Oι Μύθοι του Ανέμου / Η ιδέα της ψυχής


image

<< Αν εμπιστευτούμε τη γλώσσα μας >>, είπε κάποτε ο Φρόυντ, << τότε η κίνηση του αέρα είναι αυτή που μας γέννησε την εικόνα της πνευματικότητας, εφόσον το πνεύμα δανείστηκε την ονομασία του από την ανάσα του ανέμου >>.
Πράγματι, η λέξη πνεύμα στα λατινικά λέγεται << spiritus >>, που σημαίνει αναπνοή του Θεού, ενώ στα ελληνικά δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα στις δυο έννοιες της λέξης << πνεύμα >> και το ίδιο συμβαίνει και με τη λέξη << ρούαχ >> τόσο στα αραβικά όσο και στα εβραϊκά.
Η ιδέα της ψυχής γεννήθηκε από την πνευματική αρχή της ατομικότητας. Στο εξής ο άνθρωπος άρχισε να προικίζει με ψυχή όλα τα πράγματα της φύσης, με την ίδια ψυχή που ανακάλυψε μέσα στο εαυτό του κι ο άνεμος, όπως πάντα, μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν.

Δ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΕΚΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ»


Δεν υπάρχει μόνο ένα, αλλά πάρα πολλά σύμπαντα –συγκεκριμένα δέκα εις την πεντακοσιοστή και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο, ενώ δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις. Αυτές είναι μερικές νέες επιστημονικές ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ερευνητική του ομάδα ο Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας A&M και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που μίλησε χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σχετικά με το πείραμα του CERN και την πειραματική διερεύνηση της ύπαρξης του Πολυσύμπαντος (multiverse).
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Νανόπουλος εκτιμά, με βάση μαθηματικές εξισώσεις, ότι είναι δυνατό να υπάρχουν δέκα εις την πεντακοσιοστή σύμπαντα, σύμφωνα με τη θεωρία της Υπερσυμμετρίας (SUSY) και των Υπερχορδών, η οποία προβλέπει ότι, εκτός από τις γνωστές τέσσερις «μεγάλες» διαστάσεις -τρεις του χώρου (μήκος, πλάτος, ύψος) και ο χρόνος- υπάρχουν ακόμα έξι ή επτά, που βρίσκονται «διπλωμένες» σε τρομερά μικρό χώρο, ανεβάζοντας σε 10 ή 11 τον συνολικό αριθμό των διαστάσεων. «Ζούμε σε δέκα διαστάσεις, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Τρία γιγάντια διαστημόπλοια στην επίθεση Γη το 2012;42826.jpegμεταφραση google UFO συναντά έγινε ιδιαίτερα συχνό στα μέσα του 20ου αιώνα, όταν στάθηκε αδύνατον να αγνοήσει περιστατικά εμφανίσεις UFO πια.Ειδικές υπηρεσίες που ξεκίνησε για την ίδρυση ειδικών τμημάτων για τα στρατεύματα αεράμυνας, μυστικές εργαστήρια οργανώθηκαν για να μελετήσει το φαινόμενο. Δεν αποκλείεται, ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν ήδη ευκαιρίες να σπουδάσουν θραύσματα

ΠΈΝΤΕ ΘΩΡΗΚΤΆ ΕΧΘΡΙΚΆ ΠΛΗΣΙΆΖΟΥΝ ΤΗ ΓΗ, ΓΡΆΦΕΙ Η «ΠΡΆΒΝΤΑ»!


ImageΠέντε αστρικά battleships εκ των οποίων το ένα έχει μήκος 242 χλμ και άλλα δύο πάνω από 200 χλμ., σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της ρωσικής εφημερίδας «Pravda» έχουν εντοπιστεί από τη ΝΑSA και θα αφιχθούν στη Γη το 2012 με καθόλου φιλικές διαθέσεις. Ήδη υπολογίζεται ότι βρίσκονται πίσω από την τροχιά του Πλούτωνα

Η Αστρική Δίνη του Αντεν: Ένα Μυστήριο σε Εξέλιξη


imageΤους τελευταίους μήνες γίναμε μάρτυρες του απηνούς διωγμού του Τζούλιαν Ασάνζ, δημιουργού του ιστότοπου WikiLeaks, ο οποίος δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα διάφορων κυβερνήσεων και μυστικών υπηρεσιών. Εκείνο όμως που φαίνεται να «καίει» πραγματικά είναι ένα αρχείο που φέρεται να έχει ακόμα στην κατοχή του ο Mr WikiLeaks και αφορά σ’ ένα μυστηριώδες φαινόμενο στον Κόλπο του Αντεν. Για το φαινόμενο αυτό υποτίθεται ότι έχει στηθεί μια γιγαντιαία μυστική επιχείρηση, στην οποία και συμμετέχουν 27 χώρες.
Είναι δυνατόν η μεγαλύτερη διεθνής ναυτική δύναμη που έχει

12 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με μια Coca-Cola !Η παρακάτω λίστα δοκιμάστηκε με την κανονική Coca-Cola. Μην τα προσπαθήσετε με την...
Coca-Cola διαίτης ή τις άλλες παραλλαγές της, γιατί απλά θα χάσετε το χρόνο σας....
1. Σας κάηκε το φαγητό στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα; Μην ανησυχείτε καθόλου. Καθαρίστε τα ρίχνοντας μέσα Coca-Cola και βάζοντας τα πάνω στο μάτι να βράσει το αναψυκτικό. Θα φύγουν όλοι οι λεκέδες.

2. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε μία ολοκαίνουργια φωτογραφία να μοιάζει σαν παλιά σέπια. Βουρτσίστε ελαφρώς τη φωτογραφία με Coca-Cola και στεγνώστε τη γρήγορα. Μην τη στεγνώσετε υπερβολικά γιατί θα

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ. H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα.Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό.
Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δεν θα πάθετε ποτέ

Τα οφέλη της coca-cola!Τα οφέλη της coca -cola! Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει όταν πιούμε λίγη κοκα κόλα!
Tα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.
20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

Ενισχύστε τη μνήμη σας σε μία ώρα


Μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να θυμηθείτε
imageΣτους περισσότερους από εμάς έχει συμβεί να προσπαθούμε να θυμηθούμε οτ όνομά κάποιου και να μη μπορούμε. Οι δυνατότητες της μνήμης αρχίζουν να εξασθενούν λίγο μετά τα 30, αλλά δεν είναι ποτέ αργά να ακονίσετε τη δική σας! Τι μπορείτε να κάνετε:
1. Κάντε μια… μουντζούρα

Μη νιώθετε ένοχοι όταν μουντζουρώνετε την ώρα των βαρετών συσκέψεων. Σας βοηθά να συγκεντρωθείτε και να συγκρατήσετε

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑΤα μάτια μας επιτρέπουν να βλέπουμε το χώρο τριγύρω μας, μετατρέποντας το φως σε ηλεκτροχημικά σήματα στους νευρώνες. Είναι ένα από τα πιο όμορφα όργανα του σώματός μας καθώς τα χρώματα που μπορεί να πάρει είναι άπειρα (δείτε εδώ μερικά όμορφα παραδείγματα). Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 10 ενδιαφέροντα πράγματα για τα μάτια…

1. Οι μυς των ματιών είναι οι πιο ισχυροί μυς του σώματος για την δουλειά που κάνουν. Είναι 100 φορές πιο δυνατοί από όσο θα

Ζάκυνθος: Αντί για νερό βρήκαν πετρέλαιο!


Αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας η συνέχιση των δεκατριών γεωτρήσεων στην περιοχή του παραθαλάσσιου χωριού Κερίου στη Ζάκυνθο, λόγω εύρεσης πετρελαίου.


Σύμφωνα με το amaliadapress οι γεωτρήσεις είχαν σκοπό να βελτιώσουν την υδροδότηση του νησιού ωστόσο η εμφάνιση κοιτασμάτων πετρελαίου προκάλεσε αλλαγή στα σχέδια των τοπικών Αρχών καθώς πλέον το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καλλιέργειες.

Το τέλος του «ελληνικού ονείρου»


Η μείωση του βιοτικού επιπέδου δεν είναι ευχάριστη εξέλιξη και προκαλεί εύλογες αντιδράσεις, ιδιαίτερα στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ομως, η επιβαλλόμενη αλλαγή του τρόπου διαβίωσης των Ελλήνων σηματοδοτεί και το τέλος του άκρατου υλισμού και, υπό αυτή την έννοια, εμπεριέχει ένα στοιχείο εξυγίανσης. Το διαστρεβλωτικό και χωρίς ηθικούς φραγμούς μοντέλο που επικράτησε τις τελευταίες δεκαετίες ήταν ένα άδικο και επικίνδυνο τερατούργημα.
Το σημερινό αδιέξοδο δεν είναι μόνον οικονομικό, είναι και ηθικό. Και σε αυτό έχουμε συμβάλλει όλοι, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Δεν είναι μόνο το αναποτελεσματικό και αντιπαραγωγικό

Θ.Πάγκαλος.....Ο πιο κακομαθημένος λαός της ΕυρώπηςimageΜε τις πρακτικές των Ες Ες παρομοίασε τις επιθέσεις στελεχών του Συνασπισμού εναντίον του, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του σε πολιτικό περιοδικό. Έκανε λόγο για αριστερή δικτατορία στον τύπο και τη διανόηση. Απέκλεισε την πιθανότητα κοινωνικής εξέγερσης χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες "μικροαστούς" και "κακομαθημένους"
Σε νέους βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο πολιτικό περιοδικό "Crash".

SEX / Άλλα Μου Λεν Τα Μάτια της , Και Αλλά το Μυαλό της...imageΑν θέλεις να κατανοήσεις το μυστηριώδες γυναικείο μυαλό, πρέπει να αντιληφθείς τη λειτουργία του.
Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης, ο εγκέφαλος των εμβρύων είναι προορισμένος να γίνει κορίτσι. Αν το συγκεκριμένο έμβρυο έχει θηλυκά γονίδια, ο εγκέφαλός του θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατ' αυτόν τον τρόπο. Στην αντίθετη περίπτωση, όμως, όπως στη δική σου, στον τρίτο μήνα ένα ζευγάρι από μικροσκοπικούς όρχεις αρχίζει να εκτοξεύει τεστοστερόνη σε όλο το υπό ανάπτυξη σώμα.
Η συγκεκριμένη ορμόνη εισβάλλει στον εγκέφαλο που

Έθαψαν στις Άλπεις την ανθρώπινη ύπαρξηΦοβούμενοι ενδεχομένως το τέλος του κόσμου, Ευρωπαίοι επιστήμονες «έκρυψαν» το ψηφιακό μας γονιδίωμα, για τους ανθρώπους του μέλλοντος… Το πολύτιμο «ψηφιακό γονιδίωμα» αποθηκεύτηκε σε μυστικό υπόγειο οχυρό, βαθιά κάτω από τις Άλπεις για χρήση από τις μελλοντικές γενιές. Ορισμένοι άνθρωποι σκέφτονται μόνο το αύριο, αλλά άλλοι (ευτυχώς) προτιμούν να «βλέπουν» πολύ μακριά στο μέλλον. Ευρωπαίοι επιστήμονες, αρχειοφύλακες και βιβλιοθηκάριοι, φοβούμενοι μήπως κάποτε οι

ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΈΠΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΈΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ


Είναι ένα από τα πλέον ανεξήγητα φαινόμενα, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους στους αγρούς προκαλώντας την έκπληξη και το θαυμασμό τόσο των χωρικών όσο και των επιστημόνων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια λογική εξήγηση για το σχηματισμό τους.

Αν και στη Βρετανία το φαινόμενο των σχεδίων πάνω στις καλλιέργειες είναι αρκετά συνηθισμένο, αυτή τη φορά, το νέο σχέδιο που εμφανίστηκε στην περιοχή του Ντεβάιζις κοντά στο Γουίλτς, προβλημάτισε τους πάντες, για ένα διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά. Το σχέδιό

Γιατί η ραδιενέργεια είναι επιβλαβής για τους οργανισμούς;


Η Υβριδιακή ΚατάραTο άρθρο είναι εμπνευσμένο απο την δουλειά του-της FrequencyFence(Ψευδώνυμο η όνομα)


Η πολιτική, η οικονομία, η διασκέδαση, τα ΜΜΕ, τα Έθνη, οι αρχηγοί, τα παγκόσμια,γεγονότα, οι πόλεμοι ακόμη και ο καιρός είναι προκάλυμμα για το ΜΑΤΡΙΞ. Πιστεύοντας αυτήν την ψεύτικη πραγματικότητα, επιτρέποντας στις σκέψεις σας και στην ενέργεια σας να καταναλωθούν από τον καθημερινό μύλο της επιβιώσεως με τα ατέλειωτα ψέματα και τις ασημαντότητες, ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΛΙ ΣΑΣ.

"ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ"... ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΠαράξενα φώτα, σκιές, φωνές, έντονο μαγνητικό πεδίο είναι κάποια απ'τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί ή ειπωθεί για τη "Σπηλιά του Νταβέλη" στην Πεντέλη, το μυστήριο όμως παραμένει και κανείς μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο μέρος..Το σπήλαιο

ΙΑΠΩΝΙΑ, ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΙ HAARP


ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΗΧΟΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ!!Οι αναφορές έρχονται απο σχεδόν όλο τον κόσμο San Diego, LA, West VA, Florida, New York/New Jersey, Canada, UK,,
Το βίντεο που θα δείτε είναι από το Ohio River: