συνεχίζε να κοιμάσε και να υπακούεις..

Ακόμα ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ που καταπιάνεται με τα επίπεδα ελέγχου της εξουσίας και το πως αυτή εφαρμόζεται επάνω μας από τη στιγμή της γέννησης μας και σε ολόκληρη την διάρκεια της ζωής μας. 
Πώς η ιεραρχία βοηθά στη διατήρηση του καθεστώτος πάντα με την βοήθεια του κράτους και των εταιριών.Ωμό, σε κάποια σημεία, απότομο σε άλλα, αλλά ουσιαστικό και με βάθος για αυτόν που έχει το κουράγιο να παρακολουθήσει. 
Άλλο ένα εργαλείο αφύπνισης της μάζας που συνεχίζει να κοιμάται και να υπακούει ..(καντε κατεβασμα για να παιζει ολο και σβηστε οτι αλλο κατεβει μαζι με αυτο μερικοι θελουν να περάσεις τα δικα τους προγραμματα με αυτο τον τροπο.μονο για οσους ξερουν απο pc)

The Evilness of Power [Greek Subtitles] from Zeitgeist Greece on Vimeo.

Η Monsanto είναι ο παγκόσμιος ηγέτης ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ντοκιμαντερ,

Η Monsanto είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όσο αναφορά τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς (GMO) όπως επίσης και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες εταιρίες στην ιστορία της βιομηχανίας. Αυτή η αυτοκρατορία για πάνω από έναν αιώνια έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο τοξικά προϊόντα που πουλήθηκαν ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των polychlorinated biphenyls (PCBs) και το ζιζανιοκτόνο Agent Orange που ήταν υπεύθυνο για την ισοπέδωση των δασών στο Βιετνάμ. Βασισμένο πάνω σε εξονυχιστική έρευνα η ταινία συνδέει τα κομμάτια της ιστορίας της εταιρίας ανάμεσα σε έως τώρα κρυμμένα έγγραφα και αμέτρητες μαρτυρίες.


ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ (video)

Ο παγκόσμιος έλεγχος των μαζών!..


Το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου μαζών έχει πάντα τον τρόπο του να πανικοβάλει τις ανθρώπινες κοινωνίες, που δεν το υπηρετούν. Πότε με ιούς γρίπης, πότε με «κάρτες πολίτη» και πότε με πολέμους, επιχειρούν να χειραγωγήσουν τον άνθρωπο χρησιμοποιώντας ανδρείκελα του συστήματος, τα λεγόμενα φερέφωνα ή παπαγαλάκια, που πληρώνονται αδρά για να «ξελαρυγγιάζονται» στα κανάλια και όπου αλλού!..
Γουσταύος Λε Μπον (1841-1931), συγγραφέας του περίφημου έργου: «Η Ψυχολογία των Μαζών».
ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου των ανθρωπίνων μαζών είναι κάτι που εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται από κοσμοκράτορες, για να χειραγωγήσουν την ανθρώπινη σκέψη, ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε εποχής.

