Το διαστημικό σήμα 'wow'

Η εκτύπωση του σήματος 'wow'
Είχε διάρκεια 37 δευτερόλεπτα και ήρθε από το εξώτερο διάστημα. Στις 15 Αυγούστου του 1977 έκανε τον αστρονόμο Jerry Ehman, που τότε ήταν στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ohio στο Columbus, να φωνάξει 'wow!' όταν είδε την εκτύπωση του σήματος που ανίχνευσε το Ραδιοτηλεσκόπιο που ήταν γνωστό με το όνομα 'Μεγάλο Αυτί' (Big Ear). Όπως συνήθιζε να κάνει χιλιάδες φορές, ο Jerry Ehman έριξε μια ματιά στις εκτυπώσεις του 'Big Ear' χωρίς να περιμένει να βρει κάτι το ασυνήθιστο. Αλλά αυτό που είδε στις 15 Αυγούστου του 1977 θα αποτελούσε ένα ιστορικό συμβάν της ραδιοαστρονομίας και τα επιστημονικά βιβλία της αστρονομίας θα το συζητούσαν μέχρι και σήμερα. Είχε δει ένα σήμα τόσο δυνατό που σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί το πιο σημαντικό πράγμα που είχε δει ποτέ.

Μετά από τριάντα χρόνια κανείς δε γνωρίζει τι προκάλεσε το σήμα. Ακόμα περιμένω μια εξήγηση που να βγάζει νόημα, λέει ο Ehman.Θα μπορούσε να είναι αυτό η πρώτη επαφή του ανθρώπου με μια εξωγήινη νοημοσύνη; Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ohio είχαν προβληματιστεί με το περίεργο σήμα. Γύρισαν για ένα μήνα το τεράστιο τηλεσκόπιο στην πλευρά του ουρανού από όπου είχε προέλθει και συνέχιζαν να το γυρίζουν προς την περιοχή αυτή αρκετά συχνά, αλλά το σήμα δεν καταγράφηκε ποτέ ξανά.
Είχε έρθει από την κατεύθυνση του Τοξότη και ο παλμός του προσδιορίστηκε σε μια στενή μπάντα ραδιοσυχνοτήτων περίπου στα 1420 megahertz. Αυτή η συχνότητα βρίσκεται σε ένα τμήμα του ραδιοφάσματος που όλες οι μεταδόσεις απαγορεύονται μέσω διεθνούς συμφωνίας. Φυσικές πηγές ακτινοβολίας όπως θερμικές εκπομπές από πλανήτες, συνήθως καλύπτουν ένα πολύ πιο ευρύ φάσμα συχνοτήτων. Δεν μπορεί λοιπόν να είχε προκληθεί από κάποιον πλανήτη, τι ήταν όμως;
Το κοντινότερο άστρο σ' αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται σε απόσταση 220 ετών φωτός. Εάν ήρθε από κει, θα πρέπει να ήταν είτε ένα ιδιαίτερα έντονο αστρονομικό γεγονός, ή ένας προηγμένος εξωγήινος πολιτισμός που μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν ασύλληπτα μεγάλο και ισχυρό πομπό μετάδοσης.
Το γεγονός ότι εκατοντάδες σαρωτικοί έλεγχοι που έγιναν στο ίδιο σημείο του ουρανού δεν βρήκαν τίποτε που να μοιάζει με το σήμα αυτό, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί. Εάν σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι το ραδιοτηλεσκόπιο Big Ear καλύπτει μόνο ένα εκατομμυριοστό του ουρανού κάθε δεδομένη στιγμή και πως ένας εξωγήινος πομπός πιθανότατα θα έστελνε μια ακτίνα που θα κάλυπτε επίσης ένα τόσο μικρό τμήμα του ουρανού, οι πιθανότητες να εντοπιστεί και πάλι το σήμα είναι τουλάχιστον πολύ μακρινές.
Άλλοι σκέφτονται πως θα πρέπει να υπάρχει μια πιο γήινη εξήγηση. Ο Dan Wertheimer, επικεφαλής επιστήμονας στο πρόγραμμα SETI@home, λέει ότι το σήμα 'wow' ήταν σχεδόν σίγουρα θόρυβος: αλληλεπίδραση ραδιοσυχνοτήτων από εκπομπές που είχαν ως βάση τους τη Γη. Έχουμε δει πολλά σήματα σαν αυτό και αυτό το είδος των σημάτων πάντα καταλήγει να προέρχονται από αλληλεπιδράσεις, δηλώνει. Η διαφωνία όμως συνεχίζεται.
Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Αμαλία Τσακίρη

Το φαινόμενο placebo


Όσο κι αν παλεύουμε να καταλάβουμε τον κόσμο, υπάρχουν ακόμα μυστήρια που δεν μπορούμε να λύσουμε. Στο αφιέρωμα αυτό θα παρουσιαστούν είκοσι έξι από τα πιο δύσκολα τέτοια μυστήρια. Η επίλυση οποιουδήποτε από αυτά, θα μπορούσε να αποκαλύψει σημαντικές αλήθειες για τον κόσμο μας.


Μην το προσπαθήσετε σπίτι σας. Πολλές φορές στην ημέρα και για πολλές ημέρες προκαλείτε πόνο σε κάποιον. Ελέγχετε τον πόνο με μορφίνη μέχρι την τελευταία ημέρα του πειράματος, όπου αντικαθιστάτε την μορφίνη με αλατούχο διάλυμα. Μαντέψτε: το αλατούχο διάλυμα θα κάνει τον πόνο να εξαφανιστεί!

