκε να περάσουν 80 χρόνια από τότε για να συνειδητοποιήσουν οι αστρονόμοι και οι υπόλοιποι επιστήμονες τη σπουδαιότητα αυτής της ανακάλυψης.


Χαοτική κίνηση

Δεν υπάρχει γενικώς αποδεκτός ορισμός της χαοτικής κίνησης. Ο πιο διαδεδομένος είναι αυτός του Devaney, που διατυπώνεται ως εξής:

Για να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά ενός συστήματος ως χαοτική, το σύστημα πρέπει να παρουσιάζει τις παρακάτω ιδιότητες:

1. πρέπει να παρουσιάζει ευαίσθητη εξάρτηση από τις αρχικές συνθήκες

2. πρέπει να είναι τοπολογικά μεταβατικό

3. το σύνολο των περιοδικών του τροχιών πρέπει να είναι πυκνό

Ευαισθησία στις αρχικές συνθήκες σημαίνει ότι δύο σημεία σε ένα τέτοιο σύστημα μπορούν να ακολουθήσουν ριζικά διαφορετικές τροχιές στον φασικό χώρο, ακόμα και αν η διαφορά στις αρχικές συνθήκες είναι εξαιρετικά μικρή. Τα συστήματα συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο μόνο όταν η αρχική διαμόρφωση είναι ακριβώς η ίδια. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται κανείς να προσδιορίσει τις αρχικές συνθήκες με απεριόριστη ακρίβεια, προκειμένου να προβλέψει πώς θα συμπεριφερθεί το σύστημα πέρα από έναν περιορισμένο "χρονικό ορίζοντα". Στην πράξη, βέβαια, μπορούμε να προσδιορίσουμε τις αρχικές συνθήκες με περιορισμένη μόνο ακρίβεια. Μεταβατικότητα σημαίνει ότι εάν επιφέρουμε μια μετατροπή σε κάποιο διάστημα Ι1, τότε το διάστημα εκτείνεται μέχρι να επικαλύψει οποιοδήποτε άλλο δεδομένο διάστημα Ι2.Η μεταβατικότητα, τα πυκνά περιοδικά σημεία και η ευαισθησία στις αρχικές συνθήκες μπορούν να επεκταθούν σε έναν αυθαίρετο μετρικό χώρο. Ο J. Banks και οι συνεργάτες του έδειξαν το 1992 ότι στα πλαίσια ενός γενικού μετρικού χώρου, η μεταβατικότητα και τα πυκνά περιοδικά σημεία υπονοούν την ευαισθησία στις αρχικές συνθήκες.


Ελκυστές
Ο ελκυστής του Λόρεντζ
Ένας τρόπος να παρουσιάσουμε οπτικά την χαοτική κίνηση ή οποιαδήποτε άλλη κίνηση, είναι η κατασκευή ενός διαγράμματος φάσης της κίνησης. Σε ένα τέτοιο διάγραμμα υπεισέρχεται σιωπηρά ο χρόνος και σε κάθε άξονα αναπαρίσταται μια μεταβλητή της κατάστασης. Για παράδειγμα, θα μπορούσε κάποιος να αναπαραστήσει την θέση ενός εκκρεμούς σε σχέση με την ταχύτητά του. Ένα εκκρεμές σε ακινησία θα σχεδιαστεί ως ένα σημείο και ένα σε περιοδική κίνηση θα σχεδιαστεί ως απλή κλειστή καμπύλη. Όταν ένα τέτοιο σχέδιο σχηματίζει κλειστή καμπύλη, η καμπύλη λέγεται τροχιά. Το εκκρεμές μπορεί να παρουσιάσει άπειρες τέτοιες τροχιές. Συχνά τα διαγράμματα φάσης αποκαλύπτουν ότι η πλειοψηφία των τροχιών καταλήγουν να πλησιάζουν ένα κοινό όριο. Το σύστημα τελικά εκτελεί την ίδια κίνηση για όλες τις αρχικές καταστάσεις σε μια περιοχή γύρω από την κίνηση, σχεδόν σαν να έλκεται το σύστημα σε αυτή την κίνηση. Μια τέτοια ελκυστική κίνηση καλείται ελκυστής του συστήματος.