Στην αρχαιότητα, για παράδειγμα, αν κρίνουμε μ’ αυτά που διαβάζουμε στον Πολύαινο, τον Πλούταρχο, τον Διόδωρο Σικελιώτη, αλλά και άλλους συγγραφείς, είχαν την δυνατότητα να επηρεάζουν τις μάζες με μεθόδους που δεν διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο θάνατος του Αθηναίου στρατηγού Κίμωνα. Κατ’ εντολή του ιδίου ο θάνατός του (στο Κίτιον της Κύπρου) επί 30 ημέρες έμεινε άγνωστος εις τον στρατό του, για να μην πανικοβληθούν οι Αθηναίοι και να νικήσουν τους Φοίνικες και τους Κίλικες, που ήσαν μαζί με τους Πέρσες, ενώ ταυτόχρονα κατατρόπωναν τον στρατό που ήταν στην παραλία!.. Ό,τι είδαμε αργότερα με τον Ελ Σιντ!..
Επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το γνωστό σε όλους «άρτον και θεάματα» (ιπποδρομίες, αρένες κλπ) είχε σαν στόχο όχι απλώς τον έλεγχο των μαζών, αλλά τον τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να κατευθύνουν τα πλήθη εις βάρος τού όποιου αντιπάλου!
Στο Βυζάντιο τα πράγματα, από πλευράς ελέγχου των μαζών, δεν ήσαν διαφορετικά. Η ευπιστία των πολιτών ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι είναι σήμερα ακόμη και σε απλά πράγματα που μπορούσε να κάνει ένας Αυτοκράτορας, για να ελέγξει ή παρασύρει τα πλήθη. Και τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά "ων ουκ έστιν αριθμός"!
Σήμερα, όπως διαπιστώνουν οι φίλες και φίλες, η παγκόσμια εξουσία βρήκε τον τρόπο να ελέγχει και κατευθύνει τους πάντες με την τηλεόραση της τρομολαγνίας και το διαδίκτυο στις όποιες εκφάνσεις του. Ακόμη και ορισμένοι «χάκερς» παίζουν το όποιο παιχνίδι ελέγχου του ατόμου με τη δυνατότητα προσβάσεως στα προσωπικά δεδομένα που έχει αρχειοθετημένα ο ανύποπτος πολίτης στον υπολογιστή του! 
Αλλά το παγκόσμιο σύστημα δεν αρκείται εκεί. Πρέπει να τρομοκρατήσει και -ει δυνατόν- να εξοντώσει (;) ολόκληρους πληθυσμούς, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες, που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας από τους πάσης φύσεως «μπλόγκερς», οι οποίοι αποκάλυψαν τους εγκεφάλους των διαφόρων δήθεν επιδημιών, που «εξαπέλυσαν» στον κόσμο διάφορους «ιούς» (της γρίπης, των χοίρων ή των ζόμπι που μας ετοιμάζουν τώρα), για να μπορούν, πέραν των άλλων, να θησαυρίζουν ορισμένες παντοδύναμες φαρμακευτικές εταιρίες ανά τον κόσμο!
Ένα μονάχα: Για να εξαναγκάσουν τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια, που προωθούσαν διάφορες εταιρίες, κι επειδή δεν μπορούσαν να τον υποχρεώσουν, αφού οι ίδιοι οι γιατροί δεν εμβολιάζονταν, επιστράτευσαν την τότε υπουργό Υγείας (ας μην πούμε το όνομά της) να κάνει δημόσια το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να παρασύρει τουλάχιστον τους εύπιστους εις τον εμβολιασμό. Και το έκανε (!!).
Μιλάμε για τέτοιες γελοιότητες, που ωστόσο κάποιοι κύριοι θησαύρισαν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν με τα καμώματά τους.
Αλλά να ήσαν μόνον αυτά; Κάποιοι λένε ότι μας κάνουν ακόμη και ειδικούς ψεκασμούς στον αέρα με ειδικά αεροπλάνα καθώς τα τοξικά καρκινογόνα μεταλλικά σωματίδια, που διασκορπούν, περνούν άμεσα στον ανθρώπινο οργανισμό με την αναπνοή και προσβάλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα!
Όταν ο Γουσταύος Λε Μπον έγραφε το βιβλίο «Η Ψυχολογία των Μαζών» ίσως να γνώριζε κάτι περισσότερο από μας που βλέπουμε, δυστυχώς, να επαληθεύεται εις το ακέραιο.
Κλείνοντας, να θυμίσουμε μόνο ένα στίχο του Διονυσίου Σολωμού:
«Βασανισμένε μου λαέ, αγνέ κι αγαπημένε,πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»!..

Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

Ψυχοτρονική διαχείριση μαζών - Εκφυλίζοντας την βούληση για αντίσταση


Μια εκπληκτικά προφητική έρευνα-ανάλυση που γράφτηκε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, λίγες ημέρες πριν από την τα δραματικά γεγονότα στο SOFITEL της Νέας Υόρκης και την σύλληψη του Στρος-Καν περιγράφει το είδος των σκοτεινών ψυχικών-ψυχοτρονικών επιχειρήσεων στις οποίες ήταν προφανώς ήταν κοινωνός ο πρώην ισχυρός άνδρες του ΔΝΤ, μέχρι στην στιγμή που - κατά τα φαινόμενα - "αποφασίστηκε" η εξουδετέρωσή του. Στο άρθρο αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται η κατάληψη ενός ολόκληρου κράτους με την αφαίρεση της βούλησης των πολιτών του να αντιδράσουν και επιτυγχάνεται ο έλεγχος εγκεφάλου και συνειδήσεων ακκόμα και με μια απλή ραδιοφωνική εκπομπή. Πριν από λίγο ο Junker Stark εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ δήλωσε ανενδοίαστα πλέον ότι "Η απώλεια εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη, προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή" σε ένα Έθνος που πλέον δεν αντιδρά. Κατά τον Stark αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση δημοσιονομικής ισορροπίας, ενώ τόνισε ότι η πλήρης συμμόρφωση με τους κανόνες του πακέτου βοήθειας είναι απόλυτα βασική, δηλαδή με τα όσα ζητά η τρόικα από τις χώρες, τις οποίες στηρίζει. Δηλαδή της ανάληψης του ελέγχου της χώρας ακολουθεί η λεηλάτηση πόρων και αγαθών. Τι συνέβη και έφτασαν στην "εξουδετέρωση" του Στρος-Καν. Μία απίστευτα προφητική έρευνα-ανάλυση στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, δίνει εκ των προτέρων κάποιες απαντήσεις
.


ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ....

Ξεκίνησα να πάω σε ένα μαγαζάκι που είναι περίπου ένα τέταρτο δρόμος από το σπίτι μου. Το μαγαζάκι αυτό είναι ένας τόπος ευτυχίας για μένα. Η ιδιοκτήτρια μια γυναίκα γεμάτη φαντασία, χιούμορ, ευγένεια, έχει δημιουργήσει ένα χώρο που μοιάζει με μια φωλιά θησαυρών. Εχω καθίσει ώρες σ΄αυτό το μαγαζάκι σκαλίζοντας τα μικρά θαύματα που έχει μαζέψει, πίνοντας αχνιστό καφέ και κουβεντιάζοντας για χίλια δυο πράγματα.... Μια από αυτές τις μικρές οάσεις ανθρωπιάς και ομορφιάς μέσα στη ασχήμια..