Αυτό είναι το φαινόμενο placebo: με κάποιον τρόπο, κάποιες φορές, ένα ολόκληρο τίποτα μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό. Στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς ένα τίποτα. Όταν ο Fabrizio Benedetti του Πανεπιστημίου του Τορίνο στην Ιταλία έκανε το παραπάνω πείραμα, έκανε έναν τελευταίο ελιγμό προσθέτοντας ναλοξόνη (naloxone) στο αλατούχο διάλυμα. Η ναλοξόνη είναι ένα φάρμακο που μπλοκάρει τα αποτελέσματα της μορφίνης στο αλατούχο διάλυμα. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα ήταν πως μ' αυτή την προσθήκη εξαφανίστηκε το αναλγητικό αποτέλεσμα του αλατούχου διαλύματος.
Τι συμβαίνει λοιπόν; Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες για το φαινόμενο placebo και η επίδραση της ναλοξόνης φαίνεται να δείχνει πως το φαινόμενο placebo έχει κάποια βιοχημική βάση. Αλλά πέρα από όλα αυτά, το σημαντικό είναι, πως πραγματικά δεν ξέρουμε.
Έκτοτε ο Benedetti έδειξε ότι το placebo του αλατούχου διαλύματος μπορεί επίσης να μειώσει το τρέμουλο και τη μυϊκή δυσκαμψία σε ασθενείς με νόσο του Parkinson. Αυτός και η ομάδα του μέτρησαν τη δραστηριότητα νευρώνων στους εγκεφάλους των ασθενών καθώς τους είχε δοθεί αλατούχο διάλυμα. Βρήκαν ότι μεμονωμένοι νευρώνες του υποθαλάμιου πυρήνα (που είναι συχνός στόχος σε χειρουργικές επεμβάσεις για την αναχαίτιση των συμπτωμάτων του Parkinson) άρχισε να πυροδοτεί πιο σπάνια και με μικρότερη συχνότητα παλμών όταν είχε δοθεί το αλατούχο διάλυμα, κάτι που επίσης σχετίζεται με την ασθένεια του Parkinson. Η νευρωνική δραστηριότητα μειώθηκε την ίδια ώρα που εμφανίστηκε βελτίωση στα συμπτώματα: το αλατούχο διάλυμα συνεπώς, φαίνεται πως είχε σημαντικό θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Υπάρχουν πολλά που έχουμε να μάθουμε σχετικά με το τι συμβαίνει ακριβώς στο φαινόμενο placebo, αλλά σύμφωνα με τον Benedetti ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ο νους μπορεί να επηρεάσει τη βιοχημεία του σώματος. Η σχέση μεταξύ προσδοκίας και θεραπευτικού αποτελέσματος είναι ένα θαυμάσιο μοντέλο για να καταλάβει κανείς την αλληλεπίδραση νου σώματος, αναφέρει ο επιστήμονας. Οι ερευνητές χρειάζεται τώρα να αναγνωρίσουν πότε και πως δρα το placebo. Ίσως να υπάρχουν ασθένειες στις οποίες δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Μπορεί ακόμα να υπάρχει κοινός μηχανισμός σε διαφορετικές ασθένειες. Για την ώρα, απλώς δε γνωρίζουμε.

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Αμαλία Τσακίρη,

- Ο ΒΥΘΟΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;


Η ομάδα του σουηδικού εξερευνητικού πλοίου Ocean Explorer αναζητά εδώ και πολλά χρόνια ναυάγια και θησαυρούς κρυμμένους στο βυθό της θάλασσας. Σε πρόσφατο ταξίδι τους όμως (στις 19 Ιουνίου του 2011), τους περίμενε μία έκπληξη, έξω από κάθε φαντασία!
Στο κόλπο της Βοθνίας στη Βαλτική Θάλασσα, κάπου μεταξύ Σουηδίας και Φιλανδίας, τα σόναρ του καραβιού, ηχοεντοπιστικά συστήματα που χαρτογραφούν το βυθό, εντόπισαν ένα περίεργο δισκοειδές αντικείμενο... διαμέτρου 18 μέτρων! Παρατηρώντας καλύτερα την χαρτογραφημένη εικόνα, είδαν ότι η βύθιση του αντικειμένου έγινε βίαια, αφού το άγνωστο σκάφος έχει αφήσει στην επιφάνεια του βυθού από την μετακίνηση του ίχνος... 300 μέτρων!
Ο επικεφαλής της εξερευνητικής ομάδας, Peter Lindberg, δήλωσε: "Βλέπεις πολλά περίεργα αντικείμενα σ' αυτή τη δουλειά, αλλά στα 18 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Το σχήμα είναι εντελώς... ένας κύκλος!"
Φυσικά, τα σενάρια άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν από τη στιγμή που η ομάδα δημοσιοποίησε τις εικόνες. Πολλοί μίλησαν για ufo που βυθίστηκε προσκρούοντας στο βυθό, ορισμένοι για αφύσικο γεωλογικό σχηματισμό και κάποιοι άλλοι για ένα παράξενο αρχαιολογικό εύρημα.
Η ανακάλυψη αυτή αμέσως προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων των Μέσων Ενημέρωσης στη Σουηδία αλλά και τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες. Η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της χώρας, ενώ τα κανάλια μετέδιδαν για μέρες ρεπορτάζ από τις έρευνες στην θαλάσσια αυτή περιοχή. Αναμένουμε… για περισσότερα! 

TOP-20 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ UFO'S & ALIENS TRUTHH NASA στέλνοντας αύτο το μήνυμα με τον Vogiager στα πέρατα του διαστήματος, αποδεικνύει ότι πιστεύει στην ύπαρξη νοήμον εξωγήινης ζωής.

Το πρόσωπο στην περιοχή της Κυδωνίας του Άρη είναι ένα μνημείο ενός αρχαίου εξωγήινου πολιτισμού ή γεωλογικό τέχνασμα; Εδώ η πρώτη του φωτογραφία.

Το μικροσκοπικό απολίθωμα ζωής βακτηριακού τύπου που βρέθηκε μέσα σε μετεωρίτη, προσέκρουσε στη Γη πριν από 13.000 χρόνια, προερχόμενος από τον Άρη.