Έντουαρντ Λόρεντζ
Ο Λόρεντζ και το φαινόμενο της πεταλούδας

Ο Λόρεντζ ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τον καιρό. Νεαρός ακόμη, στο δυτικό Χάρτφορντ του Κονέκτικατ, κρατούσε ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε τις καιρικές μεταβολές και τα μέγιστα και τα ελάχιστα της θερμοκρασίας. Παράλληλα τον συνάρπαζαν τα αινίγματα καί τα μαθηματικά. Τα μαθηματικά αινίγματα ήταν γι' αυτόν πρόκληση. Του άρεσε να ασχολείται με αυτά και αφιέρωνε πολύ χρόνο, με αποτέλεσμα να αποκτήσει εξαιρετικές ικανότητες, αποφάσισε λοιπόν να γίνει μαθηματικός. Αλλά πριν ακόμη καταφέρει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και ο Λόρεντζ κλήθηκε να υπηρετήσει στο στρατό. Στην Αεροπορία όπου τοποθετήθηκε, μπορεί να μη χρειάζονταν μαθηματικοί, υπήρχε όμως ανάγκη για μετεωρολόγους και έτσι ο Λόρεντζ άρχισε να ασχολείται με προβλήματα που σχετίζονταν με τον καιρό. Σύντομα διαπίστωσε ότι ο καιρός είναι ένα αίνιγμα όπως πολλά από τα μαθηματικά αινίγματα που είχε επεξεργαστεί, και μέσα σε λίγο διάστημα άρχισε να ενδιαφέρεται αποκλειστικά γι' αυτόν. Έτσι όταν απολύθηκε, γράφτηκε στο Κολέγιο Ντάρτμουθ (Dartmoyth College) απ' όπου πήρε πτυχίο στη μετεωρολογία.

Ωστόσο, βαθιά μέσα του παρέμενε μαθηματικός και λίγα χρόνια αργότερα, όταν βρισκόταν στο Μ.Ι.Τ. διέβλεψε μία ευκαιρία σύνδεσης των μαθηματικών με τη μετεωρολογία. Η πρόγνωση του καιρού αποτελούσε πρόβλημα: οι μετεωρολόγοι ήταν μεν σε θέση να κάνουν προβλέψεις για λίγες μόνο μέρες, αλλά δεν υπήρχε ελπίδα για μία μακροπρόθεσμη πρόγνωση. Υπήρχε κάποια αιτία γι' αυτό; Γιατί άραγε ήταν τόσο αδύνατη η πρόγνωση του καιρού; Ο μόνος τρόπος να δοθεί κάποια απάντηση ήταν να κατασκευαστεί ένα μαθηματικό μοντέλο του καιρού με εξισώσεις που θα αναπαριστούσαν μεταβολές στην θερμοκρασία, την πίεση, την ταχύτητα του ανέμου κ.ο.κ. Η πολυπλοκότητα όμως του καιρού έκανε ένα τέτοιο μοντέλο αδύνατο. Τελικά, ο Λόρεντζ επινόησε 12 εξισώσεις που περιείχαν μεγέθη όπως πίεση και θερμοκρασία και ήταν σε θέση να καταστρώσει ένα πρώτο, αδρό μοντέλο. Αλλά ακόμη και έτσι, οι απαραίτητοι υπολογισμοί ήταν πολύπλοκοι.

Εκείνη την εποχή είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Στα 1960, οι υπολογιστές ήταν ακόμη άκομψα περίεργα μηχανήματα όπου αποτελούνταν από εκατοντάδες λυχνίες κενού που υπερθερμαίνονταν εύκολα, με αποτέλεσμα οι βλάβες να είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Όταν όμως λειτουργούσαν ήταν πραγματικό θαύμα: εκτελούσαν εκατοντάδες υπολογισμούς το λεπτό. Ο υπολογιστής του Λόρεντζ ήταν ένας Royal McBee. Αν και αργός και χοντροκομμένος, ήταν γι' αυτόν αναντικατάστατος. Ο Λόρεντζ παρακολουθούσε ανυπόμονα τη μηχανή να παράγει συνεχώς αριθμούς που αναπαριστούσαν διάφορα χαρακτηριστικά του καιρού. Επρόκειτο για μία περίπλοκη μηχανή, που δημιουργούσε καιρικές συνθήκες μέρα με τη μέρα, συνθήκες που μεταβάλλονταν και που δεν φαίνεται ποτέ να επαναλαμβάνονταν.