Εφτασα κούτσα κούτσα, γιατί ακόμα φοράω το μποτάκι μου νάρθηκα, κι έμεινα εκεί να κοιτάω τις άδειες τζαμαρίες και το λουκέτο στη πόρτα σαν χαμένη.... Μπήκε λουκέτο στο παράδεισο. Οπως μπήκε στο παλιό μπακάλικο που κάθε φορά που πέρναγα στεκόμουν να απολαύσω τις μυρουδιές μιας εποχής που είχε οριστικά χαθεί. Οπως μπήκε λουκέτο και στο μαγαζάκι με τις επιδιορθώσεις που μας είχε βγάλει μια ζωή από τα δύσκολα....

Ισως φταίει που είμαι από μια γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε τα πρώτα της χρόνια βλέποντας ακόμα καλαίσθητες εικόνες γύρω. Είμαι από εκείνα τα αγύριστα κεφάλια που θεωρούν κατοικία πολυτελείας εκείνη έχει ένα μικρό κήπο, ανθρώπους να κουβεντιάζουν και σπιτικό φαί να μυρίζει. Από εκείνα τα αγύριστα κεφάλια που θεωρούν πως τα τεράστια σουπερ μάρκετ, οι ουρανοξύστες, οι αχανείς κατοικίες οι φραγμένες παραλίες και οι ζωές γεμάτες φανταχτερά ηλίθια μπιχλιμπίδια είναι φτιαγμένα για ράτσες δράκων κι όχι ανθρώπων....

Σιχαίνομαι τα τηλεκατευθυνόμενα ψώνια στα παραφορτωμένα υπερ-μαρκετ των απρόσωπων πολυεθνικών, σιχαίνομαι το σινεμά στις απρόσωπες τεράστιες αίθουσες της φαστ-φουντ διασκέδασης. Μ'αρέσει ο μικρός κινηματογράφος β΄προβολής με τ΄αφιερώματα.... Κι αυτό το μαγαζάκι μου άρεσε πιο πολύ από όλα.

Δεν είναι οι ανώνυμοι, ασήμαντοι για τα μεγάλα σχέδια μικροί επιχειρηματίες της γειτονιάς που νοιώθουν το λουκέτο στο πετσί τους, είναι μια ολόκληρη κοινωνία που κλειδώνει σιγά σιγά τη ψυχή της σε ότι σχημάτιζε την  την ατομικότητά της. Η επέλαση των θηρίων της ισοπέδωσης δεν στέλνει στη χρεοκοπία απά ανθρώπους, στέλνει στο αφανισμό την ομορφιά της ζωής.

Στο χέρι μας είναι να κραυτήσουμε φυλαγμένα μέσα μας όσα προλάβαμε να δούμε και να μάθουμε, αρνούμενοι να κλειδωθούμε μέσα. Ο επερχόμενος κίνδυνος δεν είναι να χαθούν οι αξίες μας είναι οι καινούργιες γενιές να μην προλάβουν να μάθουν καν, ποιες ήταν αυτές.....

Μεταφυσικές Θεωρήσεις...