Eπίσημη φωτογραφία από την ESA (European Space Agency ή Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία) που δείχνει ότι ο Άρης έχει και στις μέρες μας νερό. Κάτω δεξιά παρατηρούμε και μία Πυραμίδα.

Εξωγήινη δραστηριότητα παρατηρείται από το παρελθόν. Σε αυτό το αρχαίο Γαλλικό νόμισμα απεικονίζεται ένα UFO.

Αυτή η φωτογραφία λέγεται ότι δείχνει τον ιπτάμενο δίσκο του Roswell το 1947, στο σημείο της πτώσης του.

Ο εξωγήινος του Roswell ή μια εγχείρηση απάτη; Οι γνώμες διίστανται. Ο σάλος που έγινε από το video, παγκόσμιος!

Απόρρητο έγγραφο του αμερικανικού στρατού με την αρχιτεκτονική ufo, που διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Ίσως η συγκλονιστικότερη φωτογραφία ufo που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο.

Πειραματικό αεροπλάνο των Ναζί, που στις δοκιμές του πολλοί Γερμανοί πολίτες το ανέφεραν σαν ufo στις αρχές.

Έχουμε κλέψει την τεχνολογία των εξωγήινων και προσπαθούμε να την αντιγράψουμε; Εδώ το αποτυχημένο ανθρώπινο Αvrocar.

Άγνωστο αντικείμενο καρφωμένο στη γη σε ρώσικο έδαφος. Καρέ από βίντεο της CIA.

Οι γραμμές Νάζκα στο Περού που εκτείνονται για χιλιόμετρα δημιουργούν σχήματα ζώων και εκτιμάται ότι έγιναν από τους Νάζκα Ινδιάνους για να δείχνουν στους ιπτάμενους θεούς που να προσγειώνονται.

Σχήματα σε αγρούς, γήινη τέχνη ή αποτυπώματα προσγείωσης ιπτάμενων δίσκων; Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται καθαρά ότι τα σπαρτά δεν έχουν σπάσει!!! Έχουν λυγίσει!

Περίεργα κεφάλια και σκελετοί στο μουσείο των Ίνκας, στο Cusco του Περού.

Φωτογραφία από γνωστό περιστατικό με ufo που έχει θεαθεί στο Μεξικό από πολλούς μάρτυρες.

Εξωγήινη παρουσία έπιασε ο φωτογραφικός φακός, έξω από συνέδριο της ΜUFON.

Καρέ από το video του αγνώστου αντικειμένου που εμφανίστηκε πάνω από την πόλη των Καλαβρύτων στις 14/3/2009 και η επεξεργασμένη μεγέθυνσή του.

Στη Κρήτη, στον κόμβο της Γεωργιούπολης στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, ένα περίεργο κεφάλι πλάσματος (το παράξενο ον του Αποκόρωνα που μοιάζει εξωγήινο) έχει σκαλιστεί σε ένα βράχο, λίγα μόλις μέτρα από το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου.

Στις 11/11/2007 ένας πιλότος της Ολυμπιακής Αεροπορίας έκανε αναφορά για ufo που πετούσε δίπλα του, λίγο πριν προσγειωθεί στην Αθήνα.

Έξι ανεξήγητα φαινόμενα στην Ελλαδα ανεξήγητα φαινόμενα ντοκιμαντερ


Άρθρο - προσφορά από το μέλος του Forum, Ε.Μ.
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ
Πολιτικός και 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ( Χότζενσβιλ, Κεντάκυ 1809, Ουάσινγκτον 1865).
Προσέλκυσε την προσοχή της χώρας του με λόγο στον οποίο καταδίκασε το θεσμό της δουλείας, που αποτελούσε μήλον της έριδος ανάμεσα στις νότιες και βόρειες πολιτείες. Όπως το διατύπωσε "η δουλεία στηρίζεται στην εγωιστική φύση του ανθρώπου ενώ η καταδίκη της στηρίζεται στην αγάπη του προς τη δικαιοσύνη".

Ορίστηκε υποψήφιος από το Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο του Σικάγου (1860) για λόγους τακτικής: ήταν ταπεινής καταγωγής, πατρικός, απλός και με ρητορικά προσόντα, έντιμος και ειλικρινής.
Ο Χωριστικός Πόλεμος Βορείων και Νοτίων αποκάλυψε την αδάμαστη δύναμη θέλησής του και την απόλυτη πίστη του στα ιδανικά της ελευθερίας, της ενότητας και της δικαιοσύνης.
Δε μπόρεσε όμως να εφαρμόσει το έργο ειρήνευσης της κατάστασης που από καιρό διαλογιζόταν. Αμέσως μετά το τέλος του πολέμου ένας φανατικός Nότιος o John Wilkes Booth τον δολοφόνησε μέσα στο θέατρο Ford's Theatre της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα ωστόσο με τις μαρτυρίες, το πνεύμα του παραμένει αναστατωμένο, μπορούμε να υποθέσουμε εξαιτίας του ότι δε μπόρεσε να ολοκληρώσει τα σχέδια που είχε αναλάβει.
Είναι πολλές οι ιστορίες που έχουν συμβεί στο περιβόητο υπνοδωμάτιό του.
Η πρώτη γυναίκα που ανέφερε ότι είδε το φάντασμα του Lincoln ήταν η Grace Coolidge που όπως είπε τον είδε να ατενίζει έξω από ένα παράθυρο του Οβάλ Γραφείου.
Η Βασίλισσα της Νορβηγίας έμεινε για μια νύχτα στο υπνοδωμάτιο του προέδρου και άκουσε κάποιον να χτυπά διακριτικά την πόρτα.
Όταν άνοιξε βρέθηκε μπροστά στο φάντασμα του προέδρου. Αυτός την κοίταξε απλώς και μετά απομακρύνθηκε.
Η κα. Franklin Roosevelt τον είδε καθιστό στο κρεβάτι να φορά τις μπότες του. Ούρλιαξε έντρομη και έφυγε τρέχοντας.