Αλλά ο Λόρεντζ δεν ήταν ικανοποιημένος: δεν μάθαινε για την μακροπρόθεσμη πρόγνωση του καιρού όσα είχε ελπίσει, και έτσι απλοποίησε το σύνολο των εξισώσεών του, επικεντρώνοντας στα φαινόμενα μεταφοράς και στα μεταφορικά ρεύματα-ένα από τα χαρακτηριστικά του καιρού. Μεταφορικά ρεύματα υπάρχουν παντού γύρω μας. Ο θερμός αέρας ανεβαίνει, ενώ ο ψυχρός κατεβαίνει αυτό συμβαίνει κάθε μέρα στην ατμόσφαιρα και το αποτέλεσμα είναι η βροχή, το χιόνι ο άνεμος και άλλα. Κατά τον Λόρεντζ τα μεταφορικά ρεύματα ήταν κυκλικά. Ψυχρός αέρας κατέβαινε από την κορυφή της ατμόσφαιρας προς ένα σημείο του κύκλου, ενώ ο θερμός ανέβαινε από περιοχές κοντά στην επιφάνεια της Γης προς την άλλη πλευρά του κύκλου. Ο Λόρεντζ κατέληξε σε τρεις, φαινομενικά απλές, εξισώσεις που αναπαριστούσαν το φαινόμενο της μεταφοράς. Ο Λόρεντζ τις έβαλε στον υπολογιστή και έλαβε πάλι ένα πλήθος από αριθμούς που αναπαριστούσαν κάποια χαρακτηριστικά του καιρού. Έθεσε κατόπιν τα σημεία αυτά σε μία γραφική παράσταση και έτσι προέκυψε μία συνεχής γραμμή. Ο Λόρεντζ ήθελε να διαπιστώσει κατά πόσο μια μακροπρόθεσμη πρόγνωση ήταν δυνατή.

Εκείνη την εποχή μόλις είχαν αρχίσει να κατασκευάζονται γρήγοροι υπολογιστές με μεγάλη μνήμη και λίγα χρόνια νωρίτερα είχαν τεθεί σε τροχιά οι πρώτοι δορυφόροι. Μια νέα εποχή φαινόταν να ανατέλλει. Υπήρχε η δυνατότητα παγκόσμιας πρόγνωσης του καιρού, και με τη βοήθεια αρκετά μεγάλων υπολογιστών αναμενόταν πρόγνωση για διάστημα αρκετών μηνών, πράγμα που ήταν όνειρο πολλών ανθρώπων. Υπήρχε κάποιο εμπόδιο; Ο Λόρεντζ ήταν σίγουρος ότι το μοντέλο του θα έδινε κάποια απάντηση σε αυτό το ερώτημα και θα βοηθούσε στη διευκρίνιση των προβλημάτων που ίσως ανέκυπταν, δεν μπορούσε όμως να φανταστεί πόσο σημαντικό θα αποδεικνυόταν. Κάθε μέρα εξέταζε τα σχήματα που κατασκεύαζε ο υπολογιστής του και που έμοιαζαν να είναι τυχαία. Παρατηρώντας ένα από αυτά μια μέρα του 1961, αποφάσισε να το επαναλάβει. Εισήγαγε τα αριθμητικά αποτελέσματα στον υπολογιστή ως αρχικές συνθήκες, περιμένοντας ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Πράγματι, αρχικά (για λίγες μέρες) τα αποτελέσματα ήταν αρκετά όμοια, σύντομα όμως άρχισαν να αποκλίνουν και προς μεγάλη του έκπληξη μετά από λίγο οι δύο γραμμές απείχαν τόσο η μία από την άλλη, που δεν υπήρχε μεταξύ τους καμία ομοιότητα. Το αρχικό αποτέλεσμα όχι απλώς δεν είχε αναπαραχθεί, αλλά ούτε καν έμοιαζε με το καινούριο. Ο Λόρεντζ επανέλαβε την προσπάθεια χωρίς επιτυχία. Ίσως υπήρχε κάποιο μικρό λάθος στα αρχικά δεδομένα, σκέφτηκε, ίσως τα δεδομένα που είχαν εισαγάγει να ήταν ελαφρώς διαφορετικά από τα αρχικά. Όμως ακόμη και έτσι από την εποχή του Νεύτωνα ήταν γνωστό ότι τα μικρά σφάλματα είχαν μικρές επιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή, οι επιπτώσεις ήταν τεράστιες. Ουσιαστικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν υπήρχε η παραμικρή ομοιότητα με το αρχικό αποτέλεσμα. Ο Λόρεντζ αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατό να έχει προκύψει το σφάλμα. Συνειδητοποίησε λοιπόν ότι ενώ ο υπολογιστής εκτελούσε πράξεις χρησιμοποιώντας έξι σημαντικά ψηφία τύπωνε μόνο τα τρία (λ.χ., στον αριθμό 0,785432 τύπωνε 0,785). Ο Λόρεντζ έβαλε πάλι στον υπολογιστή τα τρία ψηφία εισάγοντας ένα σφάλμα λίγων χιλιοστών. Όμως, πώς ένα τόσο μικρό σφάλμα μπορούσε να έχει τέτοιες συνταρακτικές επιπτώσεις; Ο Λόρεντζ γνώριζε ότι βρισκόταν κοντά σε κάτι πολύ σημαντικό.