Μεταφυσική είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που προσπαθεί να ερμηνεύσει την φύση της πραγματικότητας του όντος και του κόσμου. Το όνομά της αντλεί την προέλευσή του από το έργο Μετά τα φυσικά του Αριστοτέλη. Η μεταφυσική θέτει ερωτήματα όπως τα παρακάτω:
  • Ποια είναι η φύση της πραγματικότητας;
  • Ποια είναι η θέση της ανθρωπότητας στο σύμπαν;
  • Είναι η αντίληψη των χρωμάτων αντικειμενική ή υποκειμενική;
  • Υπάρχει ο κόσμος εκτός του νου μας;
  • Ποια είναι η φύση των πραγμάτων, των γεγονότων, του χώρου (τόπων);
Βασικός κλάδος της μεταφυσικής είναι η οντολογία, η έρευνα σχετικά με το τι όντα (πράγματα) υπάρχουν στον κόσμο και ποιες είναι οι μεταξύ τους σχέσεις. Ο μεταφυσικός επίσης προσπαθεί να διερευνήσει τα νοητικά μοντέλα μέσω των οποίων οι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι τον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας την ύπαρξη, την έννοια του σκοπού, τις ιδιότητες των πραγμάτων, τον χώρο, τον χρόνο, την αιτιότητα και την πιθανότητα.Σε πρόσφατους χρόνους, ο όρος «μεταφυσική» έχει επίσης χρησιμοποιηθεί με κάποια χαλαρότητα, αναφερόμενος σε θέματα που είναι πέρα από τον φυσικό κόσμο. Ένα βιβλιοπωλείο μεταφυσικής, για παράδειγμα, δεν είναι κάποιο που εμπορεύεται βιβλία οντολογίας, αλλά κυρίως κάποιο που πουλάει βιβλία για πνεύματα, θέματα πίστης, τις δυνάμεις των κρυστάλλων, αποκρυφισμό και άλλα παραπλήσια αντικείμενα.Πριν από την ανάπτυξη της μοντέρνας επιστήμης, οι επιστημονικές ερωτήσεις ετίθεντο ως τμήμα της μεταφυσικής, γνωστής ως «φυσική φιλοσοφία». Ο όρος «επιστήμη» από μόνος του, σήμαινε «γνώση». Η επιστημονική επανάσταση ωστόσο, μετέτρεψε την φυσική φιλοσοφία σε μία εμπειρική και πειραματική δραστηριότητα, διάφορη από την υπόλοιπη φιλοσοφία, και στο τέλος του 18ου αιώνα, άρχισε να ονομάζεται «επιστήμη» για να διαχωριστεί από τη φιλοσοφία.Έτσι, η μεταφυσική κατέληξε να αποτελεί τον φιλοσοφικό εκείνο τομέα, που προοριζόταν για την εξέταση θεμάτων πέρα από τον φυσικό κόσμο. Η φυσική φιλοσοφία και η επιστήμη μπορούν ακόμα να θεωρηθούν ως θέματα της μεταφυσικής, εάν ο ορισμός της «μεταφυσικής» συμπεριλαμβάνει εμπειρικές ερμηνείες.
Η μεταφυσική είναι ένας κλάδος της φιλοσοφίας που αποτελείται από την οντολογία και την κοσμολογία. Με την "ασθενή" έννοια, ο όρος μεταφυσική χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στις διάφορες New Age, μη-εμπειρικές ιδέες όπως ότι η ενέργεια ( τσι, πράνα) εναρμονίζεται, ισορροπείται, ευθυγραμμίζεται, ξεμπλοκάρεται κλπ. Αν και η μεταφυσική με την "ασθενή" έννοια είναι η πιο συχνή στο Λεξικό του Σκεπτικιστή, εδώ ασχολούμαστε με την "ισχυρή" έννοια του όρου.Ο όρος "μεταφυσική" συχνά χρησιμοποιείται για ν' αναφερθεί σε ιδέες και θεωρίες ως προς το τι είδους υπάρξεις είναι πραγματικές, τη φύση αυτών των υπάρξεων και των εννοιών και της γλώσσας που χρησιμοποιούμε για να σκεφτούμε, να μιλήσουμε ή να γράψουμε γι' αυτές τις υπάρξεις. Για παράδειγμα μια θεωρία του νου θα είναι μια μεταφυσική θεωρία που ασχολείται με νοητικά φαινόμενα και έννοιες όπως ηαντίληψη, η ιδέα, η συνείδηση, η μνήμη, η πρόθεση, το κίνητρο, η λογική κλπ.Παρ' ολ' αυτά, τυπικά ο όρος "μεταφυσική" χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει πιο ευρείες θεωρίες της πραγματικότητας, και για πιο ευρεία θέματα που αφορούν στη φύση της πραγματικότητας.Γιατί υπάρχει το κάτι και όχι το τίποτα; Υπάρχει ελεύθερη βούληση ή όλες οι πράξεις καθορίζονται από αίτια; Δημιουργήθηκε το Σύμπαν ή υπήρχε πάντα; Υπάρχουν πνευματικές οντότητες; Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Ποιά είναι η φύση του Σύμπαντος, της ουσίας, της αιτιότητας κλπ; Όλες αυτές είναι μεταφυσικές ερωτήσεις.Οι περισσότεροι φιλόσοφοι θα συμφωνούσαν πως οι μεταφυσικοί ισχυρισμοί δεν είναι επιστημονικοί ισχυρισμοί και πως αντιφατικοί μεταφυσικοί ισχυρισμοί δεν μπορούν να ελεγχθούν εμπειρικά ώστε να εξακριβωθεί ποιός είναι ψευδής. Για παράδειγμα ο υλισμός και ο δυϊσμός είναι αντιφατικοί αλλά και οι δύο θεωρίες είναι συνεπείς με την εμπειρία και δεν υπάρχει κάποιο εμπειρικό γεγονός που να μπορεί να διαψεύσει κάποιον απ' τους δύο.Συχνά λέγεται πως η σύγχρονη φιλοσοφία άρχισε με τον Καρτέσιο, όταν αυτή άρχισε να εστιάζει σε επιστημολογικές ερωτήσεις, δηλαδή ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση, τη φύση και τα όρια της γνώσης. Οι μεταφυσικές εικασίες σχετικά με τα είδη της πραγματικότητας, που κάποτε επικρατούσαν στη δυτική φιλοσοφία, άρχισαν σταδιακά να δίνουν τη θέση τους σε προσεκτικές αναλύσεις για το τι μπορεί να λεχθεί λογικά για την πραγματικότητα, δεδομένων αυτών που ξέρουμε για το πως βιώνουμε την πραγματικότητα και το πως παράγουμε ιδέες για την πραγματικότητα.Οι φιλόσοφοι προτάσσουν διάφορους λόγους υπέρ κάποιας μεταφυσικής θεωρίας. Κάποιος πιστεύει πως η θεωρία κάποιου είνια πιο συνεπής από μια άλλη θεωρία, ή ότι οι πεποιθήσεις κάποιου έχουν περισσότερη επεξηγηματική δύναμη ή απαιτούν λιγότερες υποθέσεις. Μερικοί αντιλέγουν πως οι μεταφυσικές τους πεποιθήσεις "κολλάνε" καλύτερα με ότι είναι γνωστό από άλλους κλάδους όπως η επιστήμη, η ιστορία ή η ψυχολογία. Κάποιοι επικρίνουν αντίπαλες θεωρίες ως είναι πολύ "τραβηγμένες": πιθανές αλλά αστήρικτες.Μερικοί υπερασπίζουν τις μεταφυσικές τους ιδέες με το να επικαλούνται τις συνέπειες των ιδεών τους: πχ δίνουν ελπίδα για μια μεταθανάτια ζωή ή δίνουν νόημα στην ύπαρξη. Άλλοι ισχυρίζονται πως τέτοιες σκοπιμότητες είναι άσχετες με την αλήθεια των ισχυρισμών και υποδεικνύουν πως οι ιδέες αυτές στηρίζονται περισσότερο σε επθυμίες παρά σε καλές λογικές αιτίες.Μιας και οι συνεκτικές μεταφυσικές ιδέες δεν μπορούν να διαψευσθούν, μερικές φορές υποστηρίζεται πως οι φιλόσοφοι εμμένουν στις μεταφυσικές τους θεωρίες περισσότερο λόγω προσωπικής ιδιοσυγκρασίας και ταμπεραμέντου παρά δεδομένων και αποδείξεων.Ορισμένοι θεωρούν ότι η μεταφυσική αντανακλά το "υψηλότερο" στην ανθρώπινη φύση, την ώθηση να καταλάβουμε τη φύση και το Σύμπαν μέσα στα οποία βρίσκουμε τον εαυτό μας, καθώς προχωρούμε προς το αναπόφευκτο τέλος μας. Άλλοι θεωρούν τη μεταφυσική , ειδικά τις μεταφυσικές εικασίες σχετικά με μη-εμπειρικές και υπερβατικές πραγματικότητες, λίγο πολύ...αρλούμπες. Ίσως ο Καντ να είχε δίκιο όταν είπε πως αν και δεν μπορούμε ποτέ να ελπίζουμε ν' απαντήσουμε τις μεταφυσικές μας ερωτήσεις, δεν μπορούμε να μην τις ρωτάμε έτσι κι' αλλιώς.