Ο πρόεδρος Harry Truman άκουσε ένα πρωινό κάποιον να χτυπά την πόρτα του στις 3 το ξημέρωμα. Δεν είχε αμφιβολία ότι ήταν ο Lincoln επειδή η κόρη του Μargaret ήδη αρκετές εμπειρίες από τις επισκέψεις του ανήσυχου προέδρου στις οποίες άκουγε ήχους στο σπίτι στη μέση της νύχτας και έβλεπε σκιές που ήταν σίγουρη ότι ήταν ο ίδιος.
Και τέλος το πνεύμα του άτυχου προέδρου λέγεται πως εμφανίζεται καμιά εμφανίζεται να περιδιαβαίνει στους διαδρόμους και τριγύρω στο Λευκό Οίκο.


IΠΤΑΜΕΝΕΣ ΦΛΟΓΕΣ
Το όμορφο οκταγωνικό σπίτι του συνταγματάρχη John Teilo που κτίστηκε το 1800 αποτέλεσε το σκηνικό μιας αισθηματικής τραγωδίας.
Λίγα χρόνια αργότερα από τη μετακόμιση της οικογένειας του συνταγματάρχη στο σπίτι η μία κόρη του ερωτεύτηκε ένα βρετανό αξιωματικό, ειδύλλιο που έβρισκε εντελώς ασύμφωνο τον πατέρα. Ο Τeilo παρά τις ικεσίες της κόρης του αρνήθηκε ακόμα και να δεχτεί τον Εγγλέζο στο σπίτι του.

Μια νύχτα η κοπέλα ύστερα από ένα άγριο καβγά με τον πατέρα της, που έμενε αμετακίνητος στην απόφασή του, άρπαξε αναστατωμένη ένα καντηλέρι και ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά πηγαίνοντας στο δωμάτιό της.
Ένα λεπτό αργότερα, η οικογένεια άκουσε μια διαπεραστική κραυγή και αμέσως μετά έναν τρομακτικό γδούπο. Ο συνταγματάρχης όρμησε προς τα εκεί που ακούστηκε ο κτύπος και βρήκε την κόρη του να κείτεται άψυχη στο κάτω μέρος της γυριστής σκάλας.

Φημολογείται ακόμα ότι και η δεύτερη κόρη είχε ένα δεσμό που,όπως και στην πρώτη περίπτωση,δεν είχε την έγκριση του πατέρα της. Σε μια ατυχή στιγμή έντασης και διαπληκτισμών μιμήθηκε το παράδειγμα της αδερφής της και κατακρημνίστηκε από την κορυφή της σκάλας.
Από εκείνη τη μέρα η τριώροφη σκάλα του οκτάγωνου σπιτιού θεωρείται στοιχειωμένη και μάλιστα συχνά εμφανίζονται να ανεβαίνουν κατά μήκος της σκάλας σκιές που τρεμοπαίζουν σαν να δημιουργούνται από φλόγα κεριού που ακολουθούνται από μια γυναικεία κραυγή και το γδούπο του κορμιού που πέφτει.ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

Στην περιοχή του βενετσιάνικου κάστρου του Φραγκοκάστελου στη νότια Κρήτη μαρτυρείται το φαινόμενο της εμφάνισης του στρατού των Δροσουλιτών.
Εκατοντάδες Κρήτες πολεμιστές αντιτάχθηκαν στην επίθεση των τουρκικών στρατευμάτων του Μουσταφά Μπέη στις 18 Μαίου 1828.

Οι Τούρκοι στρατιώτες πολιόρκησαν στενά το κάστρο και στη μάχη που κράτησε εφτά μέρες οι περίπου εξακόσιοι υπερασπιστές του, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού τους Χατζημιχάλη Δαλιάνη, θανατώθηκαν. Ο Δαλιάνης, που επέλεξε να μείνει στο κάστρο αγνοώντας τις παροτρύνσεις του στρατού του, αποκεφαλίστηκε και το κεφάλι του στάλθηκε στον Πασά. Τα κόκαλα των πεσόντων λέγεται ότι σήμερα βρίσκονται κάτω από το στρώμα χώματος που αποτελεί το δάπεδο του κάστρου.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων της περιοχής, αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, o επίδοξος παρατηρητής που είναι εφοδιασμένος με υπομονή και οξεία όραση, μπορεί να παρατηρήσει μια σκιώδη παράταξη να αφήνει τα ερείπια της εκκλησίας του Αγίου Χαράλαμπου και να προχωρά κατά μήκος των τειχών του κάστρου. Πάνοπλοι στρατιώτες, ντυμένοι στα μαύρα, προχωρούν σε απλή παράταξη παράλληλα στην ομιχλώδη ακτή.
Το φαινόμενο διαδραματίζεται στο διάστημα μεταξύ 17 και 30 Μαίου
και δε διαρκεί πάνω από 10 λεπτά.

Ντόπιοι κρητικοί αποκαλύπτουν ένα επιπλέον βοηθητικό στοιχείο: το φαινόμενο συμβαίνει συνήθως λίγο πριν την ανατολή, πράγμα που εξηγεί γιατί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων διανυκτερεύει αυτό το διάστημα κοντά στο κάστρο, με την προσδοκία να παρακολουθήσει ιδίοις όμμασι την προέλαση των γενναίων ψυχών των μαχητών.
Από τη στιγμή της μέρας που προτιμούν να εμφανίζονται προέρχεται η ονομασία "Δροσουλίτες"(δρόσος, πρωινή υγρασία στην ατμόσφαιρα).