Η συνολική εικόνα που είχε επίσης πάρει στο χώρο των φάσεων ήταν μια έκπληξη: έμοιαζε με τα φτερά μιας πεταλούδας. Αφού σχεδίασε αρκετές χιλιάδες σημεία, προέκυψαν δύο λοβοί που έμοιαζαν με το αριστερό φτερό της πεταλούδας, και πέντε που έμοιαζαν με το δεξί. Σήμερα, η εικόνα αυτή είναι γνώστη ως το φαινόμενο της πεταλούδας. Ήταν εύκολο να διαπιστωθεί ότι ένα σημείο στο χώρο των φάσεων που κινιόταν γύρω από τους λοβούς δεν θα επαναλάμβανε ποτέ την κίνησή του: θα περιφερόταν ίσως γύρω από τον αριστερό λοβό και στη συνέχεια θα διέγραφε δύο φορές μια τροχιά γύρω από το δεξιό πριν επιστρέψει στον αριστερό. Ήταν αδύνατο όμως να προβλεφθεί σε ποια θέση το σημείο θα άρχιζε να διαγράφει τροχιά γύρω από το λοβό και ποιος λοβός θα ήταν αυτός. Ηκίνησή του ήταν τυχαία ή χαοτική.

Μερικές φορές, το φαινόμενο της πεταλούδας παρερμηνεύεται στην κοινή αντίληψη. Για παράδειγμα, η ιδέα ότι κάτι τόσο ασήμαντο όσο μια πεταλούδα μπορεί να "προκαλέσει" έναν τυφώνα (ή να τον αποτρέψει) έχει θεωρηθεί από κάποιους ως επιχείρημα υπέρ της άποψης ότι ένα "ασήμαντο" άτομο, μια "περιθωριακή" ιδέα ή ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός μπορούν να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ιστορίας. Ωστόσο, η ουσία της συμπεριφοράς ενός χαοτικού συστήματος είναι ότι, στην πράξη, είναι απρόβλεπτη σε "βάθος χρόνου". Συνεπώς, ενώ πράγματι ένα ασήμαντο γεγονός μπορεί να αλλάξει άρδην την πορεία της ιστορίας, δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε ποια θα ήταν η εξέλιξη του συστήματος χωρίς το γεγονός και άρα, δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε τις ενέργειές μας ώστε να πετύχουμε ένα επιθυμητό σημαντικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου - μπορούμε να προγραμματίζουμε αποτελεσματικά μόνο μέχρι τον χρονικό ορίζοντα που χαρακτηρίζει το σύστημα. Η γνώση ότι ένα ασήμαντο γεγονός οδήγησε σε κάτι "μεγάλο" μπορεί, μερικές φορές, να αποκτηθεί εκ των υστέρων, αν και συνήθως ακόμη κι αυτό είναι αδύνατον. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, η πεταλούδα δεν θα μπορούσε να "προκαλέσει" από μόνη της τον τυφώνα, παρά μόνο χάρη στις ατμοσφαιρικές συνθήκες που συνυπήρχαν με την επέμβασή της. Η άμεση αιτία ενός τυφώνα είναι αναγκαστικά "μεγάλη", κάτι που κάνει την βραχυπρόθεσμη μετεωρολογική πρόβλεψη δυνατή. Αν η πεταλούδα κινήσει τα φτερά της την "λάθος" στιγμή, είναι εξίσου πιθανό να αποτρέψει έναν τυφώνα που αλλιώς θα συνέβαινε (ή να οδηγήσει σε κάτι τελείως διαφορετικό). Για να "προκαλέσει" έναν τυφώνα, πρέπει να δράσει σε μια ακριβώς υπολογισμένη στιγμή - κάτι που ακριβώς είναι αδύνατον να προβλεφθεί.

Βρήκε τους εραστές της γυναίκας του με τεστ DNA στο στρώμα


Βρήκε τους εραστές της γυναίκας του με τεστ DNA στο στρώμα
Η απίστευτη ιστορία εξελίχτηκε στα εργαστήρια ανάλυσης γενετικού υλικού της DNAlogy όταν παρουσιάστηκε ένας κύριος με κομμένη την πάνω μεριά του στρώματος του κρεβατιού στο οποίο κοιμόνταν αυτός και η σύζυγος του για πάνω από 10 χρόνια.
Η ανίχνευση βιολογικού υλικού έδειξε τουλάχιστον 15 έντονες κηλίδες βιολογικού υλικού!
Η ανάλυση του DNA έδωσε 8 διαφορετικά ανδρικά προφίλ, δηλαδή DNA 8 διαφορετικών ανδρών. Ευτυχώς τουλάχιστον το ένα ανήκε στον ίδιο!
Ο αποφασισμένος εξαπατημένος σύζυγος θέλησε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη 3 κοντινών του προσώπων στους «άνδρες του κρεβατιού του» προσκομίζοντας κρυφά δείγματα για τον καθένα όπως αποτσίγαρα, ποτήρια, χαρτομάντιλα.
Το δράμα είχε και συνέχεια διότι ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό και των τριών «υπόπτων»…Το χειρότερο βέβαια είναι ότι απομένουν 5 ακόμα «ορφανά» προφίλ DNA που βρέθηκαν στο κρεβάτι προς ταυτοποίηση.

