τα διαφορετικά πρόσωπα της ανεργίαςΗ Σοφία Παπαϊωάννου ανοίγει τον συγκλονιστικό φάκελο της ανεργίας μέσα στην κρίση

Εσείς σε τι σουπερ μάρκετ πατέ?


 γραφει (white pigeon)Λοιπόν  εδω και ένα χρόνο πήγαινα σε ένα όχι και τόσο γνωστό σουπερ μάρκετ
Σήμερα είπα να πάω σε ένα μεγάλο γνωστό από αυτά που βλέπετε στην τηλεόραση. αν και σχετικά πρωί είχε κόσμο. έχοντας

Πτώμα αλλοδαπού σε ξενοδοχείο στη Μύκονο


Βρέθηκε μέσα σε σακούλες απορριμμάτων
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για 38χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος εργαζόταν περιστασιακά στο ξενοδοχείο και είχε δηλωθεί η εξαφάνιση

Περισσότερη ευτυχία δίνουν η οικογένεια, οι φίλοι, ο σεβασμός των άλλων και η αίσθηση ότι ορίζουμε οι ίδιοι τη ζωή μας
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Αν πιστεύατε ότι όποιος κερδίζει το λαχείο παραμένει ευτυχισμένος για την υπόλοιπη ζωή του μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο για το θέμα, τα χρήματα μπορούν μεν να «αγοράσουν» ένα πολυπόθητο αίσθημα ασφάλειας και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά έχουν ελάχιστη επίδραση στην καθημερινή διάθεση ενός ατόμου και στο αίσθημα της ευτυχίας.

« Στην ερώτηση αν τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία, η απάντηση είναι:"Ναι, αλλά λίγο ". Σε αντιδιαστολή με τη φιλοσοφική πεποίθηση κάποιου ότι η ζωή του "πάει καλά", η ευτυχία φαίνεται να έχει εκπληκτικά μικρή σχέση με τα χρήματα και πολύ μεγαλύτερη με την αγάπη της οικογένειας, την υποστήριξη των φίλων, τον σεβασμότων άλλων και την αίσθηση ότι ορίζουμε οι ίδιοι τη ζωή μας και έχουμε μια δουλειάπου μας "γεμίζει" » λέει ο καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του ΙλινόιςΕντ Ντίνερ, ο οποίος συνέβαλε στη διεξαγωγή της παγκόσμιας έρευνας για λογαριασμό της εταιρείας δημοσκοπήσεων Gallup.
Το εκπληκτικό με τη μελέτη, η οποία διεξήχθη το 2005-2006 και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε επιστημονικό περιοδικό, δεν αφορά αποκλειστικά το εύρος της. Παρ΄ ότι η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε σε 136.000 άτομα από 132 χώρες και οι δημοσκόποι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με όσους βρίσκονταν σε πόλεις, ενώ προσέγγισαν πόρτα πόρτα όσους βρίσκονταν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να εξασφαλίσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα, τα αποτελέσματα ήταν καθολικά για όλους. Ατομα και των δύο φύλων, όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων, που προέρχονται από διαφορετικές πολιτισμικές, οικονομικές και πολιτικές πραγματικότητες της υφηλίου, συμφωνούν ότι τα θετικά συναισθήματα και η χαρά της ζωής ελάχιστα αφορούν τα χρήματα.