Κάποιες προσπάθειες για επιστημονική ερμηνεία του φαινομένου προτείνουν ότι μπορεί να προκαλείται από την αντανάκλαση των ηλιακών ακτίνων από στρατιώτες σε ώρα γυμνασίων στα παράλια της γειτονικής Αφρικής. Ωστόσο η τακτικότητα και η χρονική συνέπεια του γεγονότος αποκλείει το ενδεχόμενο μιας τέτοιας σύμπτωσης.
Η ανάμνηση της θριαμβικής προέλασης των πολεμιστών σε μια παρέλαση θανάτου από αγάπη στην ελευθερία παίρνει υπόσταση στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης ακόμα και σήμερα και μπορεί να γίνει φανερή στα μάτια του αποφασισμένου επισκέπτη.Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΩΝ ΜΠΕΛ

Η ιστορία ενός ενοχλητικού και σαρδόνιου φαντάσματος, που πήρε την ονομασία Μάγισσα των Μπελ, αρχίζει το 1817 στο Τενεσί, στο σπίτι που έμενε ο John και n Lious Bell με τα εννιά παιδιά τους.
Η Μάγισσα των Μπελ εκδηλώθηκε για πρώτη φορά με φασαρία που θύμιζε πάλη σκυλιών, κλαγγή από αλυσίδες που σέρνονται στο πάτωμα και μυστηριώδεις ανθρώπινους ήχους όπως πνίξιμο και ρουφήγματα, aργότερα όμως επιδόθηκε σε πιο επικίνδυνα παιχνίδια. Ο δεκάχρονος Richard ξύπνησε μια νύχτα επειδή κάτι αόρατο του τραβούσε με βία τα μαλλιά ενώ η νεαρή Elizabeth που ήταν δώδεκα χρόνων δέχτηκε βαριά χαστούκια που άφησαν σημάδια στο πρόσωπό της.
Όταν άρχισαν οι επιθέσεις στα παιδιά η οικογένεια μίλησε στον J.Johnson, στενό φίλο και ευσεβή χριστιανό, που προσπάθησε να εξορκίσει τη Μάγισσα απευθυνόμενος σ' αυτή σε βιβλική γλώσσα,ωστόσο η Μάγισσα δε φάνηκε να πτοείται.

Ένας γείτονας,ο William Porter, που έμεινε μια νύχτα στο στοιχειωμένο σπίτι ένιωσε κάποιον να του τραβά τα σκεπάσματα,τινάχτηκε και τα βρήκε τυλιγμένα σε μπόγο στη μια μεριά του κρεβατιού. Γράπωσε σφιχτά τον τυλιγμένο μπόγο και έτρεξε προς το αναμμένο τζάκι πιστεύοντας ότι αν τον πετούσε στη φωτιά η μάγισσα θα καταστρεφόταν. Όμως αναπάντεχα ο μπόγος έγινε ασήκωτα βαρύς και άρχισε να αναδίδει μια απεχθή οσμή και ο Porter αναγκάστηκε να βγει έξω στον αέρα. Όταν επέστρεψε, η Μάγισσα είχε φύγει.
Όταν ο Johnson και άλλοι γείτονες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη Μάγισσα το πλάσμα απάντησε με έναν αμυδρό συριγμό που εξελίχθηκε σε μια αδύναμη, ψιθυριστή φωνή, που γινόταν ολοένα δυνατότερη και που στο τέλος συνοδευόταν από τραχιές αντρικές και γυναικείες φωνές που εκστόμιζαν απειλές και ντόπια κουτσομπολιά. 

Στη συνέχεια στην οικογένεια άρχισαν να παρουσιάζονται πολύ σοβαρές και οδυνηρές οργανικές αντιδράσεις. Η κοπέλα είχε απώλεια συνείδησης και λιποθυμίες και αποδείχθηκε ότι υπήρχαν βελόνες και καρφίτσες στο στομάχι της. 
Ο John Bell τα πήγε ακόμα χειρότερα. Κάποια φορά η γλώσσα του πρήστηκε τόσο που δε μπορούσε να μιλήσει για ώρες.Τον έπιασαν βίαιοι και ανεξέλεγκτοι σπασμοί στο πρόσωπο και ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή του που αναγκάστηκε να πέσει στο κρεβάτι. Τελικά διέφυγε οριστικά από την επιθετική καταδίωξη της μάγισσας με το θάνατό του από δηλητηρίαση, για την οποία ενοχοποιήθηκε ένα φιαλίδιο με σκούρο υγρό άγνωστης προέλευσης.
Παρόλα αυτά η κακόβουλη μάγισσα δεν ήθελε να τον αφήσει να ησυχάσει ούτε στην κηδεία του όπου έκανε αισθητή την παρουσία της τραγουδώντας άσεμνα τραγούδια.

Μετά από αυτό το περιστατικό φαίνεται ότι η ιστορία έφτασε στο τέλος της.
Το στοιχειό πριν εξαφανισθεί τελείως υποσχέθηκε να γυρίσει σε εκατόν επτά χρόνια, ημερομηνία που συνέπιπτε με το 1935,που ευτυχώς όμως δε συνέβη τίποτε.

Πολλές ερμηνείες έχουν προταθεί για το φαινόμενο αυτό,ψυχαναλυτικές και παραψυχολογικές, ομως καμιά δεν το εξηγεί επαρκώς.
Πάντως, αν τύχει να συναντήσετε την αλλόκοτη και επικίνδυνη μάγισσα, σας προτείνουμε να φωνάξετε κάποιον ικανό εξορκιστή ή να μετακομίσετε.


ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΣΤΕΡΟΓΝΩΣΙΑΣ
Το καλοκαίρι του 1901 οι Αγγλίδες δασκάλες Έλινορ Ζουρντέν και Αν Μόμπερλι
αποφάσισαν να κάνουν μια περιήγηση στο ανάκτορο των Βερσαλλιών. Ήθελαν να επισκεφτούν το μικρό Τριανόν, χώρο φορτισμένο με ρομαντική χροιά, επειδή ο τελευταίος βασιλικός ένοικός του ήταν η άτυχη βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα.