«Μανιακός» δημιούργησε 120 λογαριασμούς στο Facebook


«Μανιακός» δημιούργησε 120 λογαριασμούς στο Facebook
Όλοι λίγο πολύ θα έχουμε κάποια ιστορία με κάποια πρώην σχέση και πιθανότατα τη λήψη μετά τον χωρισμό κάποιων περίεργων SMS, περίεργες αναρτήσεις σε λογαριασμούς μας σε κοινωνικά δίκτυα και πάει λέγοντας.
Ένας 22χρονος όμως κύριος από το Λος Άντζελες, έφτιαξε 130 διαφορετικούς λογαριασμούς στο Facebook με σκοπό να εκδικηθεί την 16χρονη πρώην του.
Τώρα αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες βάση του νέου νόμου που ίσχυσε στην Καλιφόρνια από την 1η Ιανουαρίου, μία για διαδικτυακή πλαστοπροσωπία και άλλη μία για τηλεφωνική παρενόχληση. Κατάφερε να αποφύγει την φυλάκιση ενός έτους, με το να δεχθεί να παρακολουθήσει μαθήματα διαχείρισης θυμού και μαθήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς, ενώ παράλληλα θα βρίσκεται πέντε χρόνια υπό επιτήρηση.

30 αλήθειες που …μάλλον δε γνωρίζετε!


30 αλήθειες που …μάλλον δε γνωρίζετε!
Πρόκειται για ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που προκαλούν το θαυμασμό και πολύ συχνά την έκπληξη σε όσους τις διαβάσουν. Τις περισσότερες φορές, όμως, δίνουν απάντηση στις όποιες απορίες μπορεί να έχουμε…
1. Στη Νέα Υόρκη πληρώνει πρόστιμο όποιος βάλει την τσάντα του σε άδεια θέση λεωφορείου.
2. Το 1997, οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρίες γλύτωσαν 40,000 $ μόνο και μόνο… βάζοντας μια ελιά λιγότερο σε κάθε σαλάτα.
3. Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται κατά λάθος από σκίουρους που θάβουν σπόρους και μετά ξεχνάν πού τους κρύψανε.
4. Οι κροκόδειλοι καταβροχθίζουν πέτρες για να βουτήξουν πιο βαθιά.
5. Τα ψηλά τακούνια ανακαλύφθηκαν στη Μέση Ανατολή για να μην καίγονται τα πόδια στην άμμο.
6. Το να φας ένα μήλο είναι πιο αποτελεσματικό από ένα καφέ για να κρατηθείς ξύπνιος.
7. Ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο.
8. Το ανθρώπινο όργανο που μπορεί να αυξήσει το μήκος του 20 φορές είναι. . . .Η κόρη του ματιού!
9. Υπάρχει ένα μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει: Το μέλι
10. Τα δελφίνια κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό.
11. Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο από τον εγκέφαλό της.
12. Οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες.
13. Ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπινου σώματος είναι… η γλώσσα.
14. Είναι αδύνατο να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.
15. Μια μόνο σταγόνα λάδι μηχανής είναι ικανή να κάνει 25 λίτρα νερού μη πόσιμο.
16. Οι χιμπατζήδες και τα δελφίνια είναι τα μόνα ζώα μαζί με τον άνθρωπο που μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη.
17. Το γέλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει τον βραδινό ύπνο καλύτερο.
18. H ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.
19. Τα καζίνο στο Λας Βέγκας δεν έχουν ρολόγια.
20. Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.
21. Η ποσότητα χαλκού που περιέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αρκετή για να φτιαχτεί μια κάρτα ήχου Η/Υ (6mg).
22. Το πιο δυνατό ζώο είναι ένα …σκαθάρι (Scarabaeidae) που συναντάται κυρίως σε τροπικές ζώνες. Μετρήθηκε ότι μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του. Σαν να σήκωνε ένας μέσος άνθρωπος 64 τόνους.
23. Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορες συχνότερα απ’ ότι οι άντρες.
24. Το 90% των γυναικών που περπατά σε ένα πολυκατάστημα στρίβει δεξιά.
25. Σε όλη του τη ζωή ο άνθρωπος παράγει τόσο σάλιο που φτάνει για να γεμίσει δύο πισίνες.
26. Στα ΚΨΜ της Τουρκίας το αντικείμενο που πωλείται περισσότερο είναι οι σερβιέτες, και μάλιστα αυτές με φτερά. Οι στρατιώτες τις βάζουν στις αρβύλες τους για να μην τους χτυπάνε.
27. Οι άνθρωποι φοβούνται περισσότερο τις αράχνες από το θάνατο.
28. Η μοναδική χώρα που το όνομα της ξεκινά με «Α» και δεν τελειώνει σε «Α» είναι το Αφγανιστάν.
29. Ο Thomas Edison, ο εφευρέτης της ηλεκτρικής λάμπας, φοβόταν το σκοτάδι.
30. Στον κόσμο υπάρχουν 6.909 διαφορετικές γλώσσες.