Οι ερευνητές είχαν τη δυνατότητα να εξετάσουν μια πλειάδα από στοιχεία των ερωτηθέντων. Αφορούσαν το εισόδημά τους, το επίπεδο ζωής τους, το κατά πόσον καλύπτονταν οι βασικές τους ανάγκες για τροφή και στέγαση, το τι είδους ηλεκτρικές συσκευές διέθεταν για τη διευκόλυνση της καθημερινής τους ζωής και το κατά πόσο ικανοποιούνταν οι συναισθηματικές τους ανάγκες. Επίσης, ερωτήθηκαν αν ένιωθαν ότι είχαν τον σεβασμό των γύρω τους, αν είχαν οικογένεια και φίλους στους οποίους θα μπορούσαν να υπολογίζουν σε μια ανάγκη, πόσο ελεύθεροι ένιωθαν να επιλέγουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, να μαθαίνουν καινούργια πράγματα ή « να κάνουν ό,τι κάνει ο καθένας καλύτερα ». Φυσικά, όπως και προηγούμενες, μικρότερης κλίμακας, μελέτες και η παρούσα απέδειξε ότι το ποσοστό ικανοποίησης του καθενός από τη ζωή του αυξάνεται ανάλογα με το προσωπικό και το εθνικό του εισόδημα. Για παράδειγμα, οι Δανοί θεωρούνται πρωταθλητές κόσμου, με ποσοστό 82% να δηλώνει ευχαριστημένο με τη ζωή του και αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα είναι 31% και για το... Τόγκο μόλις 1%. «Ενώ όμως είναι αλήθεια ότι αν γίνει κάποιος πλουσιότερος θα είναι γενικά πιο ευχαριστημένος με τη ζωή του, αυτό δεν θα σημάνει και περισσότερο ενθουσιασμό για τη ζωή ή ότι θα την απολαμβάνει και περισσότερο » εξηγεί ο δόκτωρ Ντίνερ.


ΤΟ «ΧΟΝΤΡΟ» ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ, ΟΣΟ... 
4 Ο σεβασμός των άλλων. Διότι συνεπάγεται την προσωπική αξιοπρέπεια.

4 Η οικογένεια. Ο δρόμος για την ευτυχία περνάει «υποχρεωτικά» από την ομόνοια στους κόλπους της. 4 Οι φίλοι. Είναι δίκτυο ασφαλείας που παρέχει συντροφικότητα και, αν παραστεί ανάγκη, στήριξη. 4 Η δημιουργική εργασία.Γεννά αισθήματα ολοκλήρωσης και ηθικής ανταμοιβής.

4 Η αίσθηση ότι ελέγχεις τη ζωή σου. Ανεξαρτησία (ή επιλεγμένες εξαρτήσεις) και αυτοδιαχείριση.


το δικιο το αδικο και οι συμαχιες


οταν μονος περπατας στη ζωη και εχεις δικιο ,οταν μονος εισαι και εχεις απεναντι σου εκατο ,οταν εχεις το δικιο με το μερος σου και το αδικο οι εκατο απεναντι σου ,μη φοβηθεις τιποτα και προχωρα ,γιατι οσες συμαχιες και να υπαρξουν με

Τρίκαλα: Απίστευτο! Παπάδες-τοκογλύφοι δάνειζαν με τόκο 500%!

Το κύκλωμα άρχισε να αποκαλύπτεται μετά από καταγγελία ιερέα που είχε δανειστεί από τους τοκογλύφους παπάδες!

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΉΓΗΤΟΥ - ΠΡΟΦΗΤΙΚΆ ΌΝΕΙΡΑ


Εκπομπή με θέμα τα προφητικά όνειρα .


Επιστήμονας "μολύνθηκε" από ιό ηλεκτρονικού υπολογιστή!

Ο βρετανός επιστήμονας Mark Gasson ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε από ιό ηλεκτρονικού υπολογιστή, μετά την εμφύτευση από τον ίδιο ενός μολυσμένου μικροτσίπ στο χέρι του, προκειμένου να «προσβάλει»

Πώς επηρεάζει το Ιντερνετ τον ανθρώπινο εγκέφαλο!

Αίσθηση και μεγάλη συζήτηση προκαλεί η κυκλοφορία νέου βιβλίου στις ΗΠΑ, που υποστηρίζει ότι οι σύγχρονες ηλεκτρονικές μας συνήθειες και η πληθώρα πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά σκοτώνουν όχι μόνο τη μνήμη, την υπομονή, και την ικανότητά μας να

Μην ακουμπάτε τα λάπτοπ στο σώμα σας!

Σύμφωνα με ιατρική μελέτη από τους Επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βασιλείας, όσοι συνηθίζουν να τοποθετούν του φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για ώρα στα πόδια τους, κινδυνεύουν από σοβαρές δερματικές βλάβες όπως το σύνδρομο toasted skin syndrome. Πρόκειται για όψη διάστικτου δέρματος με σκούρες κηλίδες.
 Δύο περιπτώσεις αποχρωματισμού στα πόδια.
 Μία τέτοια περίπτωση είναι του 12χρονου Ελβετού (στην