Στη διασταύρωση τριών μονοπατιών οι δυο γυναίκες έπεσαν πάνω σε δύο σιωπηλούς άντρες με πράσινα πανωφόρια και τρίκοχα καπέλα που κρατούσαν καροτσάκια κηπουρικής.
Οι γυναίκες αισθάνθηκαν μια απροσδιόριστη κατάθλιψη και δυσφορία.
Ακολουθώντας το ένα μονοπάτι συνάντησαν ένα μικρό κυκλικό περίπτερο όπου καθόταν ένας άντρας με μανδύα του οποίου το αποκρουστικό πρόσωπο και το σατανικό έντονο βλέμμα τις τρομοκράτησε.
Καθώς αναρωτιούνταν ποια κατεύθυνση να διαλέξουν,όρμησε προς το μέρος τους αιφνιδιαστικά ένας ωραίος άντρας με μακριά σγουρά μαλλιά κάτω από το πλατύγυρο καπέλο του και τους υπέδειξε το δεξί μονοπάτι για το μικρό Τριανόν. Εκεί η Δ. Μόμπερλυ περιεργάστηκε μια πολύ όμορφη γυναίκα με ενδυμασία εποχής που σχεδίαζε στη βεράντα του παλατιού. 

Μπαίνοντας στο παλάτι για να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του, ενώθηκαν με μια συντροφιά Γάλλων ντυμένων με ρούχα του εικοστού αιώνα και ξαναβρήκαν τη καλή τους διάθεση.
Μόνο μία εβδομάδα αργότερα οι δύο φίλες εκμυστηρεύτηκαν η μια στην άλλη την ταραχή στη συνάντηση των αινιγματικών φιγούρων.

Στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν την εμπειρία τους, διαπίστωσαν ότι την ίδια μέρα που επισκέφτηκαν τις Βερσαλλίες,τη 10η Αυγούστου,το 1792 οι επαναστατικές δυνάμεις συνέλαβαν τη βασιλική οικογένεια ,φυλάκισαν και αργότερα καρατόμησαν τη Μαρία Αντουανέτα.
Συμπέραναν ότι κατά κάποιον τρόπο είχαν ταυτιστεί με τη σκέψη της βασίλισσας, ότι είχαν εισχωρήσει στη ζωηρή και νοσταλγική ονειροπόληση που την κατέκλυσε ίσως εκείνη τη μέρα. Θα μπορούσε ακόμα να είναι μια αναπαράσταση στο συναισθηματικό-ενεργειακό πεδίο του χώρου, μια φορτισμένη ανάμνηση, των γεγονότων που διαδραματίστηκαν τότε και που οι γυναίκες εξαιτίας της ευαισθησία τους συνέλαβαν και βίωσαν έντονα.
Οι παραστάσεις που είδαν ήταν διαφορετικές μεταξύ τους, εν τούτοις τα στοιχεία επαληθεύτηκαν από τις ιστορικές πηγές. 

Και οι ψηφίδες δείχνουν να συνταιριάζονται στο μωσαικό.
Ο χάρτης της τοποθεσίας του μικρού Τριανόν του αρχιτέκτονα του παλατιού Richard Mick (1783)επιβεβαίωσε τη διάταξη του χώρου και των κτισμάτων που είδαν στην κατάσταση οραματισμού τους οι φίλες.
Ο άντρας που τις βοήθησε να προσανατολιστούν θα μπορούσε να είναι ο αγγελιοφόρος που έτρεξε στο μικρό Τριανόν για να ειδοποιήσει τη βασίλισσα για μια ομάδα επαναστατών που ερχόταν στις 5 Οκτωβρίου του 1789.
Οι άντρες με τα καροτσάκια θα μπορούσε να είναι μέλη της ελβετικής φρουράς για τη προστασία του βασιλκού ζεύγους.
Ο απωθητικός άντρας θα ήταν ο κόμης ντε Βοντρέιγ που στάθηκε κακός φίλος για τη βασίλισσα όταν ενθάρρυνε αντιβασιλικές πρωτοβουλίες.
Και επίσης όταν η αν Μόμπερλι είδε το παρτραίτο της Μαρίας Αντουανέτας πείσθηκε ότι η γυναίκα που είχε δει στον κήπο του μικρού Τριανόν ήταν η βασίλισσα……

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ανάμεσα στις πολλές ιστορίες που διαδίδονται για στοιχειωμένα σπίτια στον ελλαδικό χώρο συγκαταλέγεται η ιστορία του Διαμαντέικου σπιτιού στην περιοχή του Αχλαδόκαμπου.
Η υπηρέτρια του παλιού αρχοντικού ήταν η πρώτη που ανέφερε πως είδε κάποιες φευγαλέες θεόρατες παρουσίες να πλανιούνται στο σπίτι.
Πίστεψε όπως είπε πως ήταν βρικόλακες που έκαναν την εμφάνισή τους κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και επιχειρούσαν να φάνε το αλεύρι από τις αποθήκες.
Το 1925 το σπίτι πουλήθηκε στην οικογένεια Σελλή.
Οι καινούριοι ένοικοι ένιωσαν δυσφορία και ανησυχία με τη διάχυτη αίσθηση εχθρότητας στην ατμόσφαιρα, με τους ανεπαίσθητους ήχους αργόσυρτων βημάτων και το απειλητικό συναίσθημα ότι κάποιος τους παρακολουθούσε.
Λίγους μήνες αργότερα η κατάσταση χειροτέρεψε, απότομοι υπόκωφοι κρότοι, πάταγοι και βουητά μυστηριώδους προέλευσης τάρασσαν τον ύπνο τους και τους ξυπνούσαν ξαφνικά τα βράδια.
Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι αόρατα πλάσματα προσπαθούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με διάφορους τρόπους, μανταλώνοντας τις πόρτες, αλλάζοντας θέση στα προσωπικά αντικείμενα, μισανοίγοντας τα πορτόφυλλα, ανάβοντας φώτα και προκαλώντας αλλόκοτες δαιμονικές λάμψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Αυτά τα φαινόμενα δοκίμασαν γερά τα νεύρα των ενοίκων και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το ιδιόμορφο σπίτι.
Οι επόμενοι κάτοικοι του αρχοντικού ήταν οι οικογένειες Διαμαντογιάννη και Δολίτση. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής κάποια από τα μέλη της οικογένειας βρήκαν ατυχή και ανεξήγητο θάνατο και κυκλοφόρησε η φήμη ότι το σπίτι είναι καταραμένο.
Αρκετά χρόνια αργότερα,το 1945, μια παράξενα ηχηρή αστραπή πάνω από την οροφή του σπιτιού φαίνεται πως ήταν το τελευταίο σημάδι του περίεργου όντος το οποίο μπορούμε να υποθέσουμε ότι θεώρησε αρκετή την αναστάτωση που προκάλεσε και από εκείνη τη μέρα εξαφανίστηκε μια και καλή από το κτίσμα.


ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ο Ερευνητής Γιώργος Πάλμος καθοδηγεί το ρεπορτάζ,στην έρευνα για τα ανεξήγητα φαινόμενα και στοιχειωμένα σπίτιαΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)


Η ιστορία βρίθει μυστηρίων και ανεξήγητων φαινομένων -- από εξαφανίσεις στο τρίγωνο των Βερμούδων μέχρι τη χαμένη πόλη της Ατλαντίδας -- που τυγχάνουν πλήθος εικασιών και ελάχιστων απαντήσεων.
'Όμως με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν νέα στοιχεία να έρθουν στο φως; Η σειρά «Αναζητώντας μυστήρια» θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτές τις νέες θεωρίες για να δώσει απαντήσεις σε ανεξήγητα μέχρι σήμερα ερωτήματα της ιστορίας.


Το τρίγωνο του διαβόλου - Devil's triangle

Το τρίγωνο των Βερμούδων, μια περιοχή 500.000 τετραγωνικών μιλίων στον Ατλαντικό, αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξήγητο μυστήριο σε όλο τον κόσμο.
Πλοία και αεροπλάνα εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος. Η ομάδα της σειράς «Αναζητώντας μυστήρια» παίρνοντας μαζί της έναν από τους ελάχιστους επιζώντες ενός αεροπορικού συμβάντος στο Τρίγωνο των Βερμούδων προσπαθεί να διαπιστώσει τι μπορεί να αποπροσανατολίζει τους πιλότους. Η εξερευνητική ομάδα κάνει καταδύσεις στα νερά των Βερμούδων σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα συντρίμμια του πρώτου αεροσκάφους που εξαφανίστηκε στην περιοχή.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

Μία αληθινή ιστορία που αξίζει να διαβάσετε


πηγή φωτο: lifestyle.gr
Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμινγκ, ζούσε στο Αyrshire ( Σκωτία ). Μια μέρα ενώ δούλευε για να ζήσει τη φαμίλια του, άκουσε να καλούν σε βοήθεια από το γειτονικό βάλτο. Άφησε τα εργαλεία του κάτω και έτρεξε να βρει τον φοβισμένο νεαρό που είχε χωθεί όλος μέσα στο βάλτο και φώναζε προσπαθώντας να ελευθερωθεί.
Ο αγρότης έσωσε τον νεαρό που αλλιώς θα αργοπέθαινε σκληρά . Την άλλη μέρα μια πολυτελής άμαξα έφτασε στο σπίτι του. Ένας ευγενής κομψά ντυμένος άντρας κατέβηκε και συστήθηκε ως ο πατέρας του αγοριού που είχε σώσει ο αγρότης. " Θέλω να σας ανταμείψω. Σώσατε τη ζωή του γιου μου " είπε στον αγρότη.
 " Δεν θα δεχτώ πληρωμή γι αυτό που έκανα ", του απάντησε εκείνος.
Την ίδια στιγμή ο μικρός γιος του αγρότη βγήκε στη πόρτα του φτωχικού τους." Είναι ο γιος σας;" ρώτησε ο ευγενής..." Μάλιστα " ,απάντησε περήφανος ο αγρότης.
 " Τότε σας προτείνω να μου επιτρέψετε να προσφέρω στο γιο σας την ίδια εκπαίδευση με το δικό μου. Αν ο γιος μοιάσει στον πατέρα, είμαι βέβαιος ότι θα γίνει κάποιος που και οι δύο θα είναι περήφανοι ".
Ο αγρότης δέχτηκε. Ο γιος του αγρότη Φλέμινγκ, φοίτησε στα καλύτερα σχολεία και στο τέλος πήρε το δίπλωμά του, από την Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου St. Marie του Λονδίνου.
Έγινε ένας  μεγαλόπνοος ( γιατρός ), από τους πιο ξακουστούς του κόσμου.
Το 1927 ο διάσημος γιατρός Αλέξανδρος Φλέμινγκ ανακάλυψε την πενικιλίνη.
Πολύ αργότερα ο γιος του αριστοκράτη που είχε σωθεί μικρός στο βάλτο, προσβλήθηκε από πνευμονία.
Ποιος του έσωσε τη ζωή αυτή τη φορά;...σώθηκε χάρη στη πενικιλίνη!
Το όνομα του αριστοκράτη Άγγλου; Σερ Ράντολφ Τσόρτσιλ και ο γιος του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ...
Ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Σερ Αλέξανδρος Φλέμινγκ παρέμειναν φίλοι σε όλη τους τη ζωή.
Ο Σερ Αλέξανδρος Φλέμινγκ πέθανε το 1955, σε ηλικία 74 ετών στο Λονδίνο. Ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ πέθανε το 1965, σε ηλικία 95 ετών στο Λονδίνο. Τους έθαψαν στο ίδιο κοιμητήριο...

από e-mail αναγνώστη

ΔΕΙΤΕ: Πώς οι πλαστικές τις έκαναν κούκλες!Κάποιες φορές οι πλαστικές επεμβάσεις μπορούν να κάνουν θαύματα! …

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες:
wonders of make up and plastic surgery01 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery02 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery03 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery04 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery05 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery06 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery07 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery08 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery09 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery10 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery11 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery12 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery13 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery14 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery15 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery16 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery17 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery
wonders of make up and plastic surgery18 Wonders Of Make Up And Plastic Surgery 

Τα 10 στυλιστικά «εγκλήματα» των γυναικών!Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (1)
Το πρόβλημα είναι όταν το στυλ, είναι μια λέξη άγνωστη για κάποιες γυναίκες, οι οποίες επιδίδονται σε εγκληματικές στυλιστικές επιλογές! Σου παραθέτουμε τα δέκα μεγαλύτερα λάθη, ώστε -τουλάχιστον εσύ- να τα αποφύγεις!


  • 1. Η υπερβολή βλάπτει
Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (3)
Πολλές γυναίκες, στην προσπάθεια τους να εντυπωσιάσουν, συνοδεύουν το ντύσιμο τους με πολλά αξεσουάρ, με αποτέλεσμα να χάνεται η κομψότητα. Ένα εντυπωσιακό κολιέ είναι αρκετό από μόνο του, δε χρειάζεται τη συνοδεία βραχιολιών… Ας μη ξεχνάμε ότι “πολυτέλεια είναι η απλότητα”.

  • 2. “Δείξε μου το σωματότυπο σου να σου πω τι θα φορέσεις”
Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (11)
Γυναίκες με παραπάνω κιλά φοράνε κοντά σορτσάκια, αδιαφορώντας για τα βλέμματα απορίας δεξιά και αριστερά στα νησιωτικά σοκάκια. Άλλες που είναι πολύ αδύνατες ή δεν έχουν καμπύλες, παίρνουν αγκαζέ το στράπλες χωρίς να καταλαβαίνουν ότι το δικό τους less δεν κολακεύει ιδιαίτερα τέτοιες επιλογές. Προτίμησε να βάλεις κάτι πού να ταιριάζει στο σώμα σου και να αγκαλιάζει τις καμπύλες σου.

  • Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (10)3. Ό,τι είναι στο Vogue “δεν είναι στη μόδα”
Ναι, το βλέπουμε στα περιοδικά και μας αρέσει… Αυτό δε σημαίνει ότι πάνω μας θα δείχνει ακριβώς όπως αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία. Το να αντλούμε ιδέες και να εμπνεόμαστε, δεν είναι κακό, αλλά δε χρειάζεται και να το παρακάνουμε.
  • 4.Αποτυχημένο… mix and match
Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (4)
Η ανάμειξη πολλών χρωμάτων δε φέρει πάντα το καλύτερο στυλιστικό αποτέλεσμα, ακόμα και αν θέλουμε να δείξουμε τη καλή μας διάθεση μέσω των χρωματιστών ρούχων μας!Δεν θα πρέπει φυσικά να φοβόμαστε τα σχέδια και τα χρώματα, αλλά καλό θα είναι να τα περιορίζουμε σε δύο με τρία το πολύ κάθε φορά.

  • 5. Όταν φαίνεται η τιράντα του σουτιέν…
Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (2)
Ποτέ μα ποτέ δε πρέπει να φαίνονται τα εσώρουχα μέσα από τα ρούχα μας, ιδιαίτερα τα “κάτω”, είναι αντιαισθητικό και τραβάει σε λάθος σημεία τα βλέμματα!

  • Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (9)6. Τζιν “εφιάλτης”
Τζιν: κλασική επιλογή των γυναικών ,είναι άνετο και ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα… Όμως το να μην ξεκολλά από πάνω σου δεν είναι και ότι καλύτερο… Μια ψηλόμεση φούστα ή ένα μακρύ αέρινο φόρεμα, είναι μακράν καλύτερη επιλογή.
  • 7. Ασιδέρωτα ρούχα
Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (5)
Mπορεί ο ελεύθερος χρόνος στις μέρες μας να σπανίζει, αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να βγαίνεις έξω από το σπίτι με ασιδέρωτα ρούχα! Είναι πέντε λεπτά υπόθεση, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

  • 8. “Όλα στη φόρα”
Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (8)
Και όμως… Κανένας άντρας, ή τουλάχιστον ένας μικρός αριθμός, είναι εκείνος που του αρέσει να βλέπει μια γυναίκα να φορά ελάχιστα ρούχα. Μια κοντή φούστα ΔΕΝ πρέπει να συνδυάζεται με ανοιχτό- ξώπλατο μπλουζάκι. Προτιμήσε να αφήσεις ακάλυπτο ένα μέρος του σώματος σου… Για παράδειγμα, πόδια ή πλάτη, όχι όλα μαζί.

  • Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (7)9. Όταν η τσάντα είναι μεγαλύτερη από σένα
Στυλιστικό ατόπημα που καίει: πολλές petit γυναίκες κρατούν τεράστιες τσάντες! Το να είσαι μικροσκοπική δεν είναι κακό, εξάλλου τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια- αλλά δε χρειάζεται να “χάνεσαι” πίσω από την τσάντα!
  • 10. Απεροιποίητα μαλλιά και άκρα
Τα 10 στυλιστικά "εγκλήματα" των γυναικών! (6)
‘Ενα καλοχτενισμένο μαλλί αλλά και καλοφτιαγμένα νύχια συνδέονται άμεσα με ένα ωραίο στυλιστικό αποτέλεσμα, οπότε δώσε τους λίγη βάση! Δε χρειάζεται να πας σε κομμωτήριο, μπορείς να τα καταφέρεις και μόνη σου. Αρκεί να μη βγεις από το σπίτι με φαγωμένα νύχια και μαλλιά… αφάνα!
Ας μη ξεχνάμε λοιπόν ότι το να έχεις το δικό σου προσωπικό στυλ, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Μια προσεγμένη εμφάνιση σου φτιάχνει τη διάθεση, παραδέξου το…