Τουίταρε 144 φορές σε 6 ώρες και μετά αυτοκτόνησε


Τουίταρε 144 φορές σε 6 ώρες και μετά αυτοκτόνησε
Τραγικό τέλος έδωσε στη ζώη της μια 18χρονη μαθήτρια στο Τέξας, η οποία φέρεται να είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από συγγενή της, δημοσιεύοντας στο Twitter όλη την πορεία της μέχρι την αυτοκτονία.
«Πήγα στο μπάνιο και κλείδωσα την πόρτα» έγραψε στο Twitter της η Ashley Billasano. «Πήρα ένα ξυραφάκι. Έκανα ότι έπρεπε να κάνω για να ξεχάσω. Μετά από εκείνη τη νύχτα, δεν ήμουν ποτέ ξανά η ίδια».
Λίγο αργότερα η άτυχη κοπέλα είχε αυτοκτονήσει. Στα 144 tweets που έκανε μέσα σε 6 ώρες, η μαθήτρια ισχυρίστηκε ότι ένα μέλος της οικογένειάς της την είχε κακοποιήσει και έγραψε ότι δεν βρήκε δικαίωση πουθενά. Μια φίλη της κοπέλας είπε σε τοπική εφημερίδα ότι η αυτοκτονία ήταν η τελευταία της προσπάθεια να ακουστεί: «Αυτό δεν ήταν τυχαίο. Το είχε σχεδιάσει για κάποιο λόγο. Το αποφάσισε ότι αυτό ήταν που έπρεπε να κάνει για να συγκεντρώσει την προσοχή, αφού δεν μπορούσε να δικαιωθεί».
Το ίδιο υποστήριξε η μητέρα της Billasano, που δήλωσε ότι η άρνηση από τις αστυνομικές αρχές να τη βοηθήσουν ήταν κάτι που η κόρη της δεν μπόρεσε να αντέξει.
«Ο αστυνομικός της είπε ότι δυσκολευόταν να την πιστέψει» είπε η μητέρα στην εφημερίδα. «Η γυναίκα που χειρίστηκε την υπόθεση ήταν "πρωτάρα" - είχε μόλις αποφοιτήσει από το κολλέγιο. Δεν ήξερε τίποτα και έλεγε συνεχώς ότι έπρεπε να συμβουλευτεί τον προϊστάμενό της».
Ο λογαριασμός Twitter της 18χρονης που είχε 500 followers αποσύρθηκε την Τετάρτη. Σύμφωνα με την huffingtonpost κανείς από αυτούς δεν κάλεσε την αστυνομία, ή επικοινώνησε με το κορίτσι για να την βοηθήσει.

Πάτρα: Αυτοκτόνησε 32χρονη μέσα στα κρατητήρια - Πνίγηκε με τα σεντόνια της!


Πάτρα: Αυτοκτόνησε 32χρονη μέσα στα κρατητήρια - Πνίγηκε με τα σεντόνια της!
Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη εχθές το απόγευμα στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. Μια 32χρονη Ελληνίδα η οποία κρατούνταν για κλοπή ρούχων από κατάστημα στην οδό Αγίου Νικολάου, έδωσε τέλος στην ζωή της με τα κλινοσκεπάσματα του χώρου κράτησή της.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας η κοπέλα μεταφέρθηκε ζωντανή στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν, χωρίς αποτέλεσμα, στη ζωή.
Όπως αναφέρει τοπική ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Πριν τη μεταφορά της είχε εντοπιστεί από το σκοπό κρατητηρίων κατά το χρόνο που επιχειρούσε να αυτοκτονήσει με τα κλινοσκεπάσματα του χώρου κράτησης».
Δυστυχώς οι Αστυνομικοί δεν κατάφεραν να αντιληφθούν νωρίτερα τις προθέσεις της 32χρονης καθώς, η κάμερα στο εσωτερικό των κρατητηρίων ήταν εκτός λειτουργίας.
Η άτυχη γυναίκα, ήταν κάτοικος Παραλίας Πατρών, είχε ένα παιδί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εξαρτημένη από ναρκωτικά.

Επιβάτες είδαν τον τροχό του αεροπλάνου τους να πέφτει και δεν το είπαν σε κανένα!


Επιβάτες είδαν τον τροχό του αεροπλάνου τους να πέφτει και δεν το είπαν σε κανένα!
Ο πιλότος που κατάφερε οριακά να σώσει το αεροσκάφος στην προσγείωση, έμαθε εκ των υστέρων ότι οι επιβάτες γνώριζαν εξ αρχής το πρόβλημα. Οι Βρετανοί είναι μεταξύ άλλων γνωστοί και για την ήρεμη υποδοχή των πλέον αντίξοων ή απρόβλεπτων εξελίξεων, αυτό που συνοψίζεται στη διάσημη φράση "βρετανικό φλέγμα". Και αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι συνεχίζουν να το διαθέτουν.
Προ μηνών ένα Bombardier Q400 της Flybe που είχε απογειωθεί από το Εξετερ ξεκίνησε τη διαδικασία προσγείωσης στο Νιουκάστλ. Κατά την αναδίπλωση των τροχών, ωστόσο, ένας από αυτούς αποφάσισε να... μην συνεχίσει το ταξίδι.
Η απώλεια έγινε ορατή από το προσωπικό εδάφους και ο πύργος ελέγχου ενημέρωσε το αεροσκάφος. Ο πιλότος ξεκίνησε άμεσα διαδικασίες εκτάκτου ανάγκης, γύρισε στο Εξετερ και μετά από μία περίπου ώρα προσπάθησε να το προσγειώσει.
Μόλις ακούμπησε στον αεροδιάδρομο, ο πιλότος είδε το αεροσκάφος να στρίβει βίαια προς τα δεξιά και χρειάστηκε όλη η δύναμή του ώστε, με συνδυασμό των χειριστηρίων και των φρένων, να το κρατήσει εντός του αεροδιαδρόμου.
Οι 39 επιβάτες που όπως είναι φυσικό είχαν θορυβηθεί, εγκατέλειψαν το αεροσκάφος με επιτυχία και η υπόθεση πέρασε στη γραφειοκρατική της φάση. Εκεί αποκαλύφθηκε και το απίστευτο.
Αρκετοί από αυτούς παρακολουθούσαν την απογείωση από τα παράθυρά τους και είδαν καθαρά τον τροχό να αποκολλάται και να πέφτει. Ωστόσο, κανείς δεν ανέφερε τίποτε στο πλήρωμα και τον πιλότο.
Μόνο όταν η επικεφαλής των αεροσυνοδών πήρε εντολή από τον πιλότο να ελέγξει την κατάσταση, όταν κατέβηκαν ξανά οι τροχοί πριν την αναγκαστική προσγείωση, κάποιοι από τους επιβάτες της είπαν ότι "παρεμπιπτόντως" είχαν δει και την απώλεια του τροχού.
Κάποιοι μάλιστα είχαν πολύ ψύχραιμα φροντίσει να βγάλουν και φωτογραφίες. Πιθανώς να ζήτησαν και ένα φλυτζάνι τσάι ακόμη, πριν την αναγκαστική προσγείωση.

Η επιτάχυνση και το ασυγκράτητο στήθος - VIDEO


Η επιτάχυνση και το ασυγκράτητο στήθος - VIDEO
Δεν άντεξαν στην επιτάχυνση και έσπασαν...
Βόλτα νόμιζε ότι θα κάνει μια νεαρή με ένα αγωνιστικό Toyota Supra και ντύθηκε ελαφρά. Με σκέρτσο και φορώντας ένα λευκό πουκαμισάκι μπήκε συνοδηγός σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για να κάνει τον γύρο της πίστας.
Πότε όμως δεν φανταζόταν ότι τα κουμπιά του πουκαμίσου της δεν θα άντεχαν στην τρομερή επιτάχυνση.
Λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση της έγινε το μοιραίο... έσπασαν τα κουμπάκια και το πλούσιο στήθος ξεπρόβαλε σαν αερόσακος.
Απολαύστε την.

Girl in Toyota Supra by Stefanelonikitelo

Χάκαραν το προφίλ 14χρονης και της έκαναν την ζωή κόλαση!