Η μεταφυσική θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί την περισσότερο παρεξηγημένη ένοια, αφού ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη σημασία του όρου αυτού. Έτσι, κάποιοι θα την ταυτίσουν με την παραψυχολογία, ενώ άλλοι θα αναγνωρίσουν σε αυτή άσκοπες και κενές θεωρίες φανταστικών διαστάσεων. Στην πραγματικότητα, η μεταφυσική είναι ένας τομέας φιλοσοφικού στοχασμού, που σκοπό έχει να ανακαλύψει και να μελετήσει την ουσία και την απόλυτη αρχή των πραγμάτων που κινούν τη φύση.  Για ορισμένες μεταφυσικές θεωρίες όμως, οι αρχές αυτές δεν βρίσκονται παρά μονάχα σε αυτό που στέκει αόρατο μέσα στο σύμπαν. Και ως εκ τούτου, μια πολύπλοκη κοσμική ιεραρχία από οντότητες και δυνάμεις περιγράφτηκαν από τους ερευνητές του άυλου κόσμου, οι οποίες, αν και μακριά από τη γνώση μας, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο μέσα στο φυσικό γίγνεσθαι.
Το ανεξήγητο και το υπερφυσικό ασκούσαν στον άνθρωπο μια ιδιαίτερη γοητεία σε όλη τη διαδρομή της ιστορίας του. Οι προγονικές γενιές το λάτρεψαν. Πολλές αρχέγονες κοινωνίες, μέχρι και σήμερα, έχουν στηρίξει πάνω στη λατρεία του υπερφυσικού τις αξίες τους, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό τους. Το ανεξήγητο και το υπερφυσικό είχαν συνδεθεί από καταβολής του ανθρώπου με τη θρησκεία, σε όλες τις μορφές της. Φιλοσοφίες και κοσμοθεωρίες, αρχής γενομένης από τον Αριστοτέλη, προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τα «μετά τα φυσικά» φαινόμενα, εντάσοντας τα στη λογική και την εμπειρία. Αργότερα, με την επιβολή του, ο χριστιανισμός αφομοίωσε τα ρεύματα που προύπήρχαν στις δικές του δοξασίες και διδαχές. Έτσι, σιγά σιγά, το υπερφυσικό και το ανεξήγητο ξεχάστηκαν κάτω από τα αδιάψευστα συμπεράσματα της επιστήμης και η επικράτηση του ορθολογισμού στο δυτικό πολιτισμό εξαφάνισε κάθε είδους ανησυχία. Οτιδήποτε, πριν από τους δυο παγκόσμιους πολέμους, εθεωρείτο μη εξηγήσιμο, ήταν άνευ ενδιαφέροντος. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν τα τελευταία χρόνια…
Ο κλάδος της φιλοσοφίας που κα­λείται μεταφυσική πήρε το όνομά του από το έργο του ΑριστοτέληΜετά τα Φυσικά.Το έργο αυτό αποτελείται από μικρότερα έργα, που δεν έχουν γραφεί όλα την ίδια εποχή. Αργότερα οι σχολιαστές των έργων του Αριστοτέλη έδωσαν σ' αυτή τη συλλο­γή τον τίτλοΜετά τα Φυσικά, γιατί στον κατάλογο των έργων του την τοποθέτησαν ύστερα από το βιβλίο του με τον τίτλοΦυ­σικά. Ο ίδιος ο Αριστοτέλης ονομάζει τη φιλοσοφία που αναπτύσσεται σ' αυτό τοέργο"πρώτη φιλοσοφία", αναγνωρίζοντας τον κεντρικό και ουσιώδη χαρακτήρα.Ο όρος "μεταφυσική" υπονοεί ότι ο κλά­δος αυτός της φιλοσοφίας ασχολείται με ερωτήματα -όπως αυτά που αναφέραμε στο πρώτο κεφαλαίο του βιβλίου-που βρί­σκονται πέρα από τα όρια της φυσικής. Η "πρώτη φιλοσοφία" του Αριστοτέλη μάς επιτρέπει να διερευνήσουμε τέτοια ερωτή­ματα, αφού ασχολείται με το ονστην καθο- λικότητά του,σε αντίθεση με τις επιμέρους επιστήμες που εξετάζουνόψεις ήμέρη του όντος.Είναι σχεδόν γενικά αποδεκτό ότι το κυριότερο ερώτημα της μεταφυσικής εί­ναι το "τι είναι το ον". Με το ερώτημα αυ­τό εννοούμε συνήθως "τι υπάρχει" και, ειδικότερα, ποια είναι τα βασικά είδη των όντων που υπάρχουν και μέσω ποιων γνω­ρισμάτων τα διακρίνουμε και τα κατηγορι­οποιούμε. Έτσι η μεταφυσική φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό οντολογία.
  
πηγές 
  • sceptick.gr
  • Φανταστικά Πλάσματα (Γιώργος Ιωαννίδης)
  • Ανεξήγητα Υπερφυσικά Φαινόμενα (Αλκμήνη Ψυλοπούλου)
  • wikipedia
  • strangefiles.net

9/11 - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ντοκιμαντερ,


Στις 09/11/2001 δυο αεροπλάνα χτύπησαν τους "Δίδυμους Πύργους" των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής οι οποίοι μετά από λίγο κατέρρευσαν. Άλλο ένα αεροπλάνο έπεσε στο πεντάγωνο και άλλο ένα στην Πενσιλβανία. Από τότε πολλά τα ερωτηματικά... Ίσως αυτό το μικρο ντοκιμαντέρ να σας λύσει μερικές από τις απορίες που ίσως θα έχετε. Η...
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗ NASA ΣΕ ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Περίπου 38 χρόνια μετά το Project Daedalus, που απέδειξε ότι τα ταξίδια από το ένα άστρο του γαλαξία μας στο άλλο είναι πραγματοποιήσιμα, το Project Icarus έχει ξεκινήσει ως εθελοντική προσπάθεια να κατασκευάσει το διαστημόπλοιο που θα κάνει το ταξίδι αυτό σε άλλα αστέρια του γαλαξία μας.

Στο τιμόνι του βρίσκεται ένας Έλληνας, ο δόκτωρ Ανδρέας Τζιόλας, καθηγητής αστροφυσικής στο πανεπιστήμιο της Αλάσκα. Το Project Icarus ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009. «Η πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι όσοι αποτελούμε την ομάδα Icarus δεν έχει να κάνει πλέον με την απόδειξη ότι όλα τα ταξίδια είναι εφικτά. Αυτό έχει αποδειχθεί ήδη. Εμείς προσπαθούμε να σχεδιάσουμε το ίδιο διαστημόπλοιο που θα ταξιδέψει σε ένα άλλο άστρο», λέει ο καθηγητής στον «Ελεύθερο Τύπο».

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν ακόμη δυο Έλληνες, ο δόκτωρ Δήμος Χωματάς, ο οποίος ασχολείται με το σχεδιασμό των τηλεπικοινωνιών του σκάφους και τον Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος εργάζεται τώρα πάνω στο διδακτορικό του στον τομέα της φυσικής για τις επιστήμες του διαστήματος.

«Εμείς τώρα σχεδιάζουμε κομμάτι-κομμάτι το διαστημόπλοιο που θα μπορέσει να καλύψει τις τεράστιες αυτές αποστάσεις σε λίγο χρόνο, βασισμένοι αφενός στη σημερινή τεχνολογία και αφετέρου στην εθελοντική συμμετοχή επιστημόνων από ολόκληρο τον κόσμο», προσθέτει ο Ανδρέας Τζιόλας.

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ.


Οι δύο εικόνες που βλέπετε, δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ της Ελευθεροτυπίας το 2001, λίγες μέρες πριν την επίθεση τους δίδυμους πύργους της Ν.Υόρκης (είναι αλήθεια, δεν είναι "μούφα").
Όπως είναι φυσικό, εξάπτουν τη φαντασία, αφού απεικονίζουν τους δίδυμους πύργος του WTC, αεροπλάνα και η λεζάντα στη δεύτερη, 2 μέρες πριν την επίθεση έλεγε "τρέξε για να σωθείς" .
Ας δούμε...δύο -τελείως διαφορετικά- σενάρια,...

που αναπτύσσονται σε δύο άρθρα:
(σημείωση: στην εικόνα η ημερομηνία δεξιά είναι λάθος: το σωστό είναι 9.9.2011)

1.Το πρώτο είναι στο "Ελληνοκρατείν" και κινείται στο μοτίβο της "συνομωσιολογίας" με ή χωρίς ειαγωγικά. Λέει:

Οι δύο αυτές εκπλητικές, για το θράσος τους, εικόνες εδημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "'Εψιλον" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" στις 26 Αυγούστου και 9 Σεπτεμβρίου του 2001. Λιγότερο από μήνα πριν την καταστροφή των δύο πύργων. Είναι ΦΟΒΕΡΕΣ!!! Τα αεροπλάνα (δύο), οι δίδυμοι πύργοι, ο ήλιος που παραπέμπει σε έκρηξη! Όλο το αποτρόπαιο σκηνικό! Και οι λεζάντες!!! Άσχετες προς οποιοδήποτε κείμενο (;;;;;), θρασύτατα προκλητικές στην προφητικότητα τους!
Τι έλεγαν οι λεζάντες στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ:
-στις 26 Αυγούστου : Να είσαι έτοιμος! Έρχεται δηλαδή το κακό.
στις -9 Σεπτεμβρίου: Δύο ημέρες πριν το κακό. Τρέχα να σωθείς!!

Τι συμβαίνει εδώ; Γιατί δεν επενέβη ο εισαγγελεύς; Γιατί κανείς δεν μιλά;

Όταν από τηλεοράσεως, ηρωτήθη άνθρωπος της εφημερίδας για τις εικόνες, απήντησε: Είναι κακό να κάνει κάποιος τζόκινγκ στη Νέα Υόρκη;

Να επέμβη ο εισαγγελευς όχι μόνον για το πώς εγνώριζε η εφημερίδα, αλλά και διότι θεωρούν χαχόλους τους Έλληνες.

2. Η απάντηση έρχεται από ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας που υπογράφει ο "ΙΟΣ", της 18/10/2004.
Λέει ο "ΙΟΣ":
Διαβολικές συμπτώσεις
Στα χνάρια του Γιώργου Καρατζαφέρη οι αποκαλύψεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου
Εξέπληξε και πάλι το πανελλήνιο ο τηλεσόουμαν Τριανταφυλλόπουλος. Αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε στα εύκαμπτα κουταλάκια και την τηλεπάθεια των ηλεκτρικών συσκευών ούτε περιορίστηκε στα εξώγαμα δημοτικών αρχόντων της επαρχίας. Η έρευνά του την περασμένη Κυριακή πήγε ακόμα πιο βαθιά. «Αποκάλυψε» δύο γραφικά σκίτσα από το «Εψιλον» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (26/8/2001 και 9/9/2001), τα οποία εμφάνισε ως «προφητικά» για την επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001.

Το κακό είναι ότι την ίδια έμπνευση με τον Μάκη την είχε εγκαίρως, δηλαδή πριν από τρία χρόνια, ο άνθρωπος που έχει αναγάγει τη συνωμοτική θεωρία σε πολιτική πράξη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Βέβαια και εκείνος δεν είχε κάνει καμιά ανακάλυψη. Είχε απλώς εκμεταλλευτεί ένα χιουμοριστικό πικρό σχόλιο του Χρήστου Μιχαηλίδη, ο οποίος πρόβαλε από τη στήλη του στην «Ε» (14/9/01) το σκίτσο του "Εψιλον" της 9/9/01 με το ερώτημα πώς δεν έχουν ακόμα επέμβει οι αμερικανικές υπηρεσίες μέσα στο κλίμα υστερίας εκείνων των πρώτων ημερών μετά το χτύπημα. «Αλίμονό μας», έγραφε ο Μιχαηλίδης, «εάν πέσει στα χέρια των Αμερικανών το προηγούμενο τεύχος του "Εψιλον"». Και περιέγραφε τη γραφιστική σύνθεση: «(βλέπετε) τους δίδυμους πύργους του Μανχάταν και δύο αεροπλάνα, το ένα από αριστερά και το άλλο από δεξιά, να περνούν ξυστά ή και να κατευθύνονται πάνω τους. Με τη σχιζοφρένεια που επικρατεί ανάμεσα σε εκείνους στην Αμερική που ζητούν εκδίκηση εδώ και τώρα, άντε να εξηγήσεις στον οργισμένο πράκτορα που ενδέχεται να καταπλεύσει στα γραφεία μας, ότι "ξέρετε, κύριε, αυτό το γράφημα το έφτιαξε ένα δικό μας παιδί (ο Κώστας Αγγελετάκης) που το όνειρό του είναι να επισκεφθεί το Μανχάταν και, εκεί γύρω, να κάνει τζόκινγκ"».

Και το μεν FBI και η CIA ευτυχώς δεν ενδιαφέρθηκαν, τσίμπησε όμως ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να τσαλαβουτήσει στον πανικό και την ακατάσχετη φημολογία εκείνων των ημερών. Για την υπόθεση έχουμε γράψει στις 28/10/01 («Ειδήσεις στην ομίχλη»), όπου συγκεντρώναμε όλες τις «εμπιστευτικές» πληροφορίες, τις φήμες και τις εξωφρενικές υποθέσεις που διαδίδονταν τότε ανά την υφήλιο. Ο κ. Καρατζαφέρης επικέντρωσε την προσοχή του σε δύο υποθέσεις. Η πρώτη είναι τα σκίτσα του «Ε» και η δεύτερη η γνωστή τερατολογία ότι οι «Εβραίοι της Νέας Υόρκης είχαν ειδοποιηθεί για το χτύπημα και γι' αυτό δεν πήγαν στους πύργους».

Για τα σκίτσα έκανε ο Λαάρχης ειδική εκπομπή (20/9/01), αλλά τα φιλοξένησε και πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα του (22-23/9/01). Με τίτλο «Προ-κήρυξη στην Ελευθεροτυπία» και υπέρτιτλο «Στην αγαπημένη εφημερίδα των τρομοκρατών η μεγάλη πρωτιά», ο Καρατζαφέρης αναφέρει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν δήθεν την υπόθεση και ότι «η ερμηνεία των σχεδιαγραμμάτων απομακρύνεται από τη θεωρία της 'συμπτώσεως' λόγω της ιδιόμορφης ιδεολογικοπολιτικής γραμμής ορισμένων συντακτών της 'Ε'».

Και τώρα (17/10/04) την ίδια ξαναζεσταμένη ιστορία μας τη σερβίρει η εκπομπή τουAlter «Κίτρινος Τύπος», με τη σφραγίδα του κορυφαίου Ελληνα ρεπόρτερ. Εκεί να δεις συμπτώσεις.

- Οπως ο Γιώργος, έτσι κι ο Μάκης περιορίζεται να δείξει το σκίτσο και αφήνει τον τηλεθεατή με την απορία. Δεν κάνει τον κόπο να δείξει όλη τη σειρά των ανάλογων σκίτσων σε περασμένα τεύχη του «Ε» που έχουν ως μόνιμο στοιχείο στο φόντο τους δύο αεροπλάνα και τον ήλιο.

- Οπως ο Γιώργος, έτσι και ο Μάκης αναφέρει ότι το σκίτσο δείχνει τα αεροπλάνα να πέφτουν στους πύργους. Δεν διανοείται ότι πρόκειται για απλή εναέρια κυκλοφορία.

- Οπως ο Γιώργος έτσι και ο Μάκης επισημαίνει τη θέση του ήλιου στο σκίτσο, αναφέροντας ότι είναι πρωί, όπως το πραγματικό γεγονός.

- Οπως ο Γιώργος, έτσι και ο Μάκης μιλά για «συμπτώσεις». Αφήνει όμως ένα μεγάλο υπονοούμενο, το οποίο συμπληρώνουν οι καλεσμένοι του, παρασυρμένοι από τη σπουδαία «αποκάλυψη».

Αυτές οι συμπτώσεις έχουν πολλά να πουν για την ποιότητα της δημοσιογραφικής έρευνας των δύο έμπειρων δημοσιογράφων (και τηλεοπτικών σταρ), αλλά ο Μάκης ξεπερνά το δάσκαλό του. Ο ήλιος, κατά τον Μάκη, μπορεί να συμβολίζει και την έκρηξη: «Δείτε έναν ήλιο εκτυφλωτικό, γιατί μπορεί να παραπέμπει σε μια έκρηξη, ένα μπαμ». Και παρακάτω: «Τα αεροπλάνα πέφτουν στους δίδυμους πύργους και δίπλα ένας ήλιος εκτυφλωτικός, ένα μπαμ, μια έκρηξη». Για να μη μείνει καμιά αμφιβολία ότι το σκίτσο συνδέεται με την επίθεση, επιδίδεται και σε μια σειρά αριθμητικών συλλογισμών. Μετράει τις τρύπες στο παράθυρο του σκίτσου και διαπιστώνει ότι είναι τόσες όσες και οι ημέρες που χωρίζουν τη δημοσίευση από το συμβάν. Και συνεχίζει: «Στο δεύτερο σκίτσο, αν κρύψουμε αυτά τα δύο σημεία, φαίνεται ένας ωροδείκτης που δείχνει 8:30, την ώρα που έπεσαν τα αεροπλάνα». Αλλά οι αριθμητικές παρατηρήσεις δεν στερεύουν: «Είναι δημοσιευμένο στη σελίδα 65 του περιοδικού, δηλαδή 6+5=11. Το τεύχος του 'Εψιλον' είναι το 542 (5+4+2=11), η δε ημερομηνία του τεύχους 26 Αυγούστου 2001, δηλαδή 2+6+2+1=11». Μ' άλλα λόγια, στο «κόλπο» δεν είναι μόνο ο δημιουργός, αλλά και οι υπεύθυνοι του «Ε» και της «Ελευθεροτυπίας» που το τοποθέτησαν στο κατάλληλο τεύχος!

Επιφωνήματα θαυμασμού από το πάνελ συνοδεύουν τις αριθμητικές αυτές «αποκαλύψεις». Βέβαια, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος έχει την ευστροφία να αποδίδει σε άλλους την μπουρδολογία. Ο ίδιος δεν υιοθετεί αυτά τα συμπεράσματα! «Αναζήτησα φίλους Αραβες, οι οποίοι δίνουν σημασία στο συμβολισμό των εικόνων και αυτοί μου τα είπαν»