Χάκαραν το προφίλ 14χρονης και της έκαναν την ζωή κόλαση!
Έντονο προβληματισμό και λύπη προκαλεί η ιστορία της Angie Varona, μιας κοπέλας που στην τρυφερή ηλικία των 14 χρονών σκεφτόταν να αυτοκτονήσει καθώς είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο προσωπικές προκλητικές της φωτογραφίες τις οποίες είχε ανεβάσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανάλογης του Facebook.
Όλα λοιπόν ξεκίνησαν πριν τέσσερα περίπου χρόνια όταν η μελαχρινή πανέμορφη Angie έπεσε θύμα χάκερς οι οποίοι «εισέβαλαν» στην ιστοσελίδα Photobucket, έκλεψαν τον κωδικό της και διέρρευσαν στο διαδίκτυο όλες τις φωτογραφίες της τότε 14χρονης ανίδεης κοπέλας. Μάλιστα πολλές από αυτές ήταν άκρως προκλητικές, τις οποίες όπως είπε η ίδια σε συνέντευξή της στο ABC, τις είχε τραβήξει για να τις στείλει αποκλειστικά και μόνο στο αγόρι της…
Η υπόθεση πήρε τρομακτικές διαστάσεις καθώς με το που «googl-αρε» κάποιος το όνομα της, αμέσως εμφανίζονταν στην οθόνη του υπολογιστή του 65.000 φωτογραφίες της Angie Varona. Για να καταλάβετε… πρόκειται για το πιο «googl-αρισμένο» όνομα εφήβου.
«Όταν είσαι 14 δεν μπορείς να φανταστείς πως τα πράγματα μπορεί ποτέ να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Κι όταν τραβάς τις φωτογραφίες δεν φαντάζεσαι ότι θα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο και θα τις βλέπει όλος ο κόσμος» είπε με τα δάκρυα στα μάτια στο ABC η 18χρονη σήμερα Angie.
Μέσα σε λίγο μόλις καιρό στο σχολείο τα παιδιά την απειλούσαν, την αποκαλούσαν πόρνη, ενώ οι φωτογραφίες της εμφανίζονταν σε πορνογραφικού περιεχομένου sites.
Υπάρχουν επίσης πολλά ψεύτικα προφίλ της στο Facebook, στο Twitter αλλά και στο You Tube.
Η κοπέλα αναγκάστηκε να αλλάξει δύο φορές σχολείο και έφτασε στο σημείο να σκέφτεται σοβαρά να αυτοκτονήσει καθώς όπως επισημαίνει η ίδια την πλησίαζαν διάφοροι και την απειλούσαν ότι θα την βιάσουν γιατί αυτό θέλει κι εκείνη!!! Η κατάσταση της έφτασε στο σημείο να παίρνει ναρκωτικά και αντικαταθλιπτικά…
Η προσωπική ιστορία της Angie Varona αναδεικνύει τους κινδύνους που κρύβουν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και η δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων αλλά και στιγμών… Για το λόγο αυτό οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν όσο μπορούν τα παιδιά τους όσο αυτά είναι ανήλικα καθώς το internet είναι ένας άγνωστος και απρόβλεπτος κόσμος τον οποίο δεν μπορούν και δεν ξέρουν να χειριστούν…
Μία απίστευτη ιστορία που θα σας κάνει να δακρύσετε...


Μία απίστευτη ιστορία που θα σας κάνει να δακρύσετε...
Ενώ ένας άνδρας γυάλιζε το νέο αυτοκίνητό του ο ηλικίας 4 ετών γιος του,πήρε μια πέτρα και γρατσούνισε με γραμμές μέρος του αυτοκινήτου.
Στο θυμότου απάνω, ο άνδρας αυτός πήρε το χέρι του παιδιού του και χρησιμοποιώντας ένα γαλλικό κλειδί, το χτύπησε πολλές φορές .
Στο νοσοκομείο, το παιδί έχασε όλα τα δάχτυλά του λόγω των πολλαπλών σπασιμάτων.
Όταν το παιδί είδε τονπατέρα του με τα παραπονεμένα μάτια γεμάτα πόνο τον ρώτησε : “Μπαμπά.. πότε τα δάχτυλά μου θα μεγαλώσουν πάλι ? ”
Το άτομο βουβό, πήγε πίσω στο αυτοκίνητό του και το κλώτσησε πολλές φορές .
Σκεπτόμενος αυτό που έκανε, βρισκόμενος μπροστά στο αυτοκίνητο του και βλέποντας ξανά τις γρατζουνιές , αντιλήφθηκε ότι το παιδί του είχε γράψει με την πέτρα ’ΜΠΑΜΠΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